Dobry den,kvokat může začít slepice jakéhokoliv plemene. Ovšem u některých plemen je to nežádoucí a u plemen slechtenych na vysokou snasku je kvokavost záměrně potlačovana. Takové kvocny většinou nebývají dobrými matkami,ovšem existuji samozřejmě výjimky. Ze své zkušenosti mam vypozorovano,ze kvokaji slepice,které v hejnu nepatří k nejlepším nosnicim,ale i zde to neplatí vždy. S pozdravem Milan
martinez
napsal(a):
Aké velké plemená sliepok môžu byť kôčky ? myslím velké ako nosnice alebo tak normalné užitkové plemená ? :)
Tak já mám zrovna kvokající barnaveldku dvojlemovanou. Ale mám jen jednu, tak že nemohu říct, zda kvokají často. Jako kvočny mám kočinky zakrslé. S barnaveldkou jsem nepočítala
365ku
napsal(a):
Tak já mám zrovna kvokající barnaveldku dvojlemovanou. Ale mám jen jednu, tak že nemohu říct, zda kvokají často. Jako kvočny mám kočinky zakrslé. S barnaveldkou jsem nepočítala
No barneveldka zrovna nepatří ke kvokavym plemenům,ale jak už jsem napsal,i takova slepice může zasednout a byt dobrou matkou a nebo z vajec po pár dnech uteče. Jednou se mi zbláznily vlasky a kvokalo jich najednou asi 8 a pak zase par let ani jedna nekvokala.
dakujem za odpovede :) ja sa pýtam len preto ze som začal práve s chovom amroxov :) chovám milferky trojfarebné a tie sú velmi dobrými kôčkami každy rok mi vysedia kuriatka :) tak som zvedavý či sa mi poštastí aj pri amroxoch :) dúfam že ano ale ak nje tak nevadí vajíčka dám kamaratovi do liahne a bude :)
milan1978
napsal(a):
Myslím,ze ty Vase trojbarevne milflerky jsou spolehlive kvocny. Nechejte si o 2-3 slepicky víc a podsadte jim vejca od amroxek. Ze začne kvokat amroxka,tak na to bych se moc nespolehal. Držím palce Milan.
Dakujem :) sak bud to urobím tak alebo pôjdu vajíčka kamrátovy do liahne ale kúpim sám liaheň :)
milan1978
napsal(a):
Dobry den,kvokat může začít slepice jakéhokoliv plemene. Ovšem u některých plemen je to nežádoucí a u plemen slechtenych na vysokou snasku je kvokavost záměrně potlačovana. Takové kvocny většinou nebývají dobrými matkami,ovšem existuji samozřejmě výjimky. Ze své zkušenosti mam vypozorovano,ze kvokaji slepice,které v hejnu nepatří k nejlepším nosnicim,ale i zde to neplatí vždy. S pozdravem Milan
Moje praxe je malinkatá, ale u mě se to přesně potvrdilo.
Ze tří co kvokaly byla jedna, která snáší nádherně a ta se mi odkvokala v podstatě sama, když jsem jí přenášela na hnízdo, kde být nechtěla, zatímco jeji sestry snáška nic extra (v porovnání s ní) a jako kvočny mají jedničku s hvězdičkou.
dupacka
napsal(a):
Moje praxe je malinkatá, ale u mě se to přesně potvrdilo.
Ze tří co kvokaly byla jedna, která snáší nádherně a ta se mi odkvokala v podstatě sama, když jsem jí přenášela na hnízdo, kde být nechtěla, zatímco jeji sestry snáška nic extra (v porovnání s ní) a jako kvočny mají jedničku s hvězdičkou.
Dobry den,jsem moc rad,ze se mnou souhlasíte a ze nejsem sám,kdo si to mysli. Dobra nosnice se Da většinou poznat i podle exteriéru,jako Velky hřeben,Velké laloky dobře prokrvene atd.atd. ale to jistě Víte. Pokud má slipka tyto znaky odlišné,Da se předpokládat,ze by mohla začít kvokat. Ale opět-není to pravidlo a je to jen moje pozorování. S pozdravem Milan.