misssssko
napsal(a):
ahojte , ako drvit kosti pre sliepky, kladivom sekerou, alebo mate daky vylepsovak ? DDakujem
pekny vecer ,ja drtim kosti pakovym drticem na kosti,ale jen ty měke kuřeci a veprove použil jsem elektrickou krouhačku na řepu,kterou mam vylepsenou o 2nože navic a vznikne krasna pasta a je to vyborne krmivo pro drubež vyborne nesou. v.d.
Uživatel s deaktivovaným účtem

misssssko
napsal(a):
kuracie kosti drtit pre sliepky sa nemaju ,aspon co som cital aby nevznikal kanibalizmust..
srotovnik mam na repu aj ja, zkusim to. dake ine napady?
To je další hloupost-jako,že se psovi nemá dávat maso,aby nebyl agresivní.Kde jste takový nesmysl četl?Kanibalismus vzniká zcela jinak a ne z drůbežích kostí,přeci jen by to chtělo nastudovat trochu víc e zootechniky o drůbeži.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
To je další hloupost-jako,že se psovi nemá dávat maso,aby nebyl agresivní.Kde jste takový nesmysl četl?Kanibalismus vzniká zcela jinak a ne z drůbežích kostí,přeci jen by to chtělo nastudovat trochu víc e zootechniky o drůbeži.
myslel som te by sa nemali davat slepkam drtene kosti zo sliepok aby tam nevznikal kanibalizmus. aby sliepky neboli chore, ci nieje to pravda? kazda rada dobra
Nic se nestane slepicím od kuřecích kostí.Já je drtím v rotačním šrotovníku včetně vepřových..Rozbije vše na prach při 4kw motoru a 2800ot/mim behěm několika minut.Ženě míchám i hlínu do květináčů,s ovsa udělá nahý a kukuřici naštípe na malé kousky a nežlukne jako šrot při delším skladování,straré pečivo celé bochníky,šrotuji slámu a seno na podestýlku,krmení dávám vše najednou se všemi přísadami přikryju víkem a promíchám ve šrotovníku..neznám lepšího pomocníka..udělá vše jak potřebujete a to jen délkou zapnutí(čím déle tím se dělá větší mouka)
nůž může být pevný nebo otočný jako u bubnové sekačky..já při 4kw používám pevný
http://stroje.bazos.cz/inzerat/20227274/Srotak-srotovnik.php