Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

slepicak

2.2.2013 21:07
slepicak

XXX.XXX.142.148

Pomůžete mi začínám s chovem drůbeže nevíte co je nejlepší na začátek?smajlík

2.2.2013 21:10
maximus.d

XXX.XXX.232.4

Hodně si toho přečíst o drůbeži .smajlík

2.2.2013 21:13
tonci

XXX.XXX.224.1

slepicak napsal(a):

Precitat si obe diskusie , navstivit technicku kniznicu a pozicat chov. literaturusmajlík

2.2.2013 22:48
3535

XXX.XXX.164.203

slepicak napsal(a):

Kupte si novou knížku od ing Ivety Prombergerové, Ph.D. pod názvem : Drůbež na vašem dvoře. Nakladatelství Brázda Vám ji pošle na dobírku – tel.: 284 84 10 98, info@ibrazda.cz.

3.2.2013 05:54
kelim

XXX.XXX.151.225

Není nad návštěvu někoho kdo už drůbež chová a poradit se s ním smajlík

českázlatáslepice01

3.2.2013 12:39
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.15

slepicak napsal(a):

nejprve bych sehnal odolné plemeno slepic např šumavanku o které se zajímám seženou si potravu sami stačí jim nezateplený kurník odvodí vám kuřatasmajlíksmajlík

3.2.2013 21:30
hantal

XXX.XXX.29.141

slepicak napsal(a):

Ja by som doporučoval male velsumky. Sú nádherné, nenáročne, dostatočne rozšírené a maju výbornu užitkovosť.

3.2.2013 23:10
marysh

XXX.XXX.114.252

českázlatáslepice01 napsal(a):
nejprve bych sehnal odolné plemeno slepic např šumavanku o které se zajímám seženou si potravu sami stačí jim nezateplený kurník odvodí vám kuřatasmajlíksmajlík

...seženou si potravu samy.... můžete se na mně zlobit,ale Vý jste asi upadl na hlavu.smajlík

slepicak

4.2.2013 00:27
slepicak

XXX.XXX.142.148

A co by jste říkal na zakrslou rousnou?smajlík

4.2.2013 13:37
hantal

XXX.XXX.83.152

Maju polovičnu užitkovosť ako velsumky. Sú skôr pre krásu a pre radosť.

17.2.2013 01:34
raketka

XXX.XXX.246.140

Šumavanky jsou super, ale jsou těžko k sehání smajlík

17.2.2013 01:41
raketka

XXX.XXX.246.140

Také začínám smajlík Už týdny studuji chov, plemena, pročítám články a diskuze, získávám informace, kde se dá ...

Našla jsem popis, jak by měl vypadat správný kurník, ale v reálu jich tomu popisu odpovídá velmi málo. Komerčně vyráběné kurníky nevyhovují snad žádné.

Např. jak je to s okny v kurníku? Spousta kurníků nemá okna vůbec. Většina kurníků má okna nahoře. Přitom podle odborného článku by okna měla být u země, aby světlo dopadalo na podlahu.
Nebo je to v praxi jedno? smajlík

17.2.2013 08:03
sára1

XXX.XXX.29.58

raketka napsal(a):
Také začínám smajlík Už týdny studuji chov, plemena, pročítám články a diskuze, získávám informace, kde se dá ...

Našla jsem popis, jak by měl vypadat správný kurník, ale v reálu jich tomu popisu odpovídá velmi málo. Komerčně vyráběné kurníky nevyhovují snad žádné.

Např. jak je to s okny v kurníku? Spousta kurníků nemá okna vůbec. Většina kurníků má okna nahoře. Přitom podle odborného článku by okna měla být u země, aby světlo dopadalo na podlahu.
Nebo je to v praxi jedno? smajlík

Jsem na tom raketko skoro stejně,kurník mám,moc se mi líbějí brahmánky všech barev,naživo jsme viděli s mužem jen bílé velké kolumb.Ale už jsem toho o nich pročetla na internetu ,ale ještě nevim,jsou tak velké jestli sedí na hřadu nebo na zemi ve slámě atd.
smajlík

17.2.2013 08:47
maximus.d

XXX.XXX.232.4

sára1 napsal(a):
Jsem na tom raketko skoro stejně,kurník mám,moc se mi líbějí brahmánky všech barev,naživo jsme viděli s mužem jen bílé velké kolumb.Ale už jsem toho o nich pročetla na internetu ,ale ještě nevim,jsou tak velké jestli sedí na hřadu nebo na zemi ve slámě atd.
smajlík

Brahmánky hřadují jako každé jiné plemeno, vyskoušeno ve vlastním chovu smajlík

17.2.2013 13:54
jozos2

XXX.XXX.62.70

slepicak napsal(a):

Ono, hodne asi záleží na čo chceš tú hydinu chovať. Či na mäso, alebo na vajíčka alebo aj aj.
Ja chcem na vajíčka. Študoval som plemená sliepok a som viac menej rozhodnutý pre Leghornku, ale ešte zvažujem aj Vlašku jarabičiu ( po česky myslím koroptví). Viem mi niekto poradiť ? Aká je osobná skúsenosť so snáškou pri týchto plemenách (cca za rok), popr. výhody-nevýhody atď.
Ďakujem.

17.2.2013 14:17
raketka

XXX.XXX.246.140

jozos2 napsal(a):
Ono, hodne asi záleží na čo chceš tú hydinu chovať. Či na mäso, alebo na vajíčka alebo aj aj.
Ja chcem na vajíčka. Študoval som plemená sliepok a som viac menej rozhodnutý pre Leghornku, ale ešte zvažujem aj Vlašku jarabičiu ( po česky myslím koroptví). Viem mi niekto poradiť ? Aká je osobná skúsenosť so snáškou pri týchto plemenách (cca za rok), popr. výhody-nevýhody atď.
Ďakujem.

Vyloženě na vajíčka mi nejlépe vycházejí hybridi (podle tabulky).

Koukni sem http://chozadru.wbs.cz/JAKE-PLEMENO.html smajlík

Já chci slepice také na vajíčka, ale potřebuji, aby moc nelétaly ... tak nějak my zatím vycházejí plymutky smajlík

slepicak

17.2.2013 18:40
slepicak

XXX.XXX.142.148

Já jsem si před rokem pořídil zakrslé rousné a sem spokojený. Nenesou sice tolik vajíček ale zatokrásou potěší. smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

17.2.2013 18:59
tono

XXX.XXX.164.132

slepicak napsal(a):
Já jsem si před rokem pořídil zakrslé rousné a sem spokojený. Nenesou sice tolik vajíček ale zatokrásou potěší. smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Slepičáku, ty si tady děláš ze všech ochotných poradců ...... =to=smajlík

17.2.2013 21:04
hantal

XXX.XXX.29.141

tono napsal(a):

smajlíksmajlíksmajlík

slepicak

17.2.2013 21:29
slepicak

XXX.XXX.142.148

proč

slepicak

17.2.2013 22:22
slepicak

XXX.XXX.142.148

tono napsal(a):

smajlík

slepicak

17.2.2013 22:40
slepicak

XXX.XXX.142.148

hantal napsal(a):
smajlíksmajlíksmajlík

A co česká zlatá kropenka?
Ta už by se vám líbila víc než zakrslá rousná?

20.2.2013 20:05
hantal

XXX.XXX.29.141

slepicak napsal(a):

slepicak napsal(a):

02.02.2013 21:07

Keď nevieš klamať, neklam !!!!!!!smajlík

českázlatáslepice01

22.2.2013 17:42
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.2

česká plemena sou nejlepší ale všichni musí chovat čistokrevné slepice ale když už je chovají měly bysme všichni chovat hlavně česká plemena.smajlík Rousné rakrslé jsem taky choval a taky můžu doporučitsmajlíksmajlík

22.2.2013 19:59
ssuchos

XXX.XXX.207.233

jozos2 napsal(a):
Ďakujem.

Dobrý den, chovám i vlašky koroptví i leghornky a můžu vám je jen doporučit, mám pouze dřevěný kurník obitý kobercem a i když je u nás kolem minus dvaceti jelikož bydlíme v 800 m.n.m. tak mi ze třiceti slepic snáší minimálně dvacet, ani nepřisvěcuji, jen si musíte zajistit plot alespoň 180 cm jinak vám ty mrchy budou přelítávat :D mám od každého plemene patnáct kusů a ke každým kohouta a jsem naprosto spokojen přeji hodně štěstí v chovu - Zdeněk

27.2.2013 08:17
kasta

XXX.XXX.45.2

Dobrý den mám prosbu. Co si představit pod pojmem dolíheň? To jsou ty poslední dny, kdy se vajíčka už neotáčí? Děkuju.

27.2.2013 09:00
d.fojtik214

XXX.XXX.24.162

kasta napsal(a):
Dobrý den mám prosbu. Co si představit pod pojmem dolíheň? To jsou ty poslední dny, kdy se vajíčka už neotáčí? Děkuju.

vejce v dolíhňi se již neotáčejí a pokládají se na ležato jsou to poslední tři dny před líhnutí a také se zvyšuje vlhkost

Přidejte reakci

Přidat smajlík