Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2013 11:22
hudos00781

XXX.XXX.146.114

Od novembra mi neniesli sliepky tak som kúpil nutrimix a začal som im ho primiešavať do stravy lenže jedia to iba obyčajne sliepky a tie sa začali niesť tak že mam každy den od nich vajcia ale lakenfeldky do toho ani nedobnu a preto sa mi nenesu čo mam urobiť aby som ich prinútil to zožrať dokonca som im zobral všetko žrádlo a nechal som im tam iba zmes z nutrimixom ale stale nič a pritom sa do novembra perfektne niesli smajlík

19.1.2013 12:20
pijo

XXX.XXX.27.140

hudos00781 napsal(a):
Od novembra mi neniesli sliepky tak som kúpil nutrimix a začal som im ho primiešavať do stravy lenže jedia to iba obyčajne sliepky a tie sa začali niesť tak že mam každy den od nich vajcia ale lakenfeldky do toho ani nedobnu a preto sa mi nenesu čo mam urobiť aby som ich prinútil to zožrať dokonca som im zobral všetko žrádlo a nechal som im tam iba zmes z nutrimixom ale stale nič a pritom sa do novembra perfektne niesli smajlík

Priatelu, nutrimix je vitamínová zmes, od tej ti sliepky neponesú. Aby niesly potrebujú hlavne bielkoviny.
vitamíny - zdravie
bielkoviny - rast a znáška
V skratke asi tolko. A ešte skús predlžiť svetelný režim, ja prisvecujem od 3, 30 do 7, 15.

19.1.2013 16:47
hudos00781

XXX.XXX.146.114

praveže ked som začal podávať nutrimix pre nosnice tak sa mi začali niesť len neviem či som ich nepredávkoval alebo niečo pretože mám 5 sliepok s toho su 2 lakenfeldky a 3 obyčajné hnedé sliepky a ked ráno prídem tak su v hniezde 3 vajcia hnedej farby a večer 2 vajcia taktiež hnedej farby tak bud tie obyčajné sliepky začali niesť 2x denne alebo tie lakenfeldky začali znášať hnedé vajcia pretože normálne by mali lakenfeldky znášať biele vajcia

19.1.2013 18:52
pijo

XXX.XXX.27.140

hudos00781 napsal(a):
praveže ked som začal podávať nutrimix pre nosnice tak sa mi začali niesť len neviem či som ich nepredávkoval alebo niečo pretože mám 5 sliepok s toho su 2 lakenfeldky a 3 obyčajné hnedé sliepky a ked ráno prídem tak su v hniezde 3 vajcia hnedej farby a večer 2 vajcia taktiež hnedej farby tak bud tie obyčajné sliepky začali niesť 2x denne alebo tie lakenfeldky začali znášať hnedé vajcia pretože normálne by mali lakenfeldky znášať biele vajcia

A sú to skutočne lakenfeldky, alebo hybridy lakfer z gyronu vo farbe lakenfeldky?smajlík

19.1.2013 20:28
venziva

XXX.XXX.32.1

hudos00781 napsal(a):

Určitě vám nenesou obyčejné slepice 2 vejce denně. Problém bude v těch lakenfeldkách nelakenfeldkách.

19.1.2013 20:47
hudos00781

XXX.XXX.146.114

ano sú z gyronu smajlík lenže do novembra niesli biele vajcia a take menšie a teraz su tam hnede vajcia ale take tmavšie nie svetle a podstatne väčšie žeby sa tak preorientovali?

Přidejte reakci

Přidat smajlík