Po návrate z Lipska sme sa dali do výstavby nových zariadení pre našich zverencov.
Nedalo mi a po perfektných výsledkoch v Lipsku sme sa konečne dali do toho.
Fotky dnes, tesne pred dokončením. Ešte zadné dvere a stupienky na druhé poschodie a bude to dokončené.
basika
napsal(a):
Tak vás úspech v Lipsku riadne nakopol budem zvedavá na konečnú stavbu...dúfam, že postupne budete pridávať fotodokumentáciu
Máte pravdu, nakopol. Bolo to síce na pláne, ale stále som sa akosi nevedel k tomu dostať. Dnes som nasťahoval kozy do posledného oddelenia a Oravky prídu na rad v novom roku. Potom pridám fotky chovných skupín v novom.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.4
danielbratislava
napsal(a):
A samozrejme som zabudol na hniezda a zo zadu rýny a bude to hotovo.
Ahoj Daniel, paráááááda na jar prídem na kolaudáciu. Š.V.
jozefm.
napsal(a):
Dano, ja sa na tie tvoje chovateľské priestory neviem vynadívať. Klobúk dole. Ležím v posteli v horúčkach, ale tuším som aj vyzdravel. A všetko dobré do Nového roku aj ostatným chovateľom.
Prajem Ti skoré uzdravenie. Všetko dobré do Nového roku aj Tebe a celej rodinke. A samozrejme všetkým na iFaune.
bezvadný, smekám Dane
hodně štěstí a ať se Všem daří v Novém roce ve zdraví
peter z bratislavy
napsal(a):
Dano,
"tíško závidím", ale dal si mi inšpiráciu, ako zdokonaliť tie moje výbehy. Takže už aby tu bola jar a môžem sa do toho pustiť.
Všetkodobré v Novom roku a nech sa oravkám i ostatnej hydine v nových výbehoch darí ešte lepšie ako v tých starých (to už potom budeš Majster sveta)
Peťo veď vieš, že tvoje voliery mi dali chrobáka do hlavy. Mne uplne stačí, aby som mal pekné a prosperujúce zvieratá a výstavy sú už len taká povinosť. Ono poteší získať nejaké ocenenie, ale nerobím to kôli tomu. Chovám preto, že to mám rád a baví ma to, keď sú zdravé a krásne zvieratá.
Ja viem, že to nepatrí do tejto témy, ale nechcem začínať novú tému, keď mám otázku priamo na vás. Chovám Oravky a od včera mi jedna Oravka sedí na hniezde, dala som ju dolu išla sa nažrať a znova išla na hniezdo. Keď načiahnem ruku do hniezda a chcem s ňou manipulovať, tak na mňa "vrčí a šuchorí sa". Je možné, aby v tomto čase začala kvokať? Je možné ju podložiť, dosť problém potom s ňou držať ju v nútri a pod. ĎAlšia vec čo môže byť je, že predtým večer tiež tam sedela a ráno tam síce nebola ale našla som tam obrovské vajce 93g, neviem či to zniesla ona, ale väčšie vajcia mi zvykla znieť hybrida. Kamarát príde skúsiť jej pozrieť či nemá problém zniesť vajcie (ja to totižto neviem a brrrr nejako to ani skúšať nebudem!) Ako je vlastne v tomto čase s násadovými vajciami, priznám sa, že chcem podložiť wyandotové. Ale Orávkám zostanem verná aj nad)dalej, len mám jednu wyandotku tak chcem dochovať aj wyandotky.
Milí priatelia, dúfam že Vás tak môžem oslovovať, ďakujem Vám za slová obdivu a pozornosť. Pri stavbe nového zariadenia som dbal veľmi na zvyky a potreby hydiny. Sledoval som ako nocujú na stromoch a dosť ma to rozčuľovalo, až dovtedy, keď som si uvedomil že na stromoch aj v zlých poveternostných podmienkach a mrazoch, sa cítia dobre a prirodzene. Tak som sa snažil v nových priestoroch spraviť iba závetrie zo severu. Aj preto, že v otvorených priestoroch sa vonkajšie cudzopasníky držia ťažko, ale výsledok budem vedieť až v tropických teplotách.
Na hradách som zabrúsil hrany a dal som ich do jednej roviny, preto aby sa z vyžšej hrady nezhadzovali, ale zas čas ukáže či je to správne. A možno budem prerábať Hniezdne búdky za tých pár dní, OK, dosť rýchlo si na ne zvykli.
Všimol som si však, zvýšenú spotrebu mušlového Gritu
kkry
napsal(a):
Máte nádherné kurníky. Plánuji také stavbu kurníku a už mám připravený nákres. Ale teď, jak vidím ty Vaše, tak to asi začnu opět předělávat .
Zeptala bych se, jaký je rozměr jednoho kurníku a výběhu a kolik tam máte slepic?
Ďakujem. Celkový rozmer jedného oddelenia je cca 6 m x 2,5 m,cca polovica je zastrešená a cca polovica zastrešenej časti má druhé poschodie. Každé oddelenie ma trocha iné rozmery. Ale podotýkam že oddelenia sú len na dobu kedy zbieram vajcia do liahne. Potom výbehy otvorím a hydina ma k dispozícii asi 24 árov. Počet sliepok je podľa toho koľko pekných vyberiem na ďalší chov,nemám určený presný počet.
znova sa tu ukazuje, vaše kuríny stále obdivujem ale som tu znova kôli mojej kvokajúcej Oravke, ktorá kvokala 16.1. potom som ju na 3 dni dala odkvokať a prešlo ju to a teraz znova. Chcem sa pustiť teda do toho...len ma odrádzajú, že vraj Oravka nie je dobrá kvočka, že zbieha z vajec, tak neviem je to asi len hop alebo trop. Aké máte skúsenosti?
Moc pekne
Taky dost přemýšlím nad tímhle tématem, jak to udělat pro zvířata co nejoptimalnejsi. Jaka byla zima? Moje z. velsumky zacaly snášet, ale taky trosku zanaset ven - a kdyz uz jsem je vyšťourala, vejce úplne zmrzlé.
Ta otevřenost zařízení na teplejší čast roku se mi moc líbí, ale mam takovou myslenku, zda by to na zimu neslo zateplit - tedy tu čast pletivovou - napr. polykarbonatem. Udělat jim takovy poloskleníček, vejce v něm nezmrznou a holky se i na slunci vyhřejou. A na leto to zase rozebrat...
Ja mám na spodku volier po celom obvode všade OSB dosky, aby nefúkalo do volier a aby sa aj kohúti nevideli a zbytočne ich to nezvádzalo k potýčkam. Všetky voliéry sú prekryte trapézovým plechom a a kvôli prístupu svetla je časť prekryta priesvtyným trapézovým plastom. Takže všetka hrabavá hydina je v suchu. Na zimu natiahnem na úrovni OSB dosiek hrubú foliu, aby bolo závetrie a nešľahal do volier dážď a sneh.
Jotron

XXX.XXX.206.142
perfektnééé.