manticora

XXX.XXX.82.227
Ahojte, mám problém so zákrslými sliepkami, kýchajú. veterinár mi dal prášky do vody ale povedal, že keď tie sliepky vyliečim, už nikdy nemôžem jesť ich vajcia. na čo sa to potom liečia? zabiť ich nechcem a vyliečiť teda musím, dá sa to nejako obíjsť?
Ď.
manticora

XXX.XXX.82.227
martinez
napsal(a):
Podla mňa vám povedal že sa tie vajcia nesmú jesť len určitú dobu napríklad 2 týždne , nje že už nikdy :)
povedal mi, že už nikdy ich nemožem jesť, tak uši som mala odkryté :D
manticora
napsal(a):
Ahojte, mám problém so zákrslými sliepkami, kýchajú. veterinár mi dal prášky do vody ale povedal, že keď tie sliepky vyliečim, už nikdy nemôžem jesť ich vajcia. na čo sa to potom liečia? zabiť ich nechcem a vyliečiť teda musím, dá sa to nejako obíjsť?
Ď.
viete napísať o aký liek ide? a ak vám to dal v originálnom balení tak tam budete mať napísané ako dlho sa nesmú konzumovať vajíčka poprípade si to vyčítať na nete ale tiež si myslím že tá doba bude tak od 2 týždňov až do jedného mesiaca.
manticora

XXX.XXX.29.46
lubes
napsal(a):
viete napísať o aký liek ide? a ak vám to dal v originálnom balení tak tam budete mať napísané ako dlho sa nesmú konzumovať vajíčka poprípade si to vyčítať na nete ale tiež si myslím že tá doba bude tak od 2 týždňov až do jedného mesiaca.
je to 20 gramový sáčok, TETRAKOL prašok na perorálny roztok.
povedal mi, že si mám rozmyslieť, či to sliepkam dám, alebo nie, lebo už od nich vajcia jesť nikdy nemôžem. Takto mi to povedal, preto sa pýtam, na čo to liečiť keď vyhodím veľa vajec? mi to nejde do hlavy :(
manticora
napsal(a):
je to 20 gramový sáčok, TETRAKOL prašok na perorálny roztok.
povedal mi, že si mám rozmyslieť, či to sliepkam dám, alebo nie, lebo už od nich vajcia jesť nikdy nemôžem. Takto mi to povedal, preto sa pýtam, na čo to liečiť keď vyhodím veľa vajec? mi to nejde do hlavy :(
tak ochranná lehota pri konzumácii mäsa pri hydine je 3 dni ale nemá sa to podávať nosniciam ktorých vajcia sú určene na konzum. Tak treba vyskúšať iný liek poprípade sa poradiť s iným veterinárom.
lubes
napsal(a):
tak ochranná lehota pri konzumácii mäsa pri hydine je 3 dni ale nemá sa to podávať nosniciam ktorých vajcia sú určene na konzum. Tak treba vyskúšať iný liek poprípade sa poradiť s iným veterinárom.
Nechte slípky kýchat, buď chcípnou a nebudete je muset teda zabíjet a nebo přežijí a vejce můžete jíst.
Vet si možná myslí, že je máte na výstavy a pak mají pro vás jinou hodnotu než jenom na vejce a tak že je třeba proto chcete léčit.
Včera jsem ze stejného důvodu procházela příbalové letáky ESB 3 a podobných léků, je tam stejná informace o nosnicích produkujících vejce pro lidský konzum. V souvislosti s tím jsem našla tento článek o reziduích sulfadimidinu v orgánech a vejcích slepic:
http://www.toxi.szm.com/Rf2005/Janosova.pdf
Tak mi vychází, že to není "nadosmrti", i když samozřejmě ten Váš lék je něco jiného. Spíš mi přijde, že se tím výrobce chrání (vzpomínám si na příbalovou informaci všech dostupných nosních kapek, které se u nás nemají podávat těhotným a kojícím, přičemž lékař tvrdil, že látka v nich obsažená nemá šanci ovlivnit dítě - tak si vyberte ).
A sa smiem spýtať ako ste to vyriešily?? sliepočky sú už zdravé alebo ste ich ani neliečily?? mne na kýchanie vet. predpísal enrofloxacin už som ho minul asi pred 5 dnami a sliepky stale kychajú :(
čítal som tu na ifaune témy a vela ludí radi doxygal tak asi skúsim ten alebo ešte odčervím sliepky ak už ani to nepomôže tak ja neviem .....