Krmný chleba nebo pšeničný šrot ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2013 18:17
.petr.

XXX.XXX.34.242

Začal jsem dávat 8 týdením kuřicím Plymutky bílé namočený chleba, který nakouskuju a přimíchám do směsy N0.
Dávám jim ho protože, sežerou o 50% více než by měly a pořád hladově koukají - tak aby toho měly víc.
Chleba kupuji za 7 Kč a má necelé kilo - tedy 700Kč za metrák. Jenže za 690 Kč můžu koupit metrák pšeničného šrotu nebo za 450 pšenici a za 50 si ji nechat našrotovat - tedy i za 5 Kč můžu mít kilo pšeničného šrotu.
Není pak lepší sypat jim ten šrot + směs místo chleba + směs ?
Jediná výhoda která mě napadá u toho chleba je objem, ale jestli by něměly víc z té směsy.

31.7.2013 19:08
bernaček

XXX.XXX.117.5

.petr. napsal(a):
Začal jsem dávat 8 týdením kuřicím Plymutky bílé namočený chleba, který nakouskuju a přimíchám do směsy N0.
Dávám jim ho protože, sežerou o 50% více než by měly a pořád hladově koukají - tak aby toho měly víc.
Chleba kupuji za 7 Kč a má necelé kilo - tedy 700Kč za metrák. Jenže za 690 Kč můžu koupit metrák pšeničného šrotu nebo za 450 pšenici a za 50 si ji nechat našrotovat - tedy i za 5 Kč můžu mít kilo pšeničného šrotu.
Jediná výhoda která mě napadá u toho chleba je objem, ale jestli by něměly víc z té směsy.

idealni je davat obje dohromady oboje věci v horké vodě namočit a nechat naboptnat potom ještě dotoho přidat vařené brambory pro prasata a je s toho idealni směs + ještě jim přidavam kukuřičný nebo sojový šrot

1.8.2013 05:08
etua

XXX.XXX.191.213

.petr. napsal(a):

Musíte také k tomu přistupovat i jinak-kuřice nabírají na váze,orgsanizmus potřebuje energii a to výživnou a ne jen šrot a směs.Vše se odvíjí nejen od potřeby samotného organizmu mladého zvířete a pak hlavně od vaší zkušenosti s chovem slepic.Když to ošidíte,začnou sice snášet,ale později špatně a opět budete mít stejné diléma-dát kvalitu a dostat kvalitu i kvantitu,nebo nedat a říkat mám to bio.To je na vaší úvaze,zda-li chcete mít kvalitní jedince a tedy i kvalitní užitkovost.Ano-dnes je vše o penězích.

1.8.2013 07:26
.petr.

XXX.XXX.34.242

pro ETUA

Možná se to ztratilo v textu, ale dávám jim krmnou směs N0 v navýšení o polovinu více než by měly správně mít. Veškeré potřebné živiny mají tedy, myslím, z té krmné směsy v dostatečné míře.
Ten chleba dávám jen aby se dojedly a co řeším je jestli je lepší chleba nebo kukuřičný šrot - směs N0 zůstane v každém případě.

1.8.2013 17:30
etua

XXX.XXX.191.213

.petr. napsal(a):
pro ETUA

Možná se to ztratilo v textu, ale dávám jim krmnou směs N0 v navýšení o polovinu více než by měly správně mít. Veškeré potřebné živiny mají tedy, myslím, z té krmné směsy v dostatečné míře.
Ten chleba dávám jen aby se dojedly a co řeším je jestli je lepší chleba nebo kukuřičný šrot - směs N0 zůstane v každém případě.

Já osobně bych v tomto období-léto volila chleba a namočila bych to do zředěného kyselého mléka-cca l litr.Dostanou tak potřebnou bílkovinu,kvasnice-zdroj vitamínů a budou se i dobře pást.U mě mají stále k dispozici namočené zrní-směs ovsa,pšenice,ječmene,kukuřice,slunečnice.Slunečnici a kukuřici dávám na kbelík jen asi po půl kile.Slunečnice je vynikající při přepeřování.Namočené obilí v těchto parných dnech je pro ně i osvěžující.Nemají žádný průjem.Ta poznám k přepeřování,moje 4 měsíční kuřata běhají společně s dospělou drůbeží.Nemám ovšem hodně zvířat-dospělé kusy včetně hedvábniček 17 ks a kuřat 31,ale nic se nehoní,nic není oklované.Pravda je,že jim dávám i krmné mleté maso-někdy syrové,někdy vařené.
Krmnou směsku pro kuřice přidávám na kbelík směsi šrotů asi tak 1,5kg a to mají až do vyzobání,někdy i dva dny.Takže ani žádné plýtvání.Když připravuji šrot se směskou dávám 2x týdně Carbifit 1 lžíci.

2.8.2013 06:54
.petr.

XXX.XXX.34.242

Zkyslé mléko jsem jim taky chtěl dát, ale měl jsem to v misce 3 dny a nic - asi to nějak neumím.

2.8.2013 12:17
syem

XXX.XXX.45.211

Pokud mají raději suchou směs nebo šrot, tak jim jen lehce prolejte tu suchou směs zkyslým mlékem, třeba se to naučí, ńebudou to mít celé vlhké, ale občas ďobnou i do toho zvlhlého šrotu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík