Dobrý den, nám loni běžci taky snášeli "kde je to napadlo". V zimě jsme nacházeli vejce v místě kde spali (zároží podestlané senem v chlívku-kurníku). Na jaře zůstávaly kačenky trvale venku na zahradě - nejdřív snášely do sena za starým stolem (tam se jim nakonec usadila kvokající hedvábnička), takže zůstaly u snášení do krytého suchého hnojiště, kde jedna kačena zasedla a odvodila káčata.
ty moje jsou venku teď také celé dny a noci do stodoly kde nocujou pižmovky slepice husy ovce a poník,ale jim se tam nechce tak mě nopadlo udělat budky venku nebo nějaké přístřešky,běžci co jsem se doslech nejsou spolehliví na sedění,tak mě i napadá dát pak vajíčka pod pižmovky
dav.kas
napsal(a):
zdravím pořídil jsem si běžce a zajímalo by mě jak a kde jim připravit hnízdo atd? mám pižmovky a ty si našli sami místo na hnízdo,ale jak a co u běžců netušim díky moc
Naši běžci bydlí v přízemním kurníku po slepicích, kde také nesou vejce. Kachny si tam dělaly hnízdo a protože vejce vybírám, stěhovaly si vejce po kurníku. Několikrát zkoušely udělat si hnízdo na zahradě - za hnojištěm, v pivoňce, pod rododendronem... u nás jsou kuny, venku kačeny hnízdit nemohou. Pokud je ubytujete, nebude s hnízdem problém. Pokud je necháte i přes noc na zahradě, musíte hlídat, kde nesou.
tak jsem je zavřel ve stodole a po týdnu je zas pustím a uvidím jestli tam budou chodit nocovat doufám že jo když venku zas přituhuje a napadlo dost sněhu,