Wyandotka zlatá modře lemovaná

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2013 10:45
rybka

XXX.XXX.143.32

Zdravím chovatele tohoto plemene i ostatní. Letos jsem sehnala násadová vejce wyandotky zlaté modře lemované a podařilo se mi sestavit kmen 1 + 5 z 60 vajec, 32 ks kuřat a dvou různých kmenů.
Není to mnoho, slepiček by se ještě pár šiklo a tak hledám touto cestou chovatele tohoto barevného rázu. Pokud by se někdo našel, kdo by chtěl popř. na jaře vyměnit vejce či kuřátka, byla bych ráda za kontakt.
Přikládám dnešní foto. Jsou líhnutí v dubnu, všichni kohouti jsou akční ( kokrhají, pojímají ), tři z pěti slepiček již nesou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2013 15:23

jednoducho KRÁSNE inak sa to ani nazvať nedá, všetko dobré do ďalšieho chovu.

22.10.2013 18:59
arlen

XXX.XXX.150.153

Srdečný pozdrav z Bílčic ty wyandotky se vám povedly.smajlík

27.10.2013 14:43
aligator8

XXX.XXX.220.187

zdravím
takže môžme si vymenit kontakty pretože aj ked zatial ešte neriešim zmenu krvi ale toto plemeno resp. farebny raz je velmi malo chovany a človek nikdy nevie.
môžte mi napsat na mirdzano8@gmail.com

touto cestou chcem poprosit všetkich chovatelou farby zlatá modro lemovaná aby sa ozvali smajlík dakujem pekne
Miro

28.10.2013 09:14
johnny117

XXX.XXX.1.220

Mám pouze jedno takové kuřátko! ;) Podařilo semi vylíhnout v září takže mám cca 2 měsíce :smajlík sám jsem zvědavej jestli to bude slepička a nebo kohoutek! smajlík

23.11.2013 20:45
lucinkapet

XXX.XXX.166.244

Dobrý den, gratuluji ke krásnému chovu, také jsem se letos snažila o sestavení chovu wyandotek, ale bohužel se víceméně nezadařilo. Omluvte mne, ale dovolím si jeden negativní komentář k barevnému rázu, který chováte vy. Měla jsem letos kuřata 3 barevných rázů, ale bohužel váš jsem jako první absolutně vyřadila. Kuřata byla dosti pozdní, dlouho a nerovnoměrně opeřovala, rychle se vytáhla na vysoké noze a kohouti na 3,5 měsících začali intenzivně létat a být velmi agresivní nejen na ostatní drůbež, ale i na domácího psa a nakonec i na lidi. Bohužel jsem je musela vyloučit z chovu poté, co mi uklovali bezdůvodně jednu liliputku, se kterou byli ze stejné líhně. Ze stejné líhně byly i další dva barevné rázy, ale ani u jednoho z nich jsem žádné takové chování nepozorovala. Zajímalo by mne, zda se u vás také nevyskytl podobný problém. Děkuji.

25.11.2013 21:00
rybka

XXX.XXX.143.32

Zdravím. Wyandotky chovám teprve druhým rokem a to stříbrné černě lemované a první sezonu i zlaté modře lemované. Z odchovů stříbrných jsem měla do šesti měsíců 31 kohoutů a do dospělosti 24 ks. Mezi sebou si dominantnost vyřešili během růstu. Sem tam nějaké pošťouchnutí či výchovný klovanec byl, ale nic krvavého a co bych musela řešit. Obývali ovčí domek, kde se denně uklízelo, doplňovala voda i zásobník a několikrát za den se chodilo do výběhu k ovcím, který sdíleli přes den s nimi. Nikdy na nikoho ( ani na cizí ) nezaútočili i když se z nějakých důvodů museli odchytit. U modrásků to samé, proto mne docela agresivita vašich udivuje.
Dle mých poznatků ač krátkodobých se Wyandotky jeví jako plemeno mírné, nekonfliktní a také nijak zvlášť létavé.
U domu mám výběh oplocený 120 cm ovčím pletivem, který sdílejí tři plemena slepic a s přelétáváním problém nemám.
Myslím, že většina problémů vzniká omezeným prostorem, kde se pohybuje víc kusů drůbeže nežli pozemek pojme, neoddělováním kohoutků od slepiček a také záleží na přístupu ať již k odchovům nalíhnutých v domácím prostředí či zakoupených již dospělých kusů.
To je jen můj názor. Někde jsem již psala, že má tchýně vystřídala ve svém chovu sedum kohoutů a všichni byli agresivní. Po tom sedmém již kohouta nechtěla, ale proč ??????
No asi takhle.......kdykoliv šla ke slepicím a nebo ke králíkům a slípka či kohout se jí přimotali do cesty, odkopla je bokem, nebo přetáhla metlou a když už toho měl kohout dost, tak se jí jednou postavil a pak už hned útočil, kdykoliv někdo do výběhu jen vkročil a bylo jedno kdo až do té doby než mu usekla hlavu. Tak to bylo s každým ať to byl kohout čistokrevný, nebo jen vesnický švihák. Poslední byl liliput a ten byl největší bojovník. Ten skončil již po měsíci.
Tím nechci psát, že to tak třeba je i u vás. I mezi wyandotkama můžou být jistě výjímky.
Já zatím žádné negativní zkušenosti s chováním wyandotek nemám, jen by nemusely až tak moc často kvokat. smajlík

26.12.2014 20:33
ttomas

XXX.XXX.220.18

Dobrý večer.
Máte pekné wyandotky smajlík
Ako sa Vám darilo v roku 2014?
Môžem vedieť odkiaľ ste?

28.12.2014 17:15
lucinkapet

XXX.XXX.166.244

Dobrý den, doplnuji informace ke svému postřehu. Zmínění jedinci byly z německého kmenu, to hovoří za vše. Němci dělají vše velké, ale na povaze pokulhávají. Černostříbrné od českých chovatelů jsou naprosto v pohodě.

29.12.2014 20:35
rybka

XXX.XXX.143.32

lucinkapet napsal(a):
Dobrý den, doplnuji informace ke svému postřehu. Zmínění jedinci byly z německého kmenu, to hovoří za vše. Němci dělají vše velké, ale na povaze pokulhávají. Černostříbrné od českých chovatelů jsou naprosto v pohodě.

Trochu jsem nepochopila to pokulhávání na povaze. Já jsem s modrozlatými velmi spokojena i když jsou opravdu většího tělěsného rámce než stříbrné černě lemované smajlík

30.12.2014 18:40
lucinkapet

XXX.XXX.166.244

rybka napsal(a):
Trochu jsem nepochopila to pokulhávání na povaze. Já jsem s modrozlatými velmi spokojena i když jsou opravdu většího tělěsného rámce než stříbrné černě lemované smajlík

Není to poprvé a pouze u tohoto druhu, co jsem se setkala s tím, že německé linie jsou šlechtěny do velkého rámce, ale povahy a temperamentu velmi nevyzpytatelného, hodně agresivního, což u masnějších slepic rozhodně není typické ani žádoucí.

30.12.2014 22:43

rybka napsal(a):

Dobrý den(Rybko),dali by se u Vás koupit na jaře násadová vejce Wyadotek.

31.12.2014 09:23
ttomas

XXX.XXX.220.18

Dobrý deň.
Ja sa druhý rok venujem wyandotkám zl. č. lem. a v tretom roku by som chcel rozšíriť chov o m. lem.
Dali by sa u Vás kúpiť vajíčka? chcel by som ich čo najskôr. Ak áno môžete ma kontaktovať aj na
ttakac@zoznam.sk.
Prajem Vám veselého Silvestra a všetko dobré v novom roku.

2.1.2015 18:06
rybka

XXX.XXX.143.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den(Rybko),dali by se u Vás koupit na jaře násadová vejce Wyadotek.

Napište mi na email, mám ho v profilu smajlík

3.1.2015 07:44
ttomas

XXX.XXX.220.18

Dobrý deň,
neviem prečo, ale nechce mi otvoriť Váš profil.
Môžete mi poslať kontakt na email?
Dakujem.

Pali62

18.3.2020 16:28
Pali62

XXX.XXX.139.111

Pripájam sa k tejto skupinke nadšencov mám ich a zháňam niečo na výmenu 😉

18.3.2020 18:15
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Tento rok som mal možnosť kúpiť NV veľkých modorzlatých wyandotiek. Tam som to skúsil. Z 30 vajec sa vyliahlo 19 kuriatok.

IlonaPrudikova

23.1.2023 12:23
IlonaPrudikova

XXX.XXX.189.156

Dobrý den. Nemate prosím někdo na prodej nasadova vajíčka wyandotek zlatých? Moc dekuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík