Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2013 19:17
hejna

XXX.XXX.94.237

Dobry den,zacinam s chovem hedvabnicek a potrebovala bych poradit,slepicky me obcas snaseji vajicka,ale bohuzel nemohu byt pres den doma abych poznala jestli uz kvokaji,nekdo mi rikal ze kdyz slepicka uvidi napriklad 10 vajicek v kukani sedne na ne a vysedi,muzete mi prosim poradit jak to delate vy abych mela kuratka,dekuji

9.2.2013 22:02
venziva

XXX.XXX.32.1

hejna napsal(a):
Dobry den,zacinam s chovem hedvabnicek a potrebovala bych poradit,slepicky me obcas snaseji vajicka,ale bohuzel nemohu byt pres den doma abych poznala jestli uz kvokaji,nekdo mi rikal ze kdyz slepicka uvidi napriklad 10 vajicek v kukani sedne na ne a vysedi,muzete mi prosim poradit jak to delate vy abych mela kuratka,dekuji

Kvokající slepičku poznáte tak, že se nehne z hnízda, sedí tam stále. Když ji chcete vzít, začne se čepýřit a na hnízdo se zase rychle vrací. Vejce už pak nesnáší. Moje hedvábnička snese cca 12-15 vajíček a pak sedí. Vejce jí odebírám a ona pak sedí i na prázdném hnízdě a nechce z něj vstát. Teprve pak jí podložíte vejce zpět. Letos mi snesla 9 vajec a už zasedla. Sedí na prázdném hnízdě, protože mám v kurníku kolem 0 a myslím, že by se kvůli zimě cstejně nic nevylíhlo. Navíc, když nemohu sebrat vejce hned, mohou být namrzlá.

9.2.2013 22:55
hejna

XXX.XXX.94.237

Dekuji za radu.Moje sedi na hnizde ale jeste ne tak pevne,zatim me snesla 2vajicka,jak dlouho je mate nez je podsadite?otacite s nimi jak nekdo pise?jak casto snaseji?ob den nebo jeste mene?

9.2.2013 23:49
venziva

XXX.XXX.32.1

hejna napsal(a):
Dekuji za radu.Moje sedi na hnizde ale jeste ne tak pevne,zatim me snesla 2vajicka,jak dlouho je mate nez je podsadite?otacite s nimi jak nekdo pise?jak casto snaseji?ob den nebo jeste mene?

Mám zdrobnělou hedvábničku, která je fakt hodně malá. Snáší pravidelně ob den, těch svých
+,- 12 vajec. Občas snese 2 za sebou. Pak zasedne a už nenese. Další vajíčka se od ní objeví, až když odvodí kuřata, což je zhruba za 2-2,5 měsíce od zasednutí. V loni mi takto snesla 68 vajíček, ale kuřata jsem jí nechala odvodit 2x.
Vajíčka můžete mít 15 dní, pak prý líhnivost klesá - nevím. S násadovými vajíčky je dobré jednou za den hnout (pootočit).

10.2.2013 16:06
Lukyn83

XXX.XXX.27.105

venziva napsal(a):
Mám zdrobnělou hedvábničku, která je fakt hodně malá. Snáší pravidelně ob den, těch svých
+,- 12 vajec. Občas snese 2 za sebou. Pak zasedne a už nenese. Další vajíčka se od ní objeví, až když odvodí kuřata, což je zhruba za 2-2,5 měsíce od zasednutí. V loni mi takto snesla 68 vajíček, ale kuřata jsem jí nechala odvodit 2x.
Vajíčka můžete mít 15 dní, pak prý líhnivost klesá - nevím. S násadovými vajíčky je dobré jednou za den hnout (pootočit).

Dobrý den,mám na Vás dotaz,jestly neprodáváte násadové vejce zdrobnělých Hedvábniček Bílích.Měl bych zájem cca o 15 vajec.Děkuji předem za odpověd.Štˇástka,Strážnice.smajlík

10.2.2013 18:47
venziva

XXX.XXX.32.1

Lukyn83 napsal(a):
Dobrý den,mám na Vás dotaz,jestly neprodáváte násadové vejce zdrobnělých Hedvábniček Bílích.Měl bych zájem cca o 15 vajec.Děkuji předem za odpověd.Štˇástka,Strážnice.smajlík

Bohužel zatím ne, přišla jsem o kohoutka a nový (ale splash) zatím nepojímá, protože ho mám teprve 14 dní a on se stále rozkoukává. Protože hedvábnička už druhý den sedí, sama přemýšlím o koupi vajíček. Mám ještě jednu bílou zdrobnělou slepičku z loňska, ale ta ještě nenese.

Přidejte reakci

Přidat smajlík