Dobrý den,
nevím zda to sem píšu správně, ale nějak nevím kam nebo na koho se obrátit. Chtěl bych chovat pár zdrobnělých slepic, ale doma to bohužel nemám dovoleno (přitom prostor je). Proto jediné co mě napadá je snad mít někde mimo domov menší prostor(zahrádku) pro tento účel. Nevím kde by se mohlo najít možnost ať už pronájmu, nebo koupě menší plochy. Další možnost ač je trochu naivní je, zda se nelze někomu o slepice starat nebo mu pomáhat s chovem. Chápu, že to může znít blbě a není standartní dotaz, ale mě napadlo to sem napsat, pro případnou radu. Samozdřejmě pokud zjistím, že to nelze, tak se s tím smířím, jen bych se rád nezvdal myšlenky chovu, pokud by to bylo reálné a časově i finančně bych to zvládal. Budu rád za jakékoliv rady.
Asi bych měl dodat, že jsem z Veltrus, neboli okolí Kralup nad Vltavou.
S pozdravem
Petr Mišák
petr.misak
napsal(a):
Dobrý den,
nevím zda to sem píšu správně, ale nějak nevím kam nebo na koho se obrátit. Chtěl bych chovat pár zdrobnělých slepic, ale doma to bohužel nemám dovoleno (přitom prostor je). Proto jediné co mě napadá je snad mít někde mimo domov menší prostor(zahrádku) pro tento účel. Nevím kde by se mohlo najít možnost ať už pronájmu, nebo koupě menší plochy. Další možnost ač je trochu naivní je, zda se nelze někomu o slepice starat nebo mu pomáhat s chovem. Chápu, že to může znít blbě a není standartní dotaz, ale mě napadlo to sem napsat, pro případnou radu. Samozdřejmě pokud zjistím, že to nelze, tak se s tím smířím, jen bych se rád nezvdal myšlenky chovu, pokud by to bylo reálné a časově i finančně bych to zvládal. Budu rád za jakékoliv rady.
Asi bych měl dodat, že jsem z Veltrus, neboli okolí Kralup nad Vltavou.
S pozdravem
Petr Mišák
Dobrý den,
píšeš to docela správně a záčátky jsou vždy těžké. Promiň za tykání ale předpokládám že si mnohem mladší ročník než já. Každopádně mladé začínající chovatele je dobře motivovat a každý v začátku potřebuje pomocnou ruku. Napiš o sobě neco víc , o tom jaký chov bys sis představoval, co bys chtěl atd. Nic neslibuju ale možná by ses mohl přijet podívat na můj chov na spoustu věcí se vyptat a zjistit zda by tě to bavilo nebo ne. Jsem jen 8km daleko od Veltrus tak by to snad šlo. Napiš buď sem nebo na mail a tam může vše pořádně dosřešit. Každopádně ti spoustu věcí můžu poradit i po mailu nebo telefonu ale praxe je praxe začni více lobovat u rodičů ať ti věnují kousek zahrady, nějaké zvíře do začátku by se našlo i zadarmo. Jinak můj mail je frikmon@seznam.cz.