amima1
napsal(a):
ved ja ho mam precitany niekolko krat ale o obracani pred liahnutim tam uz nic neni...a rosim 2krat denne staci to? a liahen je bios OB8-039 ... a kedze to skusame prvy krat tak som zvedava na vysledok
dobrý deň,ako to dopadlo,podarilo sa? ja som tiež nováčik v chove sliepok,sedia mi dve milflérky na násadových vajciach,ktoré som kúpila.Dnes je to 21.deň,zatiaľ nič,je chladno,tak možno sa to oneskorí a možno z toho ani nič nebude Sedeli pekne,len raz denne zliezli sa napiť a najesť,ale zdali sa mi tie vajíčka málo teplé,keď z nich zliezli.Neviem koľko dní ich mám ešte nechať,keď z toho nič nebude a zobrať tie vajcia,také 3?
ivetaš
napsal(a):
dobrý deň,ako to dopadlo,podarilo sa? ja som tiež nováčik v chove sliepok,sedia mi dve milflérky na násadových vajciach,ktoré som kúpila.Dnes je to 21.deň,zatiaľ nič,je chladno,tak možno sa to oneskorí a možno z toho ani nič nebude Sedeli pekne,len raz denne zliezli sa napiť a najesť,ale zdali sa mi tie vajíčka málo teplé,keď z nich zliezli.Neviem koľko dní ich mám ešte nechať,keď z toho nič nebude a zobrať tie vajcia,také 3?
Až bude slepice z vajec pryč, zkuste je posvítit, jestli jsou oplodněné. Pod kvocnu bytového být velmi spolehlivé.
bara001
napsal(a):
Až bude slepice z vajec pryč, zkuste je posvítit, jestli jsou oplodněné. Pod kvocnu bytového být velmi spolehlivé.
skúšala som presvietiť jedno skôr,ale neviem to,pri druhom pokuse mi vajíčko padlo a prasklo,som technicky antitalent tak som to viac neskúšala,ale zajtra to zase skúsim...ale to už bude 22.deň...tej druhej vete nerozumiem,čo ste chceli povedať
Moc se omlouvám za ten nesmysl. Mám doma tablet a ten má zapnuté automatické doplňování slov a dost často, když spěchám mi vytváří tyhle nesmysly.
Měla jsem na mysli, že pod kvočnou bývá líhnutí velmi spolehlivé, tak bych to skoro přisuzovala oplodněnosti. Určitě to zkontrolujte, zda byly ve vajíčkách zárodky.
Jak to s líhnutím dopadlo ?. Mě zasedlo pět kvočen. Tři už kuřátka vyvedly a dvě ještě do pondělí sedí. Všechny zatím líhly přesně 21 a 22 den a den navíc na kuřátkách seděly než je vyvedly
Pokud vám vejce prasklo a vyteklo, nebylo oplodněno, nebo během inkubace odumřel zárodek. Pokud v něm kuře bylo vyvinuto, může se líhnout i o den, dva později. Záleží jaké má kvočna podmínky pro sezení ( teplo, chlad ) a také jak dlouho se během dne courá.
Já kvočny pravidelně jednu po druhé vynáším večer do ohrady po štěňatech ( aby mi někde nefrnkly ) a dávám jim 15 min. na vyprázdnění, aby se napily a nazobaly. Většina to zvládne i rychleji, ale je mezi nimi i jedna couralka, která moc nespěchá a tu musím hlídat. Ta by courala i hodinu
rybka
napsal(a):
Jak to s líhnutím dopadlo ?. Mě zasedlo pět kvočen. Tři už kuřátka vyvedly a dvě ještě do pondělí sedí. Všechny zatím líhly přesně 21 a 22 den a den navíc na kuřátkách seděly než je vyvedly
Pokud vám vejce prasklo a vyteklo, nebylo oplodněno, nebo během inkubace odumřel zárodek. Pokud v něm kuře bylo vyvinuto, může se líhnout i o den, dva později. Záleží jaké má kvočna podmínky pro sezení ( teplo, chlad ) a také jak dlouho se během dne courá.
Já kvočny pravidelně jednu po druhé vynáším večer do ohrady po štěňatech ( aby mi někde nefrnkly ) a dávám jim 15 min. na vyprázdnění, aby se napily a nazobaly. Většina to zvládne i rychleji, ale je mezi nimi i jedna couralka, která moc nespěchá a tu musím hlídat. Ta by courala i hodinu
veď práve,moje sedeli pekne celý deň,len raz denne som ich vynášala von,aby sa najedli,napili a vyprázdnili,otáčali vajcia aj chladili....v tých dvoch vajciach bol odumretý zárodok,takže myslím,že oplodnené sú....len som ich kupovala až z Ilavy na dobierku,bola akurát Veľká noc,takže ich poslali po nej,doprava trvala 2dni,tak neviem,či sa niečo nestalo počas dopravy,alebo či neboli zle uskladnené....mne prišli 24.4.,na obed som im dala časť a večer ostatné,spolu 20vajec pod dve kvočky...jedno som našla asi na 10deň rozďobnuté,vytečený žltok a vyhodené z hniezda.Bolo v ňom dosť veľké kuriatko,odumreté a jedno keď som chytila do ruky ja,tak prasklo a aj v ňom bol odumretý zárodok...uvidíme,je chladno,tak možno sa ešte niečo vyliahne,dnes je 22.deň,keď nie vyskúšam o rok
gameness
napsal(a):
ak chcu sediet dajte pod ne este raz ak zohnate vajicka ja som tak spravil na radu od jedneho znameho a o tyzden uvidime ci to vyslo lebo prvy krat som mal tiez odumrete zrejme zachladene vajicka a hlavne kvoku majte zavretu ked ma zly casovy harmonogram
ja už nechcem aby zase sedeli,kvočali už pred Veľkou nocou,kým sa mi podarilo zohnať násadové vajíčka ubehol týždeň,tak nech si oddýchnu ,mali toho dosť držím palce a dajte vedieť ako to dopadlo u Vás...
pajakrejcirikova
napsal(a):
Já bych kvočně koupila pár malých 1-2denních kuřátek.
chcela som, ale nezohnala som milflérky a už prestali kvočať,tak už to neriešim,teraz si užívajú a hrabkajú po záhrade,už aj hrebienky majú pekne sfarbené,tak hádam začnú znášať vajíčka.Skúsim na budúce,ale musím zohnať násadové vajíčka z iného zdroja a nie poštou....
gameness
napsal(a):
tak vcera sa vyliahlo pod tou kvokou co sedela 6 tyzdnou takze si zasluzi pochvalu dostane nejaku extra maskrtu :-P ( jej kamoska vysedla tiez aby som nezabudol podotknut takze sa to tu hemzi kuriatkami aj ked pocet momentalne este neviem
tak sa oplatilo,závidím ja som sa tak tešila na tie drobunké kuriatka...možno ešte budú kvočať raz,tak to skúsim znovu...pridajte potom nejaké fotky,mali ste vlastné vajíčka?
´Tu je ta kvocka co ma taku vydrz aj s potomstvom plus jedno adoptívne :-P