Problém s líhnutím - Brinsea Octagon 20 ECO

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2013 18:33
troka

XXX.XXX.181.111

Zdravím zdejší chovatele a zároveň prosím o radu ohledně líhnutí . Jsem v tomto oboru úplný začátečník tak prosím o radu zkušenější . Do líhně Brinsea ,kterou jsme tu měli už několik let ohledně papoušků , jsem nasadila 14 vajíček hedvábniček a barn.vajíček z toho se vyklubala pouze 3 kuřátka. 7 jich bylo plně vyvinutých jen s větš. žloutk. nevstřeb. váčkem a zbývající 4vajíčka byla čistá . Ohledně líhně už jsem nedohledala návod od líhně , ale obě spodní nádržky na vodu jsem naplnila vodou . Vajíčka byla automaticky otáčena a ventilační otvor po 1.týdnu byla otevřena na plnou kapacitu . Každý den jsem vajíčka rosila a poslední 2 dny bylo naklápění vypnuto . Teplota v líhni byla nastavena 38,8-39,00 stupňů
Ohledně vlhkosti nevím přesně zda je vlhkoměr spolehlivý stále mi ukazoval hodnotu kolem 55 % ....i v poslední dny když jsem přidala 2 malé mističky s vodou ....Prosím o radu v čem byla chyba ? Co jsem četla v předchozích diskuzích předpokládám vlhkost ?Případně jak v této líhni Brinsea Octagon 20 ECO
líhnete a jak se dá sloučit vyšší vlhkost ( množství vody ) s automatickým naklápěním ? nemáte prosím nějaký tip ? Předem děkuji za radu K.

29.5.2013 09:40
beginner

XXX.XXX.244.10

Já tuto líheň nemám, ale spíš bych řekla, že to bylo vysokou teplotou. V této líhni je doporučovaná teplota inkubace u slepice 37.5°C. Nepíšete, jestli jste odstranila osmnáctý den přihrádky a to rosení bylo podle mě zbytečné. Návod je k dohledání na internetu. Přeji, ať se příště líhnutí podaří smajlík

29.5.2013 10:58
troka

XXX.XXX.131.248

Děkuji, asi opravdu příště nastavím teplotu nižší a upustím od toho rosení .....zdálo se mi ,že nádržky na vodu ve spodní části jsou dosti malé ....četla jsem v dikuzích , že by měli pokrývat 1/3 plochy proto jsem přistoupila k tomu rosení .Ještě dotaz ohledně chlazení . Jak dlouho a jestli vůbec necháváte vajíčka chladit ?

29.5.2013 17:48
marysh

XXX.XXX.114.252

Spojte se s odborníkem a prodejcem těchto líhni u nás a pan Petr Vám rád poradi a pošle kompletní návod. www.lihne.cz pan Petr Veselý.smajlík

29.5.2013 22:19
jovy

XXX.XXX.103.133

Zdravím Vás, ak boli kuriatka vo vajickych vyvinute, ale nevyliahli sa chyba nastala v poslednej faze liahnutia. Chybou bolo ak ste vodou rosili priamo vajicka aj na 19. az 21 den. Vtedy uz treba vodu naliat len do nadobiek, ktore su v liahni na to urcene alebo ak je liahen automaticka tak treba nastavit zvysenu vlhkost, ale nikdy uz uz v doliahni na 19. - 21. den nerosit priamo vajicka. Nepisete ci ste na 19. den znizili teplotu a nakolko. V doliahni je potrebna nizsia teplota ako pocas inkubacie a treba ju znizit na 37 stupnov Celzia max. 37,2. Vyskusajte tieto zmeny a dajte vediet ako ste dopadli. Prajem vela uspechov v chove aj v liahnuti.smajlík

30.5.2013 08:09
troka

XXX.XXX.131.248

Děkuji za rady , ano problém byl asi i v příliš vysoké teplotě ...v tuto chvíli již mám návod od líhně a další problém byl v rosení což jsem prováděla po celou dobu inkubace .....děkuji za rady večer jsem nasadila novou várku a zkusím dle těchto rad teplota 37,5 , vlhkost pouze v možnostech této líhně kolem 55% jen musím pořešit jak zvýším vlhkost před líhnutím ....asi přidám pod vajíčka nějaké mističky s vodou . Doufám že pokus č. 2 nedopadne podobným fiaskem ....pěkný den K. smajlík

30.5.2013 08:10
troka

XXX.XXX.131.248

marysh napsal(a):
Spojte se s odborníkem a prodejcem těchto líhni u nás a pan Petr Vám rád poradi a pošle kompletní návod. www.lihne.cz pan Petr Veselý.smajlík

smajlík Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík