Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2013 19:16
austincz

XXX.XXX.79.45

Dobrý den,

nemohl by mě někdo poradit co mám udělat s 3 hedvábničkama, které už asi měsíc v kuse sedí na "ničem". Nic pod něma není a pořád sedí. Jinak jsou v kurníku s ostatníma nosnicema, takže jim nemůžu zabránit přístup k hnízdům. Jsou strašně vyhublé a chtěl bych hlavně ať snesou svoje vajíčka.
Díky za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2013 19:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dve moznosti: 1) dat pod ne vejce nebo 2) odkvokat (navodu zde na i-faune tak milion).smajlík Jsou velmi vytrvale a tvrdohlave, ale mym staci obvykle 3 dny "arestu" na tvrdem a rozmysli si tosmajlík

2.4.2013 19:32
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

austincz napsal(a):
Dobrý den,

nemohl by mě někdo poradit co mám udělat s 3 hedvábničkama, které už asi měsíc v kuse sedí na "ničem". Nic pod něma není a pořád sedí. Jinak jsou v kurníku s ostatníma nosnicema, takže jim nemůžu zabránit přístup k hnízdům. Jsou strašně vyhublé a chtěl bych hlavně ať snesou svoje vajíčka.
Díky za rady

Slepice vám kvočí... Tak jestli je nechcete nasazovat, tak je dejte třeba do králikárny na 2-3 dny a je po kvokání smajlík A pak budete mít opět vajíčka .... smajlík

3.4.2013 19:17
etua

XXX.XXX.191.213

austincz napsal(a):
Dobrý den,

Díky za rady

Dejte je do nějaké kryté ohrádky a naservírujte jim krmení s přebytkem bílkovin a k pití kyselé mléko a za tři dny z toho "mateřství" holky budou v pohodě.Mě hedvábky nekvokají,mají poměrně dost pastvy,hrabání a stále nějakou tu míchanici,či namočřený chleba a housky v kyselém mléce - a pohoda.V tomto počasí jsem se "napálila" jen jednou a teď hedvábka vodí jedno kuře- a jak se říká "babo raď",kuřeti je 7 týdnů a aby bylo samo mezi velkými slepice-tak to by byla jeho jistí smrt a hedvábka už nese.Tak sháním k němu kamarády- je to faverolka velká.

4.4.2013 21:02
toooja

XXX.XXX.23.158

co by dala,aby mi hedvabnicky sedli!!!Mam 2 potvory kvuli tomu,a loni sedela jen 1.a ted...mi jeste nenesou.hm...

5.4.2013 01:41
etua

XXX.XXX.191.213

toooja napsal(a):
co by dala,aby mi hedvabnicky sedli!!!Mam 2 potvory kvuli tomu,a loni sedela jen 1.a ted...mi jeste nenesou.hm...

Včera jsem byla u jednoho dlouholetého chovatele hedvábek a hovořili jsme i o kvokavosti.Tak sem dávám jednu podstatnou radu-hedvábky,aby úspěšně kvokaly musí být řádně odčervené a "odčmelíkované".Prý jsou na to velice choulostivé.Tak prohlídnout "péřokožíšek" a jejich ubytování včetně snáškových hnízd.Jinak jsem viděla skutečně "armádu" 8 různých barev hedvábek.Oproti mým 1+6 je to opravdu zážitek vidět tolik hedvábek pohromadě.smajlíksmajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík