Dobrý den, můžete mi někdo poradit?
Dala jsem pod slepici, která asi 4 dny kvokala, 11 vajec od sousedů, kteří mají kohouta.
postupně jich začínala mít míň, dvakrát jsem našla jen skořápky. Vajíčka byla zašpiněná, nevěděla jsem, jestli je mám otřít, tak jsem je nechala tak. Ani po 21 dnech se nic nevylíhlo. Nechala jsem ji ještě 3 dny sedět, zbylo 6 vajec, a pak jsem ji dala mezi ostatní slepice. Při vyklízení hnízda jsem našla dvě kuřata vylíhlá, ale mrtvá a bylo vidět, že mají peří ještě slepené. Takže asi umřeli hned po vylíhnutí. Z těch 6 zbylých vajec bylo jen jedno čisté, v ostatní byla mrtvá kuřátka. Můžete mi poradit, co jsem udělala špatně? Kvočna byla zavřená sama, měla zrní, denně čistou vodu, řádně na vejcích seděla.
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mizejici vejce-bud je sezrala sama nebo neco jineho, jak je uvedeno ve stejnojmennem prispevku. Proc se nevylihla-muze to byt chybou kvocny (treba nezkuseny, neklidna-neco ji rusilo apod.) nebo taky chybou nasadovych vajec (pribuznostbrodicu, spatna vyziva rodicu, spatne skladovana vejce apod.). Takto na dalku a bez znalosti podminek Vam nikdo asi zcela presnou odpoved neda.