Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2013 22:50
kocurová

XXX.XXX.63.78

Zdravím všechny chovatele tohoto plemene smajlík chci se zeptat, jak a kdy rozeznám slepičky od kohoutků? Kdy asi začínají snášet? Jestli tady toto téma již proběhlo omlouvám se, nemám čas tady něco vyhledávat a chci si nechat poradit a dozvědět se něco co by se hodilo do chovu, tohoto krásného plemene smajlík díky všem za radu. Chovu zdar.

19.9.2013 06:18
marvon

XXX.XXX.12.139

Dobrý den, nemám čas se něco moc rozepisovat, nemyslíte náhodou araukany?
Slepičky od kohoutků poznáte podle hřebínků až je vidět rozdíl smajlík
Snášet začínají snášet až na to mají věk smajlík

19.9.2013 11:32
ladd

XXX.XXX.34.44

marvon napsal(a):
Dobrý den, nemám čas se něco moc rozepisovat, nemyslíte náhodou araukany?
Slepičky od kohoutků poznáte podle hřebínků až je vidět rozdíl smajlík
Snášet začínají snášet až na to mají věk smajlík

smajlík

19.9.2013 11:37
ladd

XXX.XXX.34.44

Lépe bych to nenapsal, někdo si opravdu jinou odpověď nezaslouží.

19.9.2013 17:16
kocurová

XXX.XXX.63.78

tronn díky za odkaz mrknu smajlík moc díky. Mějte se hezky. Jinak pokud někdo nechce radit, ať neradí, já do toho nikoho nenutím.

19.9.2013 17:20
kocurová

XXX.XXX.63.78

Tak tam toho je dost ke čtění, ještě jednou moc díky smajlík

19.9.2013 23:02
kocurová

XXX.XXX.63.78

Někdo třeba ne, ale pokud někdo nenapíše nic, ví o tom hov.....smajlík je dobré pochválit něco a někoho a nic nenapíšete tak nevíte nic. Že jsou to Arakuany a né Arakuani vím smajlík ale pokud neporadíte, víte prd.

20.9.2013 06:13
marvon

XXX.XXX.12.139

jedinej kdo o nich ví hov.. jste vy smajlík mi o nich víme hodně, jenže nemáme čas to tady psát smajlík

20.9.2013 08:00
lenkape

XXX.XXX.104.165

kocurová napsal(a):
Někdo třeba ne, ale pokud někdo nenapíše nic, ví o tom hov.....smajlík je dobré pochválit něco a někoho a nic nenapíšete tak nevíte nic. Že jsou to Arakuany a né Arakuani vím smajlík ale pokud neporadíte, víte prd.

"Že jsou to Arakuany a né Arakuani vím "

A R A U K A N Y

Teď ten rozdíl snad vidíte. Je to sice maličkost , ale pokud tohle plemenu chci chovat , alespoň si najdu jak se správně jmenuje a bližší informace o chovu. smajlík

20.9.2013 22:36
kocurová

XXX.XXX.63.78

Jejda, ještě že jsem ty svoje pipiny nezabila tím, že jím říkám Arakuany smajlík je fakt super, nikdo nemá čas poradit a to už fakt nechci, ale psát, že maličkosti a pod. trapárny to tu hodí. Uvědomte si, že nechci, aby tady někdo něco psal kdo nechce a to je všude. Každého začátečníka tady urážíte, se zamyslete sakra, nepište pokud nechcete !!!! Neprosím se, jen chci, abych si vyměnila zkušenosti, nechci trávit čas nad odbornýma knihama smajlík proboha jsme lidi, chováte zvířata? Někdy to tu vypadá tak, že by se člověk bál někoho na něco zeptat. Pokud mě někdo požádá o radu pomohu, ale pokud někdo bude řešit, že na to nemá čas, ani nemám slov co bych tady napsala smajlík ale jinak všem chovu zdar.

21.9.2013 09:56
marvon

XXX.XXX.102.108

To bude tím že když někdo napíše že nemá čas něco číst a hledat těžko si někdo najde čas hledat za něho a přepisovat mu něco z knížek nebo webu, z jiných témat...
Na takovou aroganci je málo kdo zvědavej, žádnej konkrétní dotaz jste nepoložila a tak není ani na co odpovídat.
Pokud není člověk debil zadá do vyhledávače na ifauně Araukana v obou diskuzích a čte, to samé na webu zadejte "chov araukana" a čtěte.
Pokud je to vaše první drůbež přečtěte si něco o chovu drůbeže všeobecně, ať v knížkách nebo na webu, je spousta stránek.
Až Vám nebude jasná některá konkrétní věc (třeba vytrhávání peří kolem kloaky) dejte dotaz a každý rád poradí...

Takhle všeobecně jde říct jen - postavte kurník, nezapomeňte na krmítka, napaječku, pořiďte slepice, chovejte slepice, vajíčka sbírejte, slepice krmte...

21.9.2013 16:27
kocurová

XXX.XXX.63.78

Zdravím, toto co píšete je rozumné. Máte pravdu, že nikdo nemá čas tady něco někomu přepisovat a pod. Já si taky vyhledám mnohé na internetu. Ale já chtěla jen vědět, kdy začínají zhruba snášet a kdy a jak poznám slepičky od kohoutků. Já mám 7 kusů a jeden začíná kokrhat, no spíše se to zatím učí, ale hřebínky mají všichni stejné. Taky jsem si četla různé články, že podle postoje a tak. Já nemám jen Araukuany, mám toho poměrně hodně. No nechci toho vědět snad moc, proto si myslím, že to není na dlouhé rozepisování smajlík no a když už jsem tak otravná můžete napsat, jak to ostříhat kolem té kloaky?

21.9.2013 16:31
kocurová

XXX.XXX.63.78

No tak toto je super, co se mi povedlo napsat: Araukuany: tedy Araukany a kolem té kloaky se to vytrhává, já myslela, že stříhá smajlík

21.9.2013 17:05
filip.dytrt

XXX.XXX.203.81

Dobrý den,nééééééé jejiži hlavně to néé.Samozdřejmě že se to stříhá.Ten kdo radí škupat ať si zkusí škubat vlasy to taky dost bolí!

21.9.2013 18:53
kocurová

XXX.XXX.63.78

No, já nad tím tady celou dobu přemýšlela jak něco takového budu dělat, au, to bych jim to tam raději nechala, než škubala smajlík

21.9.2013 21:12
kocurová

XXX.XXX.63.78

No snůška zjištěna smajlík na pohlaví si počkám, snad bude jen jeden kohoutek, no ale jestli to bude jak u křepelek, tak větší poměr budou kohoutci smajlík a na jaře se snad dočkám vysněných vajec smajlík

22.9.2013 09:26
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Stačí, ak si otvorite tu na Ifaune "články" zadáte do vyhľadávača "arau" a nájde Vám ich hned niekoľko.
Nečudujte sa skúsenejším chovateľom, že sa im nechce znova písať to, čo sa tu už viac krát nachádza. V moderke máte aj "fotoseriál" o strihaní chvostov.
Stačí chvíľu hľadať

2.1.2014 11:56
oskar222

XXX.XXX.93.3

Nemá někdo navíc ze západní poloviny Čech na prodej či výměnu černého araucaňáka?Přijde mi, že nikde nic není, maximálně v MVSZ kraji a to je vše, díky.

2.1.2014 12:49
začátek

XXX.XXX.18.82

oskar222 napsal(a):
Nemá někdo navíc ze západní poloviny Čech na prodej či výměnu černého araucaňáka?Přijde mi, že nikde nic není, maximálně v MVSZ kraji a to je vše, díky.

Jednoho mám na výměnu,ale neni úplně černý.(PříbramDobříš)

2.1.2014 12:57
oskar222

XXX.XXX.93.3

Já bych raději právě čistě černého, ale díky za reakci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík