Ahoj , tak jsem dnes vezl králíky a drůbež do Lysé. A byl jsem hodně zvědavý na novou halu a rozmístění klecí. Po vjezdu do areálu, po pár metrech, stála cedule, kde bylo označeno rozmístění zvířat. Králíci a holubi - nová hala , drůbež a zvířata mladých chovatelů ve staré hale, kde bývali králíci. Bohužel mezi halami nebylo místo na zaparkování i přesto, že jich několik přibylo, tak jsem zkusil objet novou halu a doufal, že tam bude místo a hlavně vchod. A vyplatilo se, stálo tam jen pár aut a vchod se také našel. Tak už jen zbývalo roznést 20 kousků do klecí a mohlo se jet domů. Vzal jsem první dva králíky a šup do nové haly . První pocit je, že zevnitř je o hodně větší než zvenčí a všechna zvířata jsou v jedné řadě se skoro dvou metrovými uličkami . A světla je tam také opravdu dost.
No a teď krátce ke zvířatům, strávil jsem dnes na výstavě asi dvě hodiny, obešel všechny haly, prohlédl si některá plemena a navštívil restauraci v nové hale (kupodivu otevřenou již dnes). Celkově jsem byl mile překvapen prostorem a sortimentem zvířat, hlavně králíků . A pro ty, kdo ještě neznají počet zvířat , tak se na něj bude těšit 2500 králíků, 1200 holubů a 800 ks drůbeže.
S pozdravem M. Hradec ml.
V pátek v 11 hodin se otevřela brána CV v Lysé n.L. Já a možná i další návštěvníci byli zvědaví na novou halu a celou koncepci. Tady přicházejí do výstavních prostor
V prostorách, kde v minulých létech byla vystavena drůbež, je umístěna burza. Zítra jistě bude bohatá...A už vstupujeme do nové haly
Nová hala"C" má velmi dobré světelné podmínky, klece v jedné řadě a dostatečně široké uličky. To vše vidíte na fotce