Automaticke otvaranie kurnika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2013 20:59
misssssko

XXX.XXX.46.19

Ahoje , moje automaticke otvaracie dvierka do kurniku,

dnes som to dokoncil trvalo to cca spolu 9hod aj so shananim materialu,4hodky trvalo doladenie aby sa nic nezasekavalo aby sa to navijalo ako ma, dvierka su pripevnene na dverach co idu do kurniku, pohoon som pouzil velmi staru aku vrtacku 7rocnu, baterka nefungovala, k nej som napevno dal trafko.

Trafko som musel dat ine nie to co bolo na nabijanie baterky,aku je na 14,4v a trafko na nabijanie davalo az 54v, tak som dal stare co som mal doma ma 10v,vrtacku to potiahne ale citit ze nema taky tah-ak zozeniem14,4 bude vymena

Trafko ide do digital. spinacich hodin co budu otvarat na pozadovany cas, staci si nastavit dig. spinacie hod. napr. na pol 6rano a spolu nech vam to zapne aj osvetlenie
,pripadne davkovanie krmiva,davkovac nemam zatial,ale bude trebat ak bude ich pustat do vybehu na jar-leto-jesen ,a tiez budem musiet dorobit dalsie otvaranie do vybehu,tam pouzijem motorcek zo sieracov.

Kurin mam uzatvoreny v miestnosti, krmivo sliepkam nasipem do krmidiel vecer a dam im cerstvu vodu a rano mi staci ist k nim skor uz predobedom o 10hodine ich pustit do vybehu..
vonku -10 v predkurniku +4 v kurniku +6
Video ako to funguje linknem neskor ak ho nahrajem na net.

a zajtra dam fotecky,pripadne video ked to namontujem do kurnika
smajlík

14.1.2013 12:49
ketupa

XXX.XXX.63.129

Dobrý den, já osobně mám už asi 6 let řešené otevírání kurníku pomocí staré počítačové mechaniky CD Rom (nebo DVD), funguje to velice spolehlivě. Časování je řešeno pomocí digitální spínací zásuvky. Zdraví Martin

14.1.2013 17:15
misssssko

XXX.XXX.46.19

http://www.mojevideo.sk/video/18137/automaticke_otvaranie_kurniku.html video ako to funguje dne som to dal do kurnika,asi 1hodku som sa babral s elektrikou bo mal som tam na 380v a chcem som prepojit na 220v ,nakoniec sa podarilo ,nic komplikovanie ak uz vies ako nato. otvaranie som nastavil na 6:15 spolu zapne aj osvetlenie do 7:15 smajlík

14.1.2013 17:32
misssssko

XXX.XXX.46.19

Mas pekny kurnicek,pekny cisty, moj je kus spinavsi ja mam taky kurnik ako ty na obrazku kde sedia slepky , ten je v 2x v takej velkej miestnosti ako kurnik ,co je zateplena nasipem im vecer ak zatvaram jedla dam vodu skontrolujem dvierka,navijanie, dam dobru noc a adios sliepocky....rano k nim pojdem cca o 10 pozbierat vajicka.
Rano sa pokusim vstat a urobim videjko ako to otvara a ako sliepockam sa to bdue pacit.
smajlík
ano rozmyslal som nad tym ze bude to ist hore ze tam dam Blum kolajnucu co ide do zasuvik ale, navija sa to pomali,musel by som davat dake vecie koleso na navijanie a bal som sa ze ak sa budu sliepky rano tlacit do dvierok ze to dajak zkrizuju a zasekne to, a ked sa to otvara takto tak to potom aj ked sa budu tlacit tak nic sa nezasekne. a to spustanie rucne odskrutkovat hlavicu spustit a naspet zaskrutkovt tak to trva cca 10-20sec.keby som to mal elektronicky tak by to bolo luxusnejsie prepnes ,prepinat sa da na vrtacke do druhej strany, ale musel by som prepinat z hodin do zastrcky na priamo lebo mam to nastavene na hodinu aj zo svetlom. stale sa nieco da pospekulovat

15.1.2013 20:26
ketupa

XXX.XXX.63.129

Dobrý večer, takže toto je fotka mého systému. Je to foceno na otevřených dveřích, takže to co je fotce se jinak nachází v kurníku. Jedná se o běžnou CD mechaniku, k jejímuž motorku na vysouvání a zasouvání je připojeno (dráty vedou v bílé boční liště) malé trafo asi na 6 voltů (nabíječka z mobilu). Toto trafo je zapnuto v digitální časové zásuvce, které je nastaven čas otevření v délce 1 minuty (méně ani nejde). Baterie a tlačítko nahoře slouží k ručnímu zavírání (sjíždění) dvířek. Jediná nevýhoda tohoto řešení je ta, že výška zdvihu je omezena, a tudíž se to nehodí pro velká plemena slepic. Já chovám zdrobnělé, a ty to používají bez problému už asi 7 let. Zdraví Martin

15.1.2013 20:27
ketupa

XXX.XXX.63.129

Ještě ukázka zavřeného stavu.

16.1.2013 19:56
ketupa

XXX.XXX.63.129

Díky za pochvalu. No ono toto vyfocené zařízení, není vlastně přímo z kurníku, ale zrovna toto slouží k pouštění koček ráno ven. Vyfotil jsem ho proto že v kurníku je špatně přístupné a nebylo by tak názorné. Slepice mají úplně stejné, jen všechny dráty musí být pečlivě schované, jinak je to láká a trhají je. Jediný rozdíl je ten že slepice mají "díru" vyšší a na konci zásuvných dvířek je nalepena asi 4 centimerový pruh ohebného materiálu (např. linoleum), který dvířka v otevřené pozici zvětšuje. Díky tomu tím prolezou i hybridní Dominanty (musí se trochu skrčit, ale nemají s tím problém). Není to nic moc, ale funguje to spolehlivě. Martin

16.1.2013 22:19
misssssko

XXX.XXX.46.19

najlepsie, da sa pouzit hoc co, napr, motorcek od stieracov, motorcek so stahovania okien , mmotorcek s cerpadielka v akariu, motorcek kurenia, mechanizmus co je v tlaciarni-skeneri, vrtacka ,aku vratacka ,motorcek s smajlík :D a ine.... ale najlepsie pouzit to co je doma a netreba to...

16.1.2013 22:50
dorm

XXX.XXX.12.149

taky chováme zdrobnělé a ve kmenovém kurníku jen pro sezonu,pak jdou zase do celého hejna Udělal jsem to přes čas.hodiny na servopohon otv.i zav.Teď v zimě než odevře mě jiný čas.spínač rosvítí led diod.osvětlení asi o půl páté a na sedmou se otevře kurník(prosím omluvte nepořádek při stavběsmajlík)
http://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&video_id=96B4leHn1g8&feature=mhsn

17.1.2013 14:48
misssssko

XXX.XXX.46.19

dorm napsal(a):
taky chováme zdrobnělé a ve kmenovém kurníku jen pro sezonu,pak jdou zase do celého hejna Udělal jsem to přes čas.hodiny na servopohon otv.i zav.Teď v zimě než odevře mě jiný čas.spínač rosvítí led diod.osvětlení asi o půl páté a na sedmou se otevře kurník(prosím omluvte nepořádek při stavběsmajlík)
http://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&video_id=96B4leHn1g8&feature=mhsn

odkaz nefunguje

17.1.2013 18:14
dorm

XXX.XXX.12.149

misssssko napsal(a):
odkaz nefunguje

No to se stane,když okopíruju jinýsmajlík
http://www.youtube.com/watch?v=jNl_4eXGU_Y

13.1.2018 17:11
Štefanh

XXX.XXX.54.125

Https://www.ecoprodukt.sk/solarne.panely/dc.spinace/senzor.stmievania.kemo.m122

Ja si to chcem zapojiť cez toto.
A plán pripájam.
Máte niekto niečo podobné? Nápady pre vylepšenia?

28.2.2018 08:58
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Štefanh napsal(a):
Https://www.ecoprodukt.sk/solarne.panely/dc.spinace/senzor.stmievania.kemo.m122

Ja si to chcem zapojiť cez toto.
A plán pripájam.
Máte niekto niečo podobné? Nápady pre vylepšenia?

Ja uvažujem nad týmto:

https://www.alibaba.com/product-detail/Automatic-Chicken-Door-Opener_60316598811.html?spm=a2700.7724838.2017115.135.2d4b5a98LJrqgq

škoda že tam je ten min. order.

Rasto.H

7.9.2020 18:24

Přidejte reakci

Přidat smajlík