Potřebovyl bych vědět k čemu slouží větráčky v líhni a kde by měly být umístěny
Děkuji za odpověď.
No asi takhle
Tu líheň máš nebo nemáš vzhůru nohama?? co ta velká díra nahoře a ty dvě menší dole? Větráčky můžou být a nemusí,záleží na typu líhně .
Víc fotek víc napoví a jak si to asi představuješ?
Ta díra nahoře je odvod a spodní přívod,jak jsem pochopil! Jsou opatřeny regulovatelnými klapkami? To by mohlo fungovat bez větráku,ale bude tam strašně velká vlhkost!! Ohřátá voda z nádoby nad žárovkami bude dodávat ohromné množství neregulovatené vlhkosti a to není ok!! To si myslím podle foto!Viděl bych dát ochraný plech jen nad žárovky odstranit,nebo provrtat plechová šikmá křídla a vodu umístit do dvou misek vedle křídel na dno.Nebo ty jsi to u někoho takhle viděl,nebo to je tvůj nápad?
Takhle to je v celku ...
No ja jsem s tím líhnul minulý rok a z 40 vajec se mi jich vylihlo 18 a v tech co se nevylihli byly mrtve kuřata tak nevim jak to spravit at se mi jich vylihne vic tam jak jsou dole ty tečky tak tam jsou spodní otvory a nahoře se dávají 2 teploměry jeden na termostat a druhy na kontrolu vzduchu....
A takhle ten rošt ktery je na kuřata ... A nanej se da ten posledni dřevěný rošt na který se dají vejce
To může být celá řada aspektů proč se nevylíhla!Chlazení,větrání, otáčení apod.Je to těžké to takhle určit podle fotek.Neznáme kolik bylo vlhkosti,kde se měříla teplota a kolik a kdy se začalo s výměnou vzduchu a jestli je dostatečné.Jestli nevylíhlá kuřata byla scela vyvinutá apod.Mám obavy,že větráček by v tomto nepomohl!