Znaky české X brojlerové husy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2013 21:18
terka.c

XXX.XXX.4.235

Dobrý večer, jak rozeznám od sebe tyto dvě husy? Obávám se, jestli jsem přes inzerát nemohla místo českých housat koupit ty brojlerové. Vybrala jsem tři do chovu, ale říkám si, jestli to jsou čisté české, aby mi na jaře sedly a odvodily housátka. Paní co mi housata prodávala říkala, že jsou to čistá česká, jen v 7mým koleni s namíchaná s landerskou kvůli masu, ale housata jsou z umělé líhně. I když jsem byla utvrzena, že zasednou, tak bych se ráda ujistila. Stále je ještě možnost porážky a vyrazit do Týniště. Děkuji smajlík Na fotce jsou ještě malý, ale kdyby mi mohl někdo zkušený poradit, skočim je vyfotit teď velký :)

21.9.2013 23:54
zntomas

XXX.XXX.170.178

na týhle fotce to nepozná nikdo smajlík

22.9.2013 10:40
brondous

XXX.XXX.213.98

Pokud je vyfotíte určitě někdo poradí,vyfotit tak aby byla dobře vidět hlava s krkem a podbřišek.
Nicméně mám také párek hus které nejsou české-je to zřejmě brojler s německou nosnou a nevyměnil bych je ani za nic.Husa i houser naprosto vzorní rodiče se všim všudy.Jediné co mi trošku vadí,když jsou housátka malé a někdo cizí přijde až k nim tak se houser na něj "pověsí".Husa i houser mají cca 6,5kg a mladí v deseti týdnech(téměř pouze pastva) od pěti do šesti kil.V sedmnácti týdnech 6-6,5kg

23.9.2013 12:21
ovecka

XXX.XXX.171.70

Česká husa - menší, hmotnost do 5kg, krátký silný výrazně rýhovaný krk, výrazné líce, červenooranžový zobák, modré oči, trup kapkovitý, na průřezu oválný, bez podbřišku, křídla se nekříží, nohy růžovooranžové, krátší. Velmi husté, přilehlé peří s bohatým prachem. Dana

24.9.2013 16:46
terka.c

XXX.XXX.4.235

Ale poznali :D Příspěvek se mi sem vložil dvakrát. Na ten jsem přidávala víc fotek. Ale jsou to brojleráci. Teda byly... Už jsou vyměněný za českou husu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík