Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2012 11:54
megy

XXX.XXX.177.163

Dobrý deň v tomto roku som si zaobstarala wiandotky velké a chcela by som sa venovať ich chovu.Preto by som chcela poprosiť nejakého registrovaného chovatela zo slovenska či by mi mohol zohnať krúžka na rok 2013 ak sa nemylim mali by to byť 20 a 18. Môj @ : megiih@gmail.com za ponuku a ochotu vopred ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.11.2012 12:42

Čo takto stať sa organizovanou chovateľkou a registračné krúžky si zaistiť oficiálnou cestou cez ZO.Chovu zdar.

24.11.2012 13:02
megy

XXX.XXX.177.163

Ak to na rok vyskúšam a bude sa min dariť v liahnutí určite sa prihlasim.smajlík

24.11.2012 13:42

Vy si myslíte,že chovateľstvo je len o tom či sa mi "darí" alebo nie. Ak áno tak sa prihlásim, ak nie, tak nie. To máte veľmi zkreslené predstavy.

24.11.2012 14:28
jo012810

XXX.XXX.49.191

Chov čistokrevných zvířat je koníčkem, kdy se někdy daří, jindy to moc dobré není. Zkrátka každý rok není posvícení. Pokud chcete si vyzkoušet líhnutí a chov čistokrevné drůbeže, nemůže vám v tom zabránit neexistence oficiálních svazových kroužků. Pokud dojdete k názoru, že vás skutečně chovatelství baví, pak se organizujte, vystavujete a vyžívejte se s podobně zaměřenými lidmi. Nechtějte na někom, aby vlastně porušoval svazová pravidla.....

24.11.2012 15:49
megy

XXX.XXX.177.163

Ja žiadne pravidlá porušovať nechcem.Sliepočky som si kupila a nie sú výstavné ako začiatročník neviem či ich potomok bude vystavný ak bude, vystavovať budem aj sa zaregistrujem.majú vadu na hrebeni takú guličku.Ale ďakujem Vám ako ste sa do mňa obuli.Miesto rady útok.

24.11.2012 16:13

megy napsal(a):
Ja žiadne pravidlá porušovať nechcem.Sliepočky som si kupila a nie sú výstavné ako začiatročník neviem či ich potomok bude vystavný ak bude, vystavovať budem aj sa zaregistrujem.majú vadu na hrebeni takú guličku.Ale ďakujem Vám ako ste sa do mňa obuli.Miesto rady útok.

Vážená pani,odporujete si sama sebe-nechcete porušovať pravidlá? ale žiadate iných aby ich porušili a prenechali Vám reg. krúžky. Ako začiatočník ste kúpila sliepky ktoré nie sú výstavné-tým pádom nie sú vhodné na ďalšie rozmnožovanie v čistokrvnom chove, ale vy ich aj napriek tomu chcete rozmnožovať-liahnuť-krúžkovať odchov- to nie je porušovanie pravidiel. A neobstoja výhovorky- ako začiatočník, som to alebo ono nevedel či neviem. Ten dotyčný,ktorý Vám predal sliepky s vadou hrebeňa Vás mal upozorniť,že sú na ďalší čistokrvný chov nevhodné. Ale jasné wyandotky strieborné čiernolemované "letia" tak čo nevyužiť situáciu a namnožiť ďalšie kusy však len s "vadou hrebeňa". Takže sa nehrajte na urazenú. Ak chcete chovať a rozmnožovať čistokrvnú hydinu-prihláste sa do zväzu chovateľov,kúpte si kurčatá z uznaného chovu,tie podľa kvality okrúžkujte-pochváľtew sa s nimi na nejakej výstave,požiadajte o uznanie rozmn. chovu a potom množte. Chovu zdar.

24.11.2012 16:45
megy

XXX.XXX.177.163

Prepačte moc sa do mňa obúvate,bolo mi povedané že sú čistokrvné ale nie vystavné,ja som si myslela že čistokrvné nemusia byť vystavné. Mam ich krúžkované. Vám sa liahnú samé vystavné ,ako pri krúžkovaní viete že nebudú mať žiadnu chybu.A prepáčte s touto temou končím,chcela som radu alebo slušnú informácii a radu a nie sa tu dať urážať. Myslím že správny chovateľ novému poradí a usmerní ho ale nie takto.smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.11.2012 17:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.11

megy napsal(a):
Dobrý deň v tomto roku som si zaobstarala wiandotky velké a chcela by som sa venovať ich chovu.Preto by som chcela poprosiť nejakého registrovaného chovatela zo slovenska či by mi mohol zohnať krúžka na rok 2013 ak sa nemylim mali by to byť 20 a 18. Môj @ : megiih@gmail.com za ponuku a ochotu vopred ďakujem.

Dobrý večer, registračné obrúčky na rok 2013 sa objednávali v apríli 2012. Je to proti chovateľskej logike ale čo už . Možno že niekomu zostanú, alebo sa dá ešte doobjednať niekedy v marci 2013. Teraz je zbytočné o tom rozvíjať diskusiu. S pozdravom Š.V.

24.11.2012 17:23
megy

XXX.XXX.177.163

Pekne ďakujem za odpoveď,asi to necham tak a zariadim sa v ďalšom roku.

24.11.2012 18:01
rybka

XXX.XXX.201.155

Já mám na velkých wyandotkách kroužky č. 20 a 22 :-)

24.11.2012 18:30
ponka1

XXX.XXX.35.177

paní kroužkujeme všechna kuřata a teprve ve 3 měsících zjistíme jestli jsou výstavní nebo do polívky :-) A kroužky mužete ještě teď přiobjednat prostřednictvím klubu,ke kterému se přihlásíte.:-)

24.11.2012 19:10
megy

XXX.XXX.177.163

Všetkým Vám ďakujem za rady.Prave sa znažím najsť nejaký klub v blízkom okolí ,dufam že to bude dobré a všetko vyriešim.Ešte by som sa chcela spýtať tých. ktorý mate zaujem mi poradiť to že nie sú výstavné bude vadiť v ďalšom množení.

24.11.2012 20:01
ponka1

XXX.XXX.35.177

Paní, že nejsou výstavní vám řekl kdo?To znamená,že neodpovídají standartu příslušného plemene...?Jestli ano tak je velmi velká pravděpodobnost,že potomstvo bude mít stejné vady.Budete muset vybrat dle vzorníku nejlepší jedince,sehnat kvalitního kohouta a pak ......mít štěstí.Vubec nejsem zastánce líhnutí ,,ono to nějak dopadne " a dát vše na výstavu a pak se divit,že mají zvířata výluku.smajlík

24.11.2012 22:48
megy

XXX.XXX.177.163

Ja som už s toho celkom pomýlená.Pani čo mi ich predávala vravela,že na konci hrebeňa majú malý výrastok,tak na výstavu nemôžu,lebo sa zato strhávajú body.Prikladám foto.

24.11.2012 23:48
marysh

XXX.XXX.114.252

Milá Megy,zbytečně se čertíš,na fotce není nic vidět,hlavně ty zmiňované hřebeny.S kroužkami to je asi tak jako kdybys vyjela s autem na cestu bez řidičáku a čekala jak to dopadne,pokud dojedu tak si ho udělám.Pochop,že kroužky jsou pro organizované členy a nejsou to jen plastové kolečka s nějakými číslami ale je to píseň o celém chovatelství....:-)

25.11.2012 08:17
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Megy má pravdu, že sa krúžkujú č. 20/18.
Stačí si to overiť na zväzovej stránke:
http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/velikost-krouzku.aspx

Podľa kresby sú sliepočky štandardné.len chvosty majú dosť otvorené. Podľa fotky sa na hrebeňoch nedá nič vidieť. Možno by bolo dobré kúpiť aspoň slušne oceneného kohúta, ktorý by určité nedostatky eliminoval na budúcom potomstve.

V krajnom prípade, ak nezoženieš krúžky na r. 2013, môžem Ti prenechať tohoročné, čo mi ostali, keďže je lepší vlaňajší krúžok, ako žiadny.

25.11.2012 11:16
megy

XXX.XXX.177.163

Ďakujem.Ak niečo nebudem vedieť vyríešiť ozvem sa.

13.1.2013 20:21
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Tak už sú tu???
Krúžky na rok 2013

Přidejte reakci

Přidat smajlík