- tak dnes je 23.července a "pařák " je tedy pořádný
- na dvorku, v chládku 30 st - jak vyšitých ...
- kouknem na kuřátka ...
- problém veliký /čím kroužkovat, bude to kohoutek či slepička/??
- a další problém - jeden sádrový podkladek a kvokaj na tom všechny tři...
- tak zase něco příště
- teď honem na "Viktorku Plzeň" a - ať se vede!! B.
Bedo pěkný seriál U nás je to takto,slepice pouštím v 5.3Oh,kachny s nima, jsou akční tak do 8h,to začíná u nás vedro,mám jižní stráň.Pak leží jak mrchy ve stínu pod keři či za barákem.Kachny a husa se jdou do nádrže občas vycachtat,když dopouštím vodu tak chytaj proud s hadice jako malé děcka.
Holubi mají od asi 12H holubník ve stínu,přesto leží jako lemry po střechách,holubníku nebo v trávě.Zvedne je jen má osoba když si myslí ,že nesu namočenej chleba Holanďankám.Občas se vykoupou,občas se páří
Holanďankám to vedro moc nevadí kromně popelení ve stínu jsou nějak v pohodě,pořád někde pátrají,jejich pulka stráně je zastíněna ohromnými stromy.Ve stínu je tam přesto +30°C.Kuřatum 5 týdnu,holanďanky to přímo svědčí,hrozně pookřáli,jo slunko je lepší jako žárovka
.
P.S : kohoutci mají proti slepičkám dlouho kratší ocásky do doby než začnou rust srpy
chov.
napsal(a):
- tak zase něco příště
- teď honem na "Viktorku Plzeň" a - ať se vede!! B.
Je to doslova pohlazení na duši chovatelově-máte krásná zvířátka a hlavně čisťoučko. Na to by se měli dívat všichni ti,kteří jen se hrnou do líhnutí a na plácku 1x1m pak chovají co se dá.Je to u Vás opravdu potěšení se dívat.Tak ať se moc a moc daří.
tak jsem chtěla udělat fotku relaxování ve stínu a podařilo se mi natočit toto
https://www.youtube.com/watch?v=RRgVB24uWYk&feature=player_embedded
PS:- kohoutci mají proti slepičkám dlouho kratší ocásky ...
- tak jsem Martino koukl na ty ocásky a zdají se mně všechny stejné /a to mám kuřátka různého staří/!! B
- třeba, pokud jde o ocásky, mají na to ženy lepší oči ??
- nikdy jsem takové problémy jako letos neměl /nerad bych někomu nechal třeba 4 kohouty!
tak jinak ...v 6 týdnech klukum začíná rust sedlovej závěs,špičatá leskle zelená pírka na hřbetě mezi křídlama,když kuře vezmete a začnete rozhrnovat peří a jsou tam zelená lesklá je to kluk jako buk ,holky mají nevýrazná černá jako okolní peří
Jinak foto holka..
- pokud jde o tyto fotky, tak téměř dobře rozeznávám kluky a holky podle tvaru chocholek!
Přisuzuji to u mě letos tomu, že po výměnách vajíček od dvou chovatelů /mám vlastně 3 nepříbuzné vrhy pohromadě/ a některé slepičky mají poněkud spíše háro, než kulatou chocholku. Žádné minulé roky jsem s tím neměl takové problémy. No uvidím, jistě se to ukáže! Asi moc spěchám!
Radost mám asi ze 4 kuřat kadeřavých. Vsadil jsem na to, že by tu kadeřavost mohla předat slepička a vyšlo to! B.
- tak koukni- o tohle jde:
- háro /téměř kohoutí/
- a závěsy /téměř žádné a hlavně světlé/
B.
pohlavní rozdíly,ale já nedávám v tomto stáří kuřata,protože vypadají ,,hrozně "
10 týdnu jasná věc ,jinak když bude mít holka 13 nic se neděje ,klidně vyčkejte do doby než to pujde navlíknout
- právě, že mám binec v tom jak je co staré ??
- zavinilo to. že jsem líhnul ve dvou líhních a navíc se to líhlo, jak noty na buben, že mně bylo blbě a zájem jsem moc neměl /nevěděl jsem jak dopadnu/ a potom jsem byl v lázních a vždy dorazil jen na chvíli a byl jsem rád, že jsem poklidil!