Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2013 08:02
reddriver

XXX.XXX.148.2

Dobrý den, stal se velký průšvih. Večer při otáčení jsem větral líheň a otáčel vejce. Jenže jsem si nedal pozor a líheň jsem pouze zavřel, ale nezapojil. Ráno jsem přišel a teplota 16°C. Indický běžec, líhnout se mají příští neděli. Je nějaká naděje, nebo to můžu vyhodit...opravdu jsem na sebe naštvaný. smajlík

8.6.2013 09:27
bernaček

XXX.XXX.117.5

reddriver napsal(a):
Dobrý den, stal se velký průšvih. Večer při otáčení jsem větral líheň a otáčel vejce. Jenže jsem si nedal pozor a líheň jsem pouze zavřel, ale nezapojil. Ráno jsem přišel a teplota 16°C. Indický běžec, líhnout se mají příští neděli. Je nějaká naděje, nebo to můžu vyhodit...opravdu jsem na sebe naštvaný. smajlík

skus je zahřat a až budou zahřate tak je skus prosvětlit a skus tam najit pohyb ale moc šančí tomu nedavavam,a ma vubec větrani smysl pokud ovšem maš lihen bez cirkulacesmajlíksmajlík

8.6.2013 09:50
syem

XXX.XXX.45.211

Ve třech týdnech inkubace je zárodek dost velký a vytváří už celkem dost tepla sám, nechte to ten týden ještě v líhni, uvidíte, kolik toho bude. Ke konci se dá pozorovat už pohyb ve vejcích, ale pokaždé mne překvapí, kolik se toho vylíhne i z vajec, ve kterých ten pohyb nevidím nebo mají divnou vzduchovou komůrku, dávám je do rohu líhně jen tak na sledování a i tak z toho vždy něco vyleze.

8.6.2013 10:04
bernaček

XXX.XXX.117.5

syem napsal(a):
Ve třech týdnech inkubace je zárodek dost velký a vytváří už celkem dost tepla sám, nechte to ten týden ještě v líhni, uvidíte, kolik toho bude. Ke konci se dá pozorovat už pohyb ve vejcích, ale pokaždé mne překvapí, kolik se toho vylíhne i z vajec, ve kterých ten pohyb nevidím nebo mají divnou vzduchovou komůrku, dávám je do rohu líhně jen tak na sledování a i tak z toho vždy něco vyleze.

taky sem jednou nechal lihen otevřenou 6 hodin a lihnutí 96%smajlík

8.6.2013 10:09
reddriver

XXX.XXX.148.2

Vejce mi nejdou moc prosvítit, už je zárodek přes celé vejce skoro, ale asi jsem někde pohyb viděl, uvidíme večer. Mám v hlavě jen učení na státnice, tak jsem udělal takovou botusmajlík

8.6.2013 10:45
venca21

XXX.XXX.220.211

Mám podobný problém.Při otáčení jsem si dal tepelný cenzor (takový drát,který je z termostatu) na žárovku aby mě nezavazel.Mám ho u středu líhně visící těsně nad vajíčky.Zapoměl jsem ho dáti zpátky a tím pádem jsem měl v líhni 35stupňů.Snad to nebude taková tragédie.
Tobě radím to samé co ostatní,čekej a uvidíš.smajlík

8.6.2013 13:24
syem

XXX.XXX.45.211

reddriver napsal(a):
Vejce mi nejdou moc prosvítit, už je zárodek přes celé vejce skoro, ale asi jsem někde pohyb viděl, uvidíme večer. Mám v hlavě jen učení na státnice, tak jsem udělal takovou botusmajlík

Pokud večer pohyb ve vajíčku neuvidíte, neznamená to, že to nežije, třeba jen spí. Když se mi líhly kačenky, tak tam bylo pár vajec, které měly nestandartní vzduchovou komůrku, nevykřivenou, spíše souvislou, ale dost velkou, z ostrého konce byla vidět nějaká žilka skrz vejce, nechala jsem to, protože mám i pižmovky a nevylučuji, že tam mohlo nějaké vejce připlést, občas sbírá vejce manžel. Vylíhly se pekinky, v termínu, za dva tři dny se srovnaly ve vejci a byly ok.
Jestě jedna věc, ráno jsem vymývala líheň a nevylíhlé vejce dala do sáčku, že se vyhodí. Kolem poledne jsem to šla vyhodit a ono to ze sáčku pípalo, dvě kuřata byly ještě ve vejci živé, jak jsem to rvala do sáčku, tak jsem je trochu zmáčkla, byly asi tři hodiny v igelitu ... pokud vylezou z vajec, dám je k perlám, ať je můžu sledovat smajlík

8.6.2013 13:56
milan53

XXX.XXX.224.33

Dobrý deň.Týždeň pred liahnutím je ešte dost dlhá doba,aby plod neutrpel vážnú ujmu,ani tep.16 stupňov nie je dosť veľká na to aby jedinec vážne neutrpel.Ak sa rozumie cez noc 12 hodín a než sa liaheň znovu nahreje je to dlho.Minulí rok som už nemienil liahnúť,ale kačice podnášali sliepku,ktorá kvokala.Kvočku sme požičali priateľovi na vysedenie vajec od jeho sliepok.Vajíčka sme zabudli a boli bez ohrievania.Na druhý deň som v hniezde našiel vyliahnutú kačku.Vajíčka som zobral a dal pod morku,ktorá sedela na prázdnom hniezde.Postupne sa vyliahlo 7 kačíc,tak ako kačky spomínanú sliepku podnášali.Tým chcem spomenúť,že minulí rok nočné teploty boli pomerne vysoké.U nás sú teraz okolo 6-7st.Nech by sa Vám podarilo vyliahnúť.Ja ani pri vetraní liaheň nevypínam,ale vajíčka s lieskou vyberám.S pozdravom M.H.

8.6.2013 21:41
reddriver

XXX.XXX.148.2

Tak děkuji za rady. Vajíčka jsem večer prosvítil. V 5/6 vajec je vidět pohybující se zárodek, tak snad ten týden zvládnou. Myslíte, že už jsou z nejhoršího venku nebo hrozí trvalé následky? Těch vajec je v líhni tak málo, protože ze 40 vajec pouze 6 oplozených. Člověk se snaží vypiplat líheň do posledního detailu, aby vše šlapalo, tak jak má, a pak to celé stejně ztroskotá na lidské blbosti. Lidská blbost se nahradit bohužel nedá jako termostat za termostat.

8.6.2013 21:40
reddriver

XXX.XXX.148.2

Tak děkuji za rady. Vajíčka jsem večer prosvítil. V 5/6 vajec je vidět pohybující se zárodek, tak snad ten týden zvládnou. Myslíte, že už jsou z nejhoršího venku nebo hrozí trvalé následky? Těch vajec je v líhni tak málo, protože ze 40 vajec pouze 6 oplozených. Člověk se snaží vypiplat líheň do posledního detailu, aby vše šlapalo, tak jak má a pak to celé stejně ztroskotá na lidské blbosti. Lidská blbost se nahradit bohužel nedá jako termostat za termostat.

8.6.2013 23:58
honzapm

XXX.XXX.29.18

To naprosto nic není a trvalé následky nehrozí.

9.6.2013 16:20
milan53

XXX.XXX.224.51

Dobrý deň.Reagujem ,na oplodnenosť vajec.Chovám kačice Saské, pekinské a párím kačice Pekinské s Pižmovkami,tie na jedenie ,nakoľko vzniká mulard,neplodný,ale zatdorastá do 5-6kg.Oplodnenosť u káčíc býva pomerne vysoká.Možno by Vám pomohlo vymeniť káčera.potom už by sa to malo zlepšiť.Nie je chovateľ ktorý nerobí chyby.Sú iba taký,ktorý si ich nepriznajú.Hodne zdaru do ďalšej práce praje M. H.

9.6.2013 21:51
bedrulinecka

XXX.XXX.68.45

Dobrý večer,
taky se mi to stalo. Líheň byla bez proudu asi 8 hodin, teplota 16 stupňů. Rvala jsem si vlasy, zkusila jsem je opět zapnout a čekala na líhnutí. Naštěstí se vše zdařilo. Zkuste vydržet a ukáže se.Držím palečky

pomořanka

10.6.2013 09:51
pomořanka

XXX.XXX.188.108

Myslím, že to dopadne dobře. smajlík
Taky se nám to teď stalo. Ne tedy mojí vinou, ale minulý týden při těch povodních voda někde podemlela svah a spadlo vysoké napětí. Samozřejmě o víkendu...
Než to opravili, uběhlo asi 16 hodin a já měla plnou líheň vajec, jak jinak.
Nevěřila jsem, že to vejce přežijí, ale riskla jsem to a nechala je v líhni.
No a včera se to začalo klubat a zatím je na světě 40 housat z 55 vajec. Něco se ještě líhne.smajlík

Dneska večer přendám do dolíhně kachní a pižmovčí vejce z té samé líhně, líhnout se to má 13. - 14. 6.
Pevně věřím, že se něco vylíhne a držím pěsti i Vám. smajlík

10.6.2013 10:08
reddriver

XXX.XXX.148.2

Dnes se začalo hýbat první vejce - je pondělí a líhnout se mají v neděli. Není to brzo? Teplota 37,5 - 37,8°C, vlhkost 70%, indický běžec. Rosím jednou denně vlažnou vodou, vejce jsem dnes otáčel naposledy, už s nimi hýbat nebudu.

pomořanka

10.6.2013 13:51
pomořanka

XXX.XXX.188.108

reddriver napsal(a):
Dnes se začalo hýbat první vejce - je pondělí a líhnout se mají v neděli. Není to brzo? Teplota 37,5 - 37,8°C, vlhkost 70%, indický běžec. Rosím jednou denně vlažnou vodou, vejce jsem dnes otáčel naposledy, už s nimi hýbat nebudu.

Jestli se mají líhnout v neděli, je ještě brzy dávat je do dolíhně, resp. přestat je otáčet.
Otáčení vajec se ukončuje 3 dny před líhnutím, ve Vašem případě tedy ve čtvrtek.

10.6.2013 13:54
reddriver

XXX.XXX.148.2

Dobrá. Teplotu nechat vzhledem k vynechaným 12 hodinám nebo ve čtvrtek snížit?

pomořanka

10.6.2013 14:15
pomořanka

XXX.XXX.188.108

reddriver napsal(a):
Dobrá. Teplotu nechat vzhledem k vynechaným 12 hodinám nebo ve čtvrtek snížit?

No, obecně se doporučuje teplotu o pár desetinek snížit. Já ji nechávám a taky OK.

10.6.2013 15:08
bezdikov

XXX.XXX.59.106

Nemějte strach, hlavně nic nevyhazujte a uvidíte ´že se vám kachňata vylíhnou. Stalo se mi něco podobného a vše bylo ok.

10.6.2013 15:13
reddriver

XXX.XXX.148.2

Děkuji, ono ani z 6 vajec není moc co vyhazovat, nezbývá než doufat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík