Pořídil jsem malá housata a po třech dnech některé začaly mít ozobané peří na zádech. Jsou to lysiny a nevím co to způsobilo. Zdá se, že jsou za místech kde měli záda mokré. Jinak sem jim dával směs, zelený a plastin sem jim dal až dnes po zjištění. Ještě předtím sem si všiml, že okusovali omítku. Tak nevím jestli málo vitamínů, nebo hygiena či špatnej zlozvyk. Budu rád za každou radu..
yokohama
napsal(a):
Pořídil jsem malá housata a po třech dnech některé začaly mít ozobané peří na zádech. Jsou to lysiny a nevím co to způsobilo. Zdá se, že jsou za místech kde měli záda mokré. Jinak sem jim dával směs, zelený a plastin sem jim dal až dnes po zjištění. Ještě předtím sem si všiml, že okusovali omítku. Tak nevím jestli málo vitamínů, nebo hygiena či špatnej zlozvyk. Budu rád za každou radu..
Jak velký mají prostor, kde jsou umístněny? Doporučoval bych větší ustájovací prostor, řádné větrání, přiměřenou teplotu a suchou podestýlku. Přidávejte Roboran D a Plastin dle návodu.
maj prostor asi 2,5-3 metry čtverečné a je jich 20 ve stáří 18 dní. Z tou suchou podestýlkou je to taky složité, protože ji během jednoho dne hlavně kolem napáječky vždycky smáčí. Musel sem už dvakrát během dvou dnů měnit půlku pilin..Přemýšlím o napáječce která má to korýtko ve vzduchu což je nebude svádět do něho lézt a dělat bugr.Ten roboran asi koupím no.
yokohama
napsal(a):
Nejspíše se obrala z nedostatku jiné činnosti, Jednou mi housata obrala na zádech dokonale jedno house během asi 10 minut, než jsem jin nachystala ven krmení, musí mít stále do čeho zobat. Na noc jim naložím hodně a ještě rozvěsím svazečky zeleného, krásně mi spásly už i velikonoční dekorace (naklíčené obilí), miniaturám nastrouhám mrkev a zelí, větším jen rozkrojím zelí nebo jablko. Pokud ozobávali omítku, tak jim dejte písek, i dospělá husa ho denně spotřebuje dost a často se na to zapomíná.