Pižmovky-prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2013 21:18
zdeněk.c

XXX.XXX.87.187

Dobrý večer prosím vše o radu co ajak,pořídil jsem si pižmovky,mám2kačery,a 5kačenek ted jim bylo kolem roku,téměř každý týden kačeři pojímají kačenky,což je teda solidní podívaná nejvíc s teho má prču muj bratr,ale také se zasměji jsou docela pěkné směšné chvilky,ale to se chci zeptat,kdy začnou snášet?nebo kdy by měli začít sedět?někdo říká,že až bude venku přijatelná a stálá teplota,ubytování mají,celodřevěný kachník, pěkně vystlaný slámou,snůšky jsem jima udělal navzájem oddělené i tak že na sebe ani jedna kačka neuvidí když budou sedět,přes zimu sem krmil šrotem v vodě,nebo pečivem,na přilepšenou namočenou turkyn,už nevím,co ajak mám či nemám dělat nebo jestli ještě mám čekat,výběh na zahradě veliký,pojímání kačenek začalo od minulého týdne,prosím poradte co ajak mám dělat,sem už s teho takový nesvůj,prosím kdo máte také pižmovky poradte co ajak.předem vám všem děkuji za vaše rady a příspěvky.

7.4.2013 21:33
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

zdeněk.c napsal(a):
Dobrý večer prosím vše o radu co ajak,pořídil jsem si pižmovky,mám2kačery,a 5kačenek ted jim bylo kolem roku,téměř každý týden kačeři pojímají kačenky,což je teda solidní podívaná nejvíc s teho má prču muj bratr,ale také se zasměji jsou docela pěkné směšné chvilky,ale to se chci zeptat,kdy začnou snášet?nebo kdy by měli začít sedět?někdo říká,že až bude venku přijatelná a stálá teplota,ubytování mají,celodřevěný kachník, pěkně vystlaný slámou,snůšky jsem jima udělal navzájem oddělené i tak že na sebe ani jedna kačka neuvidí když budou sedět,přes zimu sem krmil šrotem v vodě,nebo pečivem,na přilepšenou namočenou turkyn,už nevím,co ajak mám či nemám dělat nebo jestli ještě mám čekat,výběh na zahradě veliký,pojímání kačenek začalo od minulého týdne,prosím poradte co ajak mám dělat,sem už s teho takový nesvůj,prosím kdo máte také pižmovky poradte co ajak.předem vám všem děkuji za vaše rady a příspěvky.

Ještě vyčkej , byla dlouhá zima , ale určitě budou co nejdřív snášet. Jak se jim zvětší břicho pod ocasem tak to je známka , že uš to bude. smajlík

11.4.2013 00:32
venca21

XXX.XXX.220.211

Je li to první pojímání tak musí míti čas ty vajíčka v sobě vytvořit ale do týdne by měli začít snášet.

11.4.2013 20:57
kutil

XXX.XXX.147.173

vydrž, ale není nikde napsáno, že pižmovky budou snášet do hnízd které jsi připravil, budou taky možná při menším místě snášet i více do jednoho hnízda a ostatních hnízd si nevšimnou

12.4.2013 08:44
trudinka

XXX.XXX.109.168

Tak to mi povídejte..mám dvě kachny,loni nebyl problém,i když si našli každá místo někde jinde,než jsem jim nachystala,tak v pohodě,neboť snášeli aspoň v kachníku,kurníku,mám je dohromydy....Ale letos to je děs.Jedna už nanesla 22 vajec a jaksi nezasedla,ale to přikládám tomu,že byli mrazy a snášela do jednoho hnízda s krůtou,která tam už teď napevno sedí na vejcích.O to nic,pujčili jsme si líheň a vejce dali do ní,snad z toho něco bude,líhnu takhle poprvé.Ale teď se pojímají jako o život,dneska ráno se obě cpali do jednoho rohu ve stáji u koz,kde mají místo na spaní kočky,kdyby tam sedla jedna,nevadilo by mi to,ale obávám se,že zase budu řešit problém,jak jednu kachnu donutit,aby si našla jiné hnízdo.Dám jim čas a třeba to vyřeší holky sami,jmísta tu mají kupu....Takže se moc nespolíhejte na to,že vám sednou do nachystaných hnízd,u nás nebylo ještě použito ani jedno.....hodně štěstí v chovu. Bára

12.4.2013 11:08
varšava

XXX.XXX.186.12

Ja mam take 3 pižmovky předlonske už jsem take viděla pojimat a ted nic a vajička nikde no asi až bude teplo.

15.4.2013 21:11
zdeněk.c

XXX.XXX.87.187

venca21 napsal(a):
Je li to první pojímání tak musí míti čas ty vajíčka v sobě vytvořit ale do týdne by měli začít snášet.

díky všema za rady,alezatím bezůspěšně stále nic,kačeři pojímají téměř každýden,co dojdu bz práce,ale že by měli nějaký zájem zasednout nebo snášet tak nevím no,bud to bude tou dlouhou zimou,nebo jestli je to tím že jsou prvničky,nebo čekají na stálé počasí a teplotu venku?nevím jsem již už takový i sklamaný nevím co ajak?tak jen doufám že s teho snad neco bude no.smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

15.4.2013 21:45
varšava

XXX.XXX.186.12

Moje pižmovky take nic asi si ještě nejsou jiste počasim .Ja jich mam 7 a nenese žadna . polovina mněla loni mlade a polovina jsou prvničky, snad se dočkame

16.4.2013 00:18
argopizmak

XXX.XXX.54.160

Zdravím! Som tu noví tak dúfam že nebude vadiť keď sa zapojím do diskusie. Ja mám dve kačky a jedna mi už asi dva týždne sedí na 11 vajíčkach. A tá druha ešte nezačala ani znášať. Takže si myslím že je to dosť individuálne. Ale mám jeden problém smajlík a to taký že o tu druhú kačku pižmák vôbec najaví záujem smajlík . Preto sa chcem opýtať či si vôbec nanese vajíčka a zasadne??? Že by som jej tam potom podložil oplodnené slepačie vajíčka??! Je to možné???? Ďakujem za všetky rady. smajlík

16.4.2013 19:52
kutil

XXX.XXX.147.173

moje zkušenost, měl jsem taky takovou kačku o kterou neprojevoval kačer zájem, nanesla a sedla si. Moc pižmovkám nelezu do hnízda a tentokrát jsem po 10 dnech sedění zjistil, že ani jedno vajíčko není oplozené. Dal jsem ji sousedovi, kačer kolem ni dělal a pojímal a nikdy nic nevyvedla, opět vajíčka čisté a to 2x. Tak šla .......

Teď mám kačenu, kačer dělá jak zběsilej a kačena mu nepomůže, loni nic neměla, vždy vše čisté, dal jsem ji šanci a tak taky půjde.... a to jsem ji koupil údajně že je dovezená z Německa.

16.4.2013 19:58
varšava

XXX.XXX.186.12

A neni neplodny kačer?

16.4.2013 20:10
kutil

XXX.XXX.147.173

není druhá kačka mi už minulou neděli vyvedla 15 kačenek ze 16 vajíček a loni mi vyvedla taky dvakrát

16.4.2013 20:43
zdeněk.c

XXX.XXX.87.187

Dobrý večer,no mám 2kačery jeden hnědý a druhý je bílý,kačenek mám 5ks,2ks,hnědých,2ksbílích a jedna je bílo tak domodra,ale kačeři je všechny pojímají jak zbýčení a stále nic bud se pasou nebo jen tak líně polehávají v trávě,a stále nic nebo nejaký náznak že by seděli v kachníku,tož já teda nevím co ajak sám sem s teho už nemocný,nevím co si o tem mám myslet,když už kolik lidí píše že jim doma sedí nebo že jim už vyvedli mladé atd.no nevím no co ajak dal.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

16.4.2013 23:30
argopizmak

XXX.XXX.54.160

zdeněk.c napsal(a):
Dobrý večer,no mám 2kačery jeden hnědý a druhý je bílý,kačenek mám 5ks,2ks,hnědých,2ksbílích a jedna je bílo tak domodra,ale kačeři je všechny pojímají jak zbýčení a stále nic bud se pasou nebo jen tak líně polehávají v trávě,a stále nic nebo nejaký náznak že by seděli v kachníku,tož já teda nevím co ajak sám sem s teho už nemocný,nevím co si o tem mám myslet,když už kolik lidí píše že jim doma sedí nebo že jim už vyvedli mladé atd.no nevím no co ajak dal.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Ja si myslím že to chce len trpezlivosť a vyčkať. Poprípade ak majú kačky väčší výbeh tak skús popozerať či nezačali znášať vajíčka niekam inam.

17.4.2013 08:45
varšava

XXX.XXX.186.12

Hura, prvni kačenka snesla a mam jich 7. ale na zahradě pod dřevami . Snad už mrznout nebude tak ji tam vajičko necham jen jsem trochu zabezpečila aby se nevykulalo. Uvidite za chvili ponesou i vam konečně začalo teplo, jen hlidejte jestli nenese jinde a když jste v neděli doma tak hlidejte jestli se vam jedna neztratila a když jo tak hledejte kde je přeji hodně štěsti , pak napište

17.4.2013 20:22
zdeněk.c

XXX.XXX.87.187

Ahojte všichni tak dnes změna nevím co ajak mám radost ale zaroven jsem i jakš takš smutný nevím no v kachníku jsem nahlídl a v jedné snůšce je 1vajíčko,ale kačena nikde všecky letaly ve výběhu na zahradě no ted navečer sem se byl divat a kačenny všecky venku a na vajcu žádná nesedí??tož co si mám myslet????mám radost že sem viděl vajco ale sezení a starost nikde!!!!!jiank výběh mají dostatečně veliký a zatravnění,už jsem ho procházel,i kolem hnojiska kam sypu od kraliku a slepic ale i tak komplet celý a nic!!!tož nevím no jak říkám jsm štastný ale aj zaroven sklamaný!!no jen doufám i že imě a mým kačenkám se zadaří tak jak ostatním se daří!!!smajlík

17.4.2013 21:47
lenuna

XXX.XXX.183.13

mno nevím,zda jsem správně pochopila,že máte snesené jedno vajíčko a chcete,aby kačka seděla,ale ona Vám sedne až se vynosí._To znamená,že až nanese třeba 15 vajíček.Pak si je vystele peřím a sedne.Takže ji nechte běhat a shánět potravu,protože potřebuje "nabrat sílu",na tvorbu vajíček a na budoucí sezení a vajíčkách.

17.4.2013 21:53
varšava

XXX.XXX.186.12

Chtěla jsem se zeptat a to se ztratila uplně nebo jen že nesedi na hnizdě? Moje kačka rano snesla venku ma tam takovy dulek ale večer šla normalně do stodoly a rano počitam tam zase pujde snest vajičko a až nakonec pusti peři a zustane tam sedět loni to tak dělaly. U mně take dneska prvni tak zitra jak je pustim hned budu sondovat jestli šla snest dalši vajičko a jestli se někde neztratila druha. Maji plno hnizd nachystanych ale stejně si udělaji podle sveho . Přeji klidnou noc

17.4.2013 23:03
zmetekkrtek

XXX.XXX.10.32

Milý přátelé, mě dnes pižma vyseděla 18 vajec, jedno se ještě klubalo a jedno celé, asi z něj nic nebude. Holka šikovná, na to že je loňská! Za to její o rok starší kolegyně jen nese, ale sednout nechce.

18.4.2013 08:54
varšava

XXX.XXX.186.12

Dnes jsem zase smutna ja , kačenka hned rano šla pod prkna a když jsem se tam podivala když odešla bylo tam jen jedno tak nevim jestli to prvni něco nesežralo . jine vajičko jsem našla tam kde snašeji kruty vedle jejich bedinky ale nevim ktera kačenka to snesla tak musim hlidat. doufam že vy už mate vajičko druhe.

18.4.2013 11:44
homnika

XXX.XXX.13.64

zdeněk.c napsal(a):

Když náš Dakoušek pojímal Dakinky tak zároveň snášely. Vyčetla jsem že u pižmovek prý musí být každé vejce oplodněno zvlášť. Nanesly si cca 20 vajec a sedly. Jo a když měly hnízdo, tak pípaly. Jinak jsou zticha.

18.4.2013 20:58
zdeněk.c

XXX.XXX.87.187

dobrý večer tak jen chci sdělit že v hnízdě je dnes 2vejce,tak jen doufam že pak zasedne,jinak se chi ještě zeptat někdo říká že vejce se mají sbírat druzí říkaají že vejce nechat v hnízděa až sama ona dosnáší tak si na ně sedno poradte ja je zatím nechal na hnizdě tam kde jsou!smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

18.4.2013 21:07
kutil

XXX.XXX.147.173

tak to dělám já, pižmovce moc nelezu do hnízda, vajíčka nesbírám pozoruji kdy zasedne abych měl trochu přehled, to je divočina a výborné matky smajlík

18.4.2013 21:49
varšava

XXX.XXX.186.12

Vejce sbirat jen když mrzne , pak to jinak nejde ale mi vždy nesou později tak jsem ještě nikdy nesbirala až si nanesou , tak zasednou určitě . jen do toho nesmi hrabat slepice jako mně a pak z toho nic nebylo , ostatni už byly ohrazene a vše v pořadku. Jen byl ještě problem když zasedly blizko sebe že si kradly vejce ale to jsem už tu psala tak hodně štěsti take ho budu potřebovat. Rano se pujdu podivat jestli se vejce neztratilo , je venku pod prknama

19.4.2013 03:45
homnika

XXX.XXX.21.160

Hlavně se vyvarujte stejné chyby jako já a když pižmovka špatně sedne, tak ji vejce přendejte. Vyplatí se to i kdyby to mělo snášku přerušit. Dakinka mi sedla v korytě. Bylo na hnízdo úzké a ona chtěla všechny vajíčka zasednot, tak střídala strany, ale vždy bylo něco vedle ní. Coby začátečník jsem udělala neomluvitelnou chybu a pod vidinou velikonočních kačátek ji nechala sedět celých 35 dní + týden. Vajíčka byla zastuzená a začínala se kazit, ale ona je pořád chránila. Musela jsem jí hnízdo vybrat, když byla venku. Dakinka se už z toho dostala, ale mě to mrzí pořád. Zbytečně se chudák vyčerpala.

19.4.2013 13:01
vosajda

XXX.XXX.99.112

Chtěla bych, prosím, taky poradit. Jedna pižmovky na vejcích sedí už přes týden. Dneska zasedla druhá, ale na tak blbém místě, že sice tam psi ani jiná drůbež nemůže, ale kuna apod. určitě ano.
Máme ji přestěhovat? Přes noc ji tam nechat nechci a zabezpečit nějak v tom místě nejde.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík