Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

českázlatáslepice01

21.2.2013 16:47
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.2

dobrý den,smajlík
mám takový problém moje čistokrevná slepice si hodně zlomila nohu je mi líto ji zabít co s takovou zlomenou nohou dělat nemám s tím zkušenosti.smajlíksmajlík

DĚKUJI ZA ODPOVĚDIsmajlík

21.2.2013 18:34
aneshek

XXX.XXX.168.253

Dobrý den,
zlomenou nohu jsme s veterinářem řešili u slepice tento týden.
Pokud je zlomená hodně vysoko nebo špatně v kloubu, nemá cenu dále takovou slepici nechávat. nelze zasádrovat.
Pokud máte zlomeninu na běháku níže, sádra se dá aplikovat, ale to záleží jen na vašem veterináři a domluvě s ním.
Myslím, že vás to vyjde více dráž než kdyby ste si koupil novou plemenou slípku :)
hodně štěstí a napište jak jste se slepičkou dopadli.
Jana

21.2.2013 19:35
astor

XXX.XXX.229.188

mal som tiež ten problém so zlomenou nohou ... vyriešil som to tak, že dal som jej na nohu kus drievka a previazal na 2-3 miestach špagátikom. Oddelil som ju od ostatných sliepok a zavrel do nepoužívaného zajačníka. Po čase sa jej noha zrástla a keď som ich zabíjal tak ani nebolo vidieť, ktorá to bola.

21.2.2013 19:38
lukas146

XXX.XXX.168.49

aneshek napsal(a):
Dobrý den,
zlomenou nohu jsme s veterinářem řešili u slepice tento týden.
Pokud je zlomená hodně vysoko nebo špatně v kloubu, nemá cenu dále takovou slepici nechávat. nelze zasádrovat.
Pokud máte zlomeninu na běháku níže, sádra se dá aplikovat, ale to záleží jen na vašem veterináři a domluvě s ním.
Myslím, že vás to vyjde více dráž než kdyby ste si koupil novou plemenou slípku :)
hodně štěstí a napište jak jste se slepičkou dopadli.
Jana

Pesne tak souhlasim smajlík
Slepici si nekam zavri aby se nemohla moc hybat a jestli se to za 14 dni nezlepsi tak ji zabij, bude to pro ni vysvobozeni z bolesti smajlík
Ja jsem to byl nucen udelat u Vlasky koroptvi vloni
Tak ahoj Radku a jeste jeden dotaz jake je to plemeno?smajlík

21.2.2013 20:45
zbosace

XXX.XXX.42.177

Ak treba tak dlahy vyrábam z rôznych plastových trubiček potrebného vnútorného priemeru, urezaných na potrebnú dlžku a následne ešte rozrezaných pozdlžne na dve polovice. Po zafixovaní zlomeniny do jednej polovice, prekryjem druhou a zaistím lepiacou páskou. Treba aby potom malo zviera klud a vodu s potravou ,,pod nosom,,Zlomeniny pokial nie sú velmi komplikované sa zrastajú velmi rýchlo a na 7 až 10 den dávam na skúšku dlahu dole. Zviera zbytočne nestresujem. Plast má výhodu že sa dá nad plamenom alebo teplovzdušnou pištolou tvarovať ak je treba na požadovaný tvar.

21.2.2013 20:55
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

A má jí opravdu zlomenou nebo jen kulhá ?!

českázlatáslepice01

22.2.2013 08:29
českázlatáslepice01

XXX.XXX.64.242

je to nějaká slepice z anglie dostalo se ke mě 5 vajec a vyklubala se jen ona je nádherná mladá každý rok mi vysedí kuřata zítra dám fotku
slepice má nohu opravdu zlomenou nemůže chodit dal sem jí do kachníhop chlívka na hodně slámy doufám že sez toho dostane

22.2.2013 10:33
marvon

XXX.XXX.12.139

Copak je to za plemeno? Mladá a přitom vysedí každej rok kuřata... Jak je asi mladá? Stačí odhadem...

českázlatáslepice01

22.2.2013 11:26
českázlatáslepice01

XXX.XXX.64.242

je lonská a opravím se letos mi poporvé v lednu sedla

Přidejte reakci

Přidat smajlík