Mám párek slepic (jen kohout a slípka), jsou to liliputky a v brzké době očekávám mladý pár Brahmanek velkých - jak je mám začlenit do stáda, aby si kohoutci neublížili? K dispozici mají celý pozemek, takže místa dost - to ale přes den, kurník na noc je malý (cca přirovnáním jako stůl). Mám nechat nové první den zavřené? Poraďte.. Děkuji
kykyna
napsal(a):
Mám párek slepic (jen kohout a slípka), jsou to liliputky a v brzké době očekávám mladý pár Brahmanek velkých - jak je mám začlenit do stáda, aby si kohoutci neublížili? K dispozici mají celý pozemek, takže místa dost - to ale přes den, kurník na noc je malý (cca přirovnáním jako stůl). Mám nechat nové první den zavřené? Poraďte.. Děkuji
Zdravím. Slepice se " seznámí " v pohodě. Horší to ale může být s kohouty. Nevím jakého jsou stáří ty Vaše původní a ty nové, ale chce to, když je dáte k sobě, sledovat jejich chování. Myslím, že určitě dojde k nějaké šarvátce, záleží jak bude velká a jak dlouho potrvá. Ti kohoutci si musí udělat pořádek sami mezi sebou. Mnohokráte jsem takto přinesl jiného kohoutka do hejna, kde byli již jiní, ale vždycky si to vyřešili sami mezi sebou. Nějaká ta kapka krve je asi normální. Chce to ale jistě hlídat, aby té krve nebylo moc a v případě potřeby, aby se mohlo zasáhnout. Určitě je nenechte po přinesení bez dozoru. Zdraví St. Toman