slepicak

XXX.XXX.142.148
Pomůžete mi začínám s chovem drůbeže nevíte co je nejlepší na začátek?
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.15
slepicak
napsal(a):
nejprve bych sehnal odolné plemeno slepic např šumavanku o které se zajímám seženou si potravu sami stačí jim nezateplený kurník odvodí vám kuřata
slepicak

XXX.XXX.142.148
A co by jste říkal na zakrslou rousnou?
Také začínám Už týdny studuji chov, plemena, pročítám články a diskuze, získávám informace, kde se dá ...
Našla jsem popis, jak by měl vypadat správný kurník, ale v reálu jich tomu popisu odpovídá velmi málo. Komerčně vyráběné kurníky nevyhovují snad žádné.
Např. jak je to s okny v kurníku? Spousta kurníků nemá okna vůbec. Většina kurníků má okna nahoře. Přitom podle odborného článku by okna měla být u země, aby světlo dopadalo na podlahu.
Nebo je to v praxi jedno?
raketka
napsal(a):
Také začínám Už týdny studuji chov, plemena, pročítám články a diskuze, získávám informace, kde se dá ...
Našla jsem popis, jak by měl vypadat správný kurník, ale v reálu jich tomu popisu odpovídá velmi málo. Komerčně vyráběné kurníky nevyhovují snad žádné.
Např. jak je to s okny v kurníku? Spousta kurníků nemá okna vůbec. Většina kurníků má okna nahoře. Přitom podle odborného článku by okna měla být u země, aby světlo dopadalo na podlahu.
Nebo je to v praxi jedno?
Jsem na tom raketko skoro stejně,kurník mám,moc se mi líbějí brahmánky všech barev,naživo jsme viděli s mužem jen bílé velké kolumb.Ale už jsem toho o nich pročetla na internetu ,ale ještě nevim,jsou tak velké jestli sedí na hřadu nebo na zemi ve slámě atd.
sára1
napsal(a):
Jsem na tom raketko skoro stejně,kurník mám,moc se mi líbějí brahmánky všech barev,naživo jsme viděli s mužem jen bílé velké kolumb.Ale už jsem toho o nich pročetla na internetu ,ale ještě nevim,jsou tak velké jestli sedí na hřadu nebo na zemi ve slámě atd.
Brahmánky hřadují jako každé jiné plemeno, vyskoušeno ve vlastním chovu
slepicak
napsal(a):
Ono, hodne asi záleží na čo chceš tú hydinu chovať. Či na mäso, alebo na vajíčka alebo aj aj.
Ja chcem na vajíčka. Študoval som plemená sliepok a som viac menej rozhodnutý pre Leghornku, ale ešte zvažujem aj Vlašku jarabičiu ( po česky myslím koroptví). Viem mi niekto poradiť ? Aká je osobná skúsenosť so snáškou pri týchto plemenách (cca za rok), popr. výhody-nevýhody atď.
Ďakujem.
jozos2
napsal(a):
Ono, hodne asi záleží na čo chceš tú hydinu chovať. Či na mäso, alebo na vajíčka alebo aj aj.
Ja chcem na vajíčka. Študoval som plemená sliepok a som viac menej rozhodnutý pre Leghornku, ale ešte zvažujem aj Vlašku jarabičiu ( po česky myslím koroptví). Viem mi niekto poradiť ? Aká je osobná skúsenosť so snáškou pri týchto plemenách (cca za rok), popr. výhody-nevýhody atď.
Ďakujem.
Vyloženě na vajíčka mi nejlépe vycházejí hybridi (podle tabulky).
Koukni sem http://chozadru.wbs.cz/JAKE-PLEMENO.html
Já chci slepice také na vajíčka, ale potřebuji, aby moc nelétaly ... tak nějak my zatím vycházejí plymutky
slepicak

XXX.XXX.142.148
Já jsem si před rokem pořídil zakrslé rousné a sem spokojený. Nenesou sice tolik vajíček ale zatokrásou potěší.
slepicak

XXX.XXX.142.148
proč
slepicak

XXX.XXX.142.148
tono
napsal(a):
Slepičáku, ty si tady děláš ze všech ochotných poradců ...... =to=
slepicak

XXX.XXX.142.148
hantal
napsal(a):
A co česká zlatá kropenka?
Ta už by se vám líbila víc než zakrslá rousná?
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.2
česká plemena sou nejlepší ale všichni musí chovat čistokrevné slepice ale když už je chovají měly bysme všichni chovat hlavně česká plemena. Rousné rakrslé jsem taky choval a taky můžu doporučit
jozos2
napsal(a):
Ďakujem.
Dobrý den, chovám i vlašky koroptví i leghornky a můžu vám je jen doporučit, mám pouze dřevěný kurník obitý kobercem a i když je u nás kolem minus dvaceti jelikož bydlíme v 800 m.n.m. tak mi ze třiceti slepic snáší minimálně dvacet, ani nepřisvěcuji, jen si musíte zajistit plot alespoň 180 cm jinak vám ty mrchy budou přelítávat :D mám od každého plemene patnáct kusů a ke každým kohouta a jsem naprosto spokojen přeji hodně štěstí v chovu - Zdeněk