Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2013 12:46
austincz

XXX.XXX.234.144

Chtěl jsem se zeptat jestli ma někdo zkušenost se společným soužití hus a kacen? Ptam se protože ted prestavuji stodolu na chlivek a chtěl bych k pizmovkam pořídit jeste husy labuti nebo lsndenske. Měli by byt spolu na prostoru 2,5 x 4,5 m.

5.8.2013 13:20
denisshurky

XXX.XXX.230.6

austincz napsal(a):
Chtěl jsem se zeptat jestli ma někdo zkušenost se společným soužití hus a kacen? Ptam se protože ted prestavuji stodolu na chlivek a chtěl bych k pizmovkam pořídit jeste husy labuti nebo lsndenske. Měli by byt spolu na prostoru 2,5 x 4,5 m.

myslíte venku nebo vevnitř?

5.8.2013 13:30
mamčis

XXX.XXX.245.37

Já jsem měla dohromady 1 housera a 3 husy a 1 káčera a 3 kachny. Byly spolu asi 3/4 roku až se jednou v únoru houser zbláznil a všechny ušlapal a uštípal. Jeho útok přežil jen káčer a to se z toho dlooouuuho dostával. Toť má zkušenost.

5.8.2013 14:32
majenko3

XXX.XXX.22.156

Ja mávam spoločne,ale tak že ich kúpim od predajcu (husi+mulardy) a sú stále spolu od mala a nie je problém....Keď vyrastú kačky sa od husí dištancujú, ale žiadne boje. No mám aj pižmovky a keď bol husi malé káčer ich ďobal a zase keď sú husi veľké, tak útočia na malé pižmovky a keď sa k nim jedna dostala zabili ju a to isté by zrejme čakalo aj ostatné ak by boli spolu. Takže nemyslím si toto je šťastná kombinácia hydiny.

5.8.2013 15:30
bagda

XXX.XXX.193.80

Měla jsem od loňska landenky s pižmovkami a IB, na jaře jak začly kachny nést začal být pižmák agresívní a skoro mi ubil housera. Teď je mám zase společně ale jen přes noc, protože díky mladým nemám pro kačera místo. Myslela jsem si že když budou přes den vypuštěni na pastvě, bude kačer "hodný" ale proháněl mi housera i tam. Celé léto jsem je pouštěla ven z ohrádky na střídačku :(

5.8.2013 15:32
austincz

XXX.XXX.79.45

Samozřejmě, že jsem myslel vnitřní prostor. Venkovní prostor nedokáži odhadnout, ale dost velký prostor mají ve svém "rajónu".

No tak myslíte že radší oddělit? Mám 1 kačera a 3 kačeny, a husy bych chtěl 1+2. Myslíte že by těm kačenám stačilo 2 x 2,5m a husám 2,5 x 2,5m?

5.8.2013 22:21
ponka1

XXX.XXX.88.99

No jasně,takový prostor má málokdo smajlík mě nocují na 2x2 m 14pižmovek,2 březňačky,1 husa a nad hlavama nad trusným stolem 10 nosnic smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík