Našel jsem zapomenutou krabičku s vejci z posledního květnového týdne.
Máme je v komoře kde je kolem 12stC.
Ty už asi nebudou k jídlu - nebo ano?
Dala by se alespoň pořádně uvařit a nasypat kuřatům ?
Pozná se u uvařeného vejce jestli je zkažené ?
A jak stará vejce jsou vůbec ještě bezpečně k jídlu ?
.petr.
napsal(a):
Našel jsem zapomenutou krabičku s vejci z posledního květnového týdne.
Máme je v komoře kde je kolem 12stC.
Ty už asi nebudou k jídlu - nebo ano?
Dala by se alespoň pořádně uvařit a nasypat kuřatům ?
Pozná se u uvařeného vejce jestli je zkažené ?
A jak stará vejce jsou vůbec ještě bezpečně k jídlu ?
Zdravím, k jídlu ještě možná budou, ale radši bych je uvařil kuřatům ty si na tom pěkně smlsnou a vejce se vám budou dobře loupat. Zkažené vejce dost smrdí, takže to určitě poznáte.
Většina vajec bude nejspíše v pořádku, ale pokud možno po delším tepelném zpracování, třeba do buchet, smaženici bych z toho nedělala. Zkažené vejce jistě poznáte po rozklepnutí, ten smrad je nezaměnitelný. Pokud si chcete hrát s plavajícími vejci, tak snad jen pro potěšení nebo pro orientaci, kolik přibylo plynu a ubylo tekutin. Vzduchová komůrka se dá i prosvítit.