Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2013 16:18
heavygunner

XXX.XXX.138.155

Měl bych dotaz. Měl jsem ve stouhance červy - malé bílé. Když jsem je dal kuřeti, tak je úplně rychle sežralo. Měl bych dotaz, jestli můžou kuřátka takové červy žrát? Máte s tím někdo zkušenosti? A jestli nevíte, jak takové červy "vypěstovat"? Děkuji :)

9.1.2013 16:51
mamčis

XXX.XXX.245.37

heavygunner napsal(a):
Měl bych dotaz. Měl jsem ve stouhance červy - malé bílé. Když jsem je dal kuřeti, tak je úplně rychle sežralo. Měl bych dotaz, jestli můžou kuřátka takové červy žrát? Máte s tím někdo zkušenosti? A jestli nevíte, jak takové červy "vypěstovat"? Děkuji :)

Mám doma jedno osiřelé kuře a má moc rádo červy, dokonce jsem kupovala i moučné a bylo moc spokojené.

9.1.2013 16:55
365ku

XXX.XXX.121.7

Návod jak "pěstovat" červy jsem kdysi našla na vebech rybářů. Zkuste pohledat, ale není to nic vábného.

9.1.2013 17:29
mysak

XXX.XXX.226.194

heavygunner napsal(a):

Jednalo se zřejmě o housenky zavíječe moučného (motýl), které napadají leckteré sušenky a pečivo, případně mouku.
Mnohem lepší je chovat, ne pěstovat! larvy potemníka moučného - tzv. moučné červy, larvy žluté barvy, dospělý brouk je tmavohnědý až černý. Mouční červi jsou k dostání v každém dobrém zverimexu a nebo ve větším množství na burzách chovatelů bezobratlých a nebo terarijních zvířat. Chovat moučné červy můžete i sám, do krabičky od leckterého salátu nebo másla dáte vrstvu ovesných vloček, strouhanky a do ní umístíte násadu červů, je dobré pokud jste je koupil ve zverimexu nechat svléknout a pak teprve krmit. staré svlečky a uhynulé jedince jednoduše přesejete přes hrubší síto, tak že larvy propadnou lezením oky do spodní nádoby, mrtvé a svlečky zůstanou na sítu. K příjmu tekutin poslouží občas předložený jablečný okusek, okurka nebo voda ve víčku od petlahve, kterou je třeba vyplnit vatou. Pokud jsou dlouhodobě na suchu, mohou se navzájem požírat. Část červů je možné nechat zakuklit i a nechat vylíhnout imaga která nakladou novou násadu vajíček. Podmínky pro dospělce jsou totožné, jen je nutno zabránit ulétnutí brouků.

Potom můžete krmit. Já klidně krmím už jednodenní kuřata, podávám to jako první potravu. Kuřata jakmile jednou ochutnají, s chutí rychle zkonzumují další předložené červy. Tzv. slabá kuřata toho krmivo očividně staví rychle na nohy. Akorád je dobré na úplný začátek červy upravit jemným odlomením hlavy, aby kuřatům neutíkali a nekousali je mandibulami do volátek zevnitř. Mohu potvrdit velmi dobré zkušenosti s tímto živým bílkovinným krmivem, které je vlastně to nejpřirozenější pro malá kuřata, v přírodě přeci žádný šrot nemají a žerou zpočátku jen živý hmyz.

Juraj Kafka

9.1.2013 20:49
heavygunner

XXX.XXX.138.155

Děkuji moc za rady. Chtěl bych se dál zeptat, jestli je možné nějak ty červíky vypěstovat bez zverimexu. Když v té strouhance byli, tak je možné, že bych mohl udělat takové podmínky, abych jich vypěstoval více. Myslím si, že to je tím, že tam bylo trošku vajíčka, když se zbylá strouhanka vracela zpět.

9.1.2013 20:54
heavygunner

XXX.XXX.138.155

Jsem naprosto nadšen z toho Biopodu. Chtěl bych něco takového koupit nebo postavit. Myslíte, že to je možné?

9.1.2013 21:49
waren69

XXX.XXX.181.239

heavygunner napsal(a):
Děkuji moc za rady. Chtěl bych se dál zeptat, jestli je možné nějak ty červíky vypěstovat bez zverimexu. Když v té strouhance byli, tak je možné, že bych mohl udělat takové podmínky, abych jich vypěstoval více. Myslím si, že to je tím, že tam bylo trošku vajíčka, když se zbylá strouhanka vracela zpět.

samoszrejma ,ze to ide ,nieje problem dopestovat larvy Zophobas atratus.,Tenebrio molittor,cvrcky , ... napr. http://lasiodora.sk/index.php?clanok=chovhmyzu/tenebrio_molitor
su to jednoduche zalezitosti ...
je to velmi lacny a bohaty zdroj zivocisnych bielkovin (cca 55%)
alebo mozet skusit kompostarium s Eisenia foetida,Eudrilus eugeniae,Dendrobaena veneta,Lumbricus terrestris ,budete mat produkciu dazdoviek ktoru budete odchovavat na odpade (napor,hnoj od sliepok, ...) z ktoreho vam vyprodukuju paradny vermikompost do zahrady smajlík

11.1.2013 13:25
giorgino123

XXX.XXX.91.12

já kupuju zjara moučné červi od chovatele pro bažantíky..mám s nima i kuřata,no chutnají všem..kupuju 3 litry za 500kč.když se o ně staráte,vydrží dlouho..tedy dokud je kuřata nesežerou...smajlík

11.1.2013 15:20
lydie

XXX.XXX.70.117

Paní Kupková má na svých stránkách (mimochodem moc pěkných) video z krmení dravé zvěře smajlík)).
http://www.stream.cz/profil/seznam.cz/o.kupka

Přidejte reakci

Přidat smajlík