chcem sa opýtať ako mám ochrániť kohúta pre omrznutím hrebeňa minulého roku nášmu kohútovi odpadli všetky zuby na hrebeni a zostal mu iba taky rovny ale teraz máme krásneho nového kohúta a chceli by sme tomu predísť dá sa to nejako? počul som že je dobre natrieť hrebeň bravčovou masťou ale vraj to nie je 100% sú aj nejaké iné spôsoby ako ochrániť hrebeň?
hudos00781
napsal(a):
chcem sa opýtať ako mám ochrániť kohúta pre omrznutím hrebeňa minulého roku nášmu kohútovi odpadli všetky zuby na hrebeni a zostal mu iba taky rovny ale teraz máme krásneho nového kohúta a chceli by sme tomu predísť dá sa to nejako? počul som že je dobre natrieť hrebeň bravčovou masťou ale vraj to nie je 100% sú aj nejaké iné spôsoby ako ochrániť hrebeň?
Co takhle nepouštět slepice + kohouta ven ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

hudos00781
napsal(a):
V zimě mít kohouta zavřeného v zatepleném kurníku. Jednodušší je vybírat kohouta s růžičkovitým hřebenem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

hudos00781
napsal(a):
práve že naše sliepky nie su vypušťane v zime vonku ale su zatvorené v stajni a tam je to tak že aká je teplota vonku tak taká je aj v stajni takže tomu nezabránim a vytápať to nemám ako a ani nemôžem
To není o vytápění, ale o zateplení Jestli na to nemáte podmínky, tak si nepořizujte kohouty s velkým listovým hřebenem, protože ty prostě mají sklony omrzat.
Obstaraj si napr. Araucany, alebo Pavlovské kury a tento problem riešiť nebudeš. Nemá im čo omrznúť. Nemajú ani laloky, takže je po probléme.