Starší domácí vejce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2013 18:21
.petr.

XXX.XXX.34.242

Našel jsem zapomenutou krabičku s vejci z posledního květnového týdne.
Máme je v komoře kde je kolem 12stC.

Ty už asi nebudou k jídlu - nebo ano?

Dala by se alespoň pořádně uvařit a nasypat kuřatům ?

Pozná se u uvařeného vejce jestli je zkažené ?

A jak stará vejce jsou vůbec ještě bezpečně k jídlu ?

28.6.2013 18:31
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

.petr. napsal(a):
Našel jsem zapomenutou krabičku s vejci z posledního květnového týdne.
Máme je v komoře kde je kolem 12stC.

Ty už asi nebudou k jídlu - nebo ano?

Dala by se alespoň pořádně uvařit a nasypat kuřatům ?

Pozná se u uvařeného vejce jestli je zkažené ?

A jak stará vejce jsou vůbec ještě bezpečně k jídlu ?

Zdravím, k jídlu ještě možná budou, ale radši bych je uvařil kuřatům ty si na tom pěkně smlsnou a vejce se vám budou dobře loupat. Zkažené vejce dost smrdí, takže to určitě poznáte.

28.6.2013 19:27
skupa

XXX.XXX.166.118

Tak udává se u vajíček na prodej trvanlivost max 28dní a prodej max týden před koncem trvanlivosti.A dle zkušenosti co má danou nějakou trvanlivost, tak většinou vydrží déle, ale osobně nevím.

28.6.2013 22:06
farma_26

XXX.XXX.195.15

Dobry vecer. Me babicka ucila ze bez ohledu na podminky nebo dobu skladovani se to da poznat podle toho kdyz s vajickem zahrkate a nic se tam nehybe ze strany na stranu tak je jeste ok, ale jakmile ten obsah hrka tak pryc
Jestli uvarit zviratum tak to mevim

5.7.2013 20:59
aljosa11

XXX.XXX.103.206

co jsem slyšela já, tak čerstvá vejce vyzkoušíte když je dáte do slané vody a když leží na dně je čerstvé a když plave po hladině je staré , osobně jsem nezkoušela ale slyšela z více zdrojů ....

6.7.2013 13:12
syem

XXX.XXX.45.211

Většina vajec bude nejspíše v pořádku, ale pokud možno po delším tepelném zpracování, třeba do buchet, smaženici bych z toho nedělala. Zkažené vejce jistě poznáte po rozklepnutí, ten smrad je nezaměnitelný. Pokud si chcete hrát s plavajícími vejci, tak snad jen pro potěšení nebo pro orientaci, kolik přibylo plynu a ubylo tekutin. Vzduchová komůrka se dá i prosvítit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík