Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2013 00:23
mysak

XXX.XXX.54.5

Dobrý den, tak jsem konečně i já začal s odchovy. První kuřata po dovozu kohouta z Lipska jsou už na světě. Z 15 ti nasazených vajec dvě vejce během inkubace rozbitá a 12 vylíhnutých.

6.5.2013 09:17
honzapm

XXX.XXX.29.18

Juraji, blahopřeju, paráda.

Začal jste s odchovy - tj. v rámci vaší kariéry nebo v rámci tohoto roku (květen)?

Co to je za plemeno kvočny?

Tak ať vám to roste.

6.5.2013 11:40
dupacka

XXX.XXX.0.73

Dobrý den , to je tak strašně pěkný ta kvočna a pod ní ti prckové smajlík
To bude sumatranáka smajlík (jen tipuju smajlík )
Kuřátkům zespoda stačí karton? žádná podestýlka neni nutná ?
Moje první kvočna v životě sedí právě dnes týden, včera jsme prosvěcovali a 2 z 15 byly čisté, v ostatních se tmaví.
Bohužel jsem udělala jako začátečník chybu, v uterý jsem ji pustila přes den se vyvenčit a ona si to protáhla na hodinku.
Jen doufám v přírodu(mocnou čarodějku) že moje chyby napraví smajlík
Tak ať to roste a jsou z toho jen samí užiteční krasavci a krasavice smajlík

6.5.2013 11:47
honzapm

XXX.XXX.29.18

Přesně tak. Unikátnost je právě v té kvočně. Do líhně dát vejce umí kde kdo.

My pod kvočnu s kuřátky dáváme smetky ze sena a jemné seno.
Kuřátkům to navíc chutná.

Sláma je na kuřata po vylíhnutí dost humpolácká.
Tu dáváme až tak po týdnu nejdříve a opět jen jemnou.

6.5.2013 12:30
dupacka

XXX.XXX.0.73

Ne sumatranáka nebo co jsem to napsala za blábol smajlík
Myslela jsem sumatránka :)

6.5.2013 18:38
mysak

XXX.XXX.226.194

dupacka napsal(a):
Dobrý den , to je tak strašně pěkný ta kvočna a pod ní ti prckové smajlík
To bude sumatranáka smajlík (jen tipuju smajlík )
Kuřátkům zespoda stačí karton? žádná podestýlka neni nutná ?
Moje první kvočna v životě sedí právě dnes týden, včera jsme prosvěcovali a 2 z 15 byly čisté, v ostatních se tmaví.
Bohužel jsem udělala jako začátečník chybu, v uterý jsem ji pustila přes den se vyvenčit a ona si to protáhla na hodinku.
Jen doufám v přírodu(mocnou čarodějku) že moje chyby napraví smajlík
Tak ať to roste a jsou z toho jen samí užiteční krasavci a krasavice smajlík

Dobrý den, ano sumatranka, jiné nepoužívám, jsem snimi max. spokojen i když i zde se najdou pěkné potvory. Ale většinou se dá o nich říct, že jsou spolehlivé a hlavně kvokají skoro pořád, jsou lehké takže většinou vejce samy nerozbijí. Zjistil jsem, že slepice kvočny s vápenkou na nohách častěji rozbíjejí vejce, protože běháky jsou hrubé a možná i bez citu. Pokud jsou běháky hladké, zdravé, slepice běhákem vklouzne mezi vajíčka bez problémů. Slepice dobře přijímají kuřata a vzorně se o ně starají. Ano, nešvarem může být přílišná plachost některé slepice až nervozita a z toho plynoucí nechtěné podupání kuřat. Kuřata jsou ale jako pružinky a sebekrutější šlápnutí přežijí bez následků.
Pudy plemene sumatránka jsou poměrně zachovalé, a tak kvočny předstírají neviditelnost, raněnost a jiné fígle přírody.
Kvokající slepice u minorek (měl jsem jich od roku 2005 asi 3 - 4) okamžitě vyřazuju abych nekazil plemeno, takže se dá říct, že od roku 2008 mám chov minorek bez kvočen. Na kvokání mám tedy sumatranky.
Díky za přání a nápodobně...

Juraj Kafka

6.5.2013 18:50
mysak

XXX.XXX.226.194

honzapm napsal(a):
Přesně tak. Unikátnost je právě v té kvočně. Do líhně dát vejce umí kde kdo.

My pod kvočnu s kuřátky dáváme smetky ze sena a jemné seno.
Kuřátkům to navíc chutná.

Sláma je na kuřata po vylíhnutí dost humpolácká.
Tu dáváme až tak po týdnu nejdříve a opět jen jemnou.

Minorky chovám od roku 2005. Ale letošní je to premiera, holt kuřata nebudou ani na podzimní výstavu.
Co myslíte tím že do líhně umí dát vejce kde kdo? Já si myslím, že unikátnost je, že to lidi umí nastavit tak, aby se to vylíhlo. Po stovkách třeba. S kvočnou uděláte max 15 - 17 kuřat. A další kuřata musí pod druhou kvočnu. Kor když je studené počasí. Není snadné mít doma 8 kvočen celé léto. Které neustále leží v kukaních. Nicméně zatím jsem umělý odchov nedělal a žiju. Ono potom je na zahradě černý mrak až to bude větší nakroužkované.
Pod kuřaty v prvních dnech stačí karton(nic nemělo roznožku). Nechci aby kuřata zobala něco co nemusí, nyní už je jim cca 5 dní jsem jim dal první plevel ze záhonů tj. ideální ptačinec žabinec, drníky lipnice roční i se zemí a už mají po sebou suchou zeminu jak to rozhrabala.
Kuřata takto nechávám ( v kotci po králíkách) dokud jim nenarostou křídélka a nezpevní trochu, pak je přestěhuju do voliery, kde jsou v suchu než se jim opeří záda a boky, aby se pak mohly začít pouštět na slunné odpoledne ven do trávy. Karton pak celý vyhodím na oheň.
Jinak díky za pochvalu...Doufám jen, že nejsem s minorkama sám.
Juraj Kafka

6.5.2013 18:59
honzapm

XXX.XXX.29.18

Nemáte zač, Juraji. Přesně tak to bylo s tou kvočnou myšleno - jako pochvala. smajlík

6.5.2013 19:17
denisshurky

XXX.XXX.230.6

Dobrý den pane JURAJI mam na vás dotaz měl by jste na prodej kuřátka a jaky kraj jste děkuji

8.5.2013 21:32
mysak

XXX.XXX.54.5

denisshurky napsal(a):
Dobrý den pane JURAJI mam na vás dotaz měl by jste na prodej kuřátka a jaky kraj jste děkuji

Dobrý den, Bohužel, nebudu mít dostatek ani pro sebe. První líheň se sice povedla na stopro, ale druhá už ani ne na 25 procent. Předpokládám, že polovina budou kohouti. Z toho 3/4 kohoutů bude mít "vady na kráse" a zbydou tak dvá, tří slušní pro lidi kdož je opravdu potřebují.
Jsem z okresu Strakonice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík