Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2013 22:30
yokohama

XXX.XXX.173.15

U několika hus v hejnu sem zaregistroval průjem. Začalo to tím, že trus byl bílý čemuž sem moc nevěnoval pozornost. Po pár dnech z nich šla skoro voda. Dnes už se mi to zdálo lepší ale trocha řídký asi stále. Tak sem četl, že bílej trus může být kokcidioza. Přemýšlím jestli nasadit léky nebo ten bílej trus s průjmem obecně může být z něčeho jinýho. Husy nevypadaj nemocně, žerou a pasou se ale zdálo se mi, že jeden den spíš víc pili než jedli. Poradí někdo?smajlík

20.5.2013 13:35
bernaček

XXX.XXX.117.5

yokohama napsal(a):
U několika hus v hejnu sem zaregistroval průjem. Začalo to tím, že trus byl bílý čemuž sem moc nevěnoval pozornost. Po pár dnech z nich šla skoro voda. Dnes už se mi to zdálo lepší ale trocha řídký asi stále. Tak sem četl, že bílej trus může být kokcidioza. Přemýšlím jestli nasadit léky nebo ten bílej trus s průjmem obecně může být z něčeho jinýho. Husy nevypadaj nemocně, žerou a pasou se ale zdálo se mi, že jeden den spíš víc pili než jedli. Poradí někdo?smajlík

skus jim dat ESB3 a davej jim čertovou kaši tob y jim podle ně mnělo pomoctsmajlík

20.5.2013 14:27
ovecka

XXX.XXX.171.70

Dávat husám ESB3 je nesmysl. Je určen pro hrabavou drůbež a králíky. Průjem je způsoben buď dietickou chybou nebo salmonelou. Dieta, šrot. bez trávy, čistá voda. Nedojde-li k úpravě, konzultace s vetem. Dana

20.5.2013 18:04
milan53

XXX.XXX.224.36

Dobrý deň.Ak majú v tomto období husy dostatok dobrej pastvy a čistú vodu majú riedký trus,vidím to i u mojích husý a nič nerieším.Chovateľ musí sám vidieť či husy majú živy temperament alebo sú utiahnuté.Dávam vždy jadrové krmivo,ale veľa ho neskonzumujú.Ich stav by som pozoroval,ale nič by som ím nedával. S pozdravom M.H.

21.5.2013 13:49
yokohama

XXX.XXX.173.15

Nakonec sem byl u veterináře a dal ESB3 s tím, že jim to můžu v pohodě dát. Průjem se zatím zlepšil tak těžko soudit jestli sem zbytečně plašil nebo naopaksmajlík

13.6.2014 19:17
reddriver

XXX.XXX.104.146

Tak mi tři ze čtyř housat chcíply, dnes jsem si u posledního všiml průjmu, úplné řidiny. Krmím směsí, je jim cca dva týdny, žabky nemají. House je jeden den zdravé, druhý den slabé a třetí den mrtvé. Každý den je mrtvé jedno, bojím se, že zítra nebude ani poslední, které už asi stejně nezachráním. Člověk se učí stále, proto se ptám, čím by to mohlo být případně léčba?

13.6.2014 20:45
ovecka

XXX.XXX.31.130

Zkuste si pročíst tuto diskuzi: https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/882847/uhyn-housat-a-kachnat
možná vám to pomůže. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík