austincz
napsal(a):
Chtěl jsem se zeptat jestli ma někdo zkušenost se společným soužití hus a kacen? Ptam se protože ted prestavuji stodolu na chlivek a chtěl bych k pizmovkam pořídit jeste husy labuti nebo lsndenske. Měli by byt spolu na prostoru 2,5 x 4,5 m.
myslíte venku nebo vevnitř?
Ja mávam spoločne,ale tak že ich kúpim od predajcu (husi+mulardy) a sú stále spolu od mala a nie je problém....Keď vyrastú kačky sa od husí dištancujú, ale žiadne boje. No mám aj pižmovky a keď bol husi malé káčer ich ďobal a zase keď sú husi veľké, tak útočia na malé pižmovky a keď sa k nim jedna dostala zabili ju a to isté by zrejme čakalo aj ostatné ak by boli spolu. Takže nemyslím si toto je šťastná kombinácia hydiny.
Měla jsem od loňska landenky s pižmovkami a IB, na jaře jak začly kachny nést začal být pižmák agresívní a skoro mi ubil housera. Teď je mám zase společně ale jen přes noc, protože díky mladým nemám pro kačera místo. Myslela jsem si že když budou přes den vypuštěni na pastvě, bude kačer "hodný" ale proháněl mi housera i tam. Celé léto jsem je pouštěla ven z ohrádky na střídačku :(