Housata mají rýmu, co dělat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2013 09:56
ladena

XXX.XXX.19.64

Hledala jsem všude,ale každý radí něco jiného.Housata 5 týdnů.začali chrchlat,ze zobáku jde hnis,2 už kulhají,1 nateklou hlavu.Vůbec nevím co s tím!!!Dávala jsem česnek,čaj,paralen,vitamíny,dneska jsem nasadila penicilin,mám ještě starší husy 8 týdnů a ty jsou v pořádku,jsou na dvorku se slepicema 1200m2,ale každý má svoje ustájení.Prosím poradte!!!!!!!Děkuji!smajlík

2.7.2013 12:25
ovecka

XXX.XXX.171.70

http://www.csch-trutnov.cz/zvirata/husy/
de jsou popsány nemoci husí a najde se tam i několik, k jejichž příznakům patří hnisavý výtok z nosu. Bohužel po netu vám nikdo diagnózu nestanoví. Vemte housata k vetovi a nechte si udělat kultivaci. Jinak první pomoc - zvýšit teplotu okolí na 30°C, dotace viamíny, bylinkové čaje. A hlavně řešit s vetem. Dana

2.7.2013 14:27
ladena

XXX.XXX.19.64

Děkuji za stránky!Pročtu si to!Vet má dovolenou,tak že to zkusímsmajlík u jinýho.Mám já to ale smůlu!!!smajlík

2.7.2013 19:23
etua

XXX.XXX.191.213

ladena napsal(a):
Děkuji za stránky!Pročtu si to!Vet má dovolenou,tak že to zkusímsmajlík u jinýho.Mám já to ale smůlu!!!smajlík

Okamžitě DOXYGAL-na pročítání na netu si nechte pro dlouhé večery.Musíte jednat a ne jen číst,tim nic neuzdravíte.Je to rýma.Veterinář Vám DOXYGAL buď prodá nemo předepíše.Jinak jsou ještě další léky - antibiotika,která se používají při rýmě u exotů-RONAXAN 5%,všechny tyto léky jsou na bázi Doxycilinu.Nejlépe je nažedit půl káv.lžičky na litr vody a v první fízi individuálně dát napít-inj.stříkačkou.Když kulhají tak potom odčervit.V žádném případě nezvyšujte housatům teplotu-to se potom z onemocnění "nevymotají".Naopak ven,pouze za deště schovat do sucha bez průvanu.

2.7.2013 20:47
ladena

XXX.XXX.19.64

Děkuji,Doxydal už je nasazený,vet poradil to co Vy!!Ale stejně děkuji za rady!!!!!

3.7.2013 02:27
etua

XXX.XXX.191.213

ladena napsal(a):
Děkuji,Doxydal už je nasazený,vet poradil to co Vy!!Ale stejně děkuji za rady!!!!!

Po léčbě dejte housatům v míchanici tvaroh a kyselé mléko, v žádném případě ocet-to je žiravina i ve velmi nízké koncentraci-to zvířatům vůbec nepatří dávat.Kyselina octová a kyselina mléčná je veliký rozdíl.Jinak můžete koupit i různá probiotika v lékárně,a to probiotika pro děti.Jinak ještě se používá jako probiotika kvalitní jogurt a kefír.Určitě,alespoň ob den housatům do míchanice přidejte,vrátí jim to potřebnou mikrofloru do zažívacího traktu.Hodně zdaru a už žádné nemoci.

3.7.2013 10:39
ladena

XXX.XXX.19.64

Děkuji moc,chovám je prvně,myslim že už byly špatné když jsem je přivezla,firma Gallus,v noci 3 housátka padli,je mi jich strašně líto,už je asi pozdě!!smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík