chtěla bych položit základ diskuze na téma rozmnožování krůt. Je v tom mnoho njasností, mnoho názorů a různé zkušenosti. Mně např. pr začátek zajímá, zda stačí, aby krůta byla oplodněna 1x na celý cyklus snášení. Dál mě zajímá, co se děje, když mám malou krůtu a velkého krocana, ale při aktu byli přistiženi. krocan je stále při chuti, ale viděla jsem je jen jednou. Pak krůta začala snášet cca během 3 dnů. Kdy končí snůška. Kolik krůt zvládne jeden krocan... tak prosím pište, raďte, předem děkuji (mám krůta první rok - 1x krocan, 2 krůty + světe div se 10 mladých)
Zdravím,mám sice krůty údajně bronzové prvním rokem,ale už z vlastní zkušenosti vím,že jim to pojímání opravdu vystačí jenou na celou snášku.Měli jsme totiž krocana a jednou jsem ho viděla krůtu pojímat,potom jsme o něho přišli a krůta pár dní na to začala snášet vejce.Krocana jsem si sice pořídila nového,ale je moc mladý,takže v tu dobu ještě ani nevěděl,jak se říká,na co ho má.Krůta sedla na 15 vajec a vyseděla z toho 13 mladých.2 vejce byla čistá,takže nejspíš stačí jednou.Teď čekám,jestli druhá krůta,co ji již začal pojímat ten mladý,něco vysedí,má zatím 18 vajec a dneska to už vypadá,že sedla.Chtěla bych se zeptat,jestli je obsedne,doufám,že ano.Bára