Pižmovky - budú niesť?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2013 07:49
majenko3

XXX.XXX.7.253

Zdravím! Chovám prvý rok pižmovky. Tento rok už mali mladé. A teraz som spozoroval, že káčer pojíma kačice. Myslíte, že by mohli začať ešte aj teraz niesť, či to robia ,,z nudy,,? Nemám s tým skúsenosti a nikde na ifaune som nenašiel nič o takomto probléme. Ďakujem vopred za každú radusmajlík

21.11.2013 09:06
reddriver

XXX.XXX.84.88

Možné to asi je, ale efektivita téměř nulová. Prokrmíte hodně a hlavně musí být v teple. Já už bych se do toho nepouštěl. Uvařit vajíčka jako potravu pro ostatní, jestli tedy něco nanese. Ale je to na Vás, ono chovat v malém stejně není výdělečné, vím o čem mluvímsmajlík.

26.11.2013 10:09
majenko3

XXX.XXX.13.218

No tak tá mrcha začala znášať smajlík ale dúfam, že ju to ,,prejde,,. Keď nie vajíčka jej zoberiem.

24.11.2014 20:07
majenko3

XXX.XXX.10.96

Myslím, že tento problém u mňa už nie je problém ale normálna realita. Mám 4 kačice z vlani a tri mladé, takže 7ks a dvoch káčerov. Tento rok mi tie štyri staršie sedeli 1.-4x a mala 8,14,22,18 káčat. 2.-2x a mala 14,14 káčat, 3.-2x po 17 + 14 káčat a štvrtá 3x po 17,8 káčat a teraz 24.11 sadla na 20ks vajíčok. ďalšia z týchto ročných zniesla prvé vajíčko a vidím ako ju káčery pojímajú. Vedel by mi niekto povedať prečo mi tie kačky nesú a sedia aj v takejto dobe, keď za rok mali viac krát možnosť ,,realizovať,, sa?? NEdávam im žiadne špeciálne krmivá a ani nič podobné.ďakjem

25.11.2014 00:06
zbosace

XXX.XXX.12.128

Na vine je blbe počasie a dostatok bielkovín. Mne už vyliahla februarova 6 kacat a jednu kúpenú a vyliahnutu ešte neskôr som našiel na 12 vajciach. Za 30 rokov sa mi to stalo doteraz iba raz aby kacena sadla v roku vyliahnutia ale aj tá bola staršia. Ešte aj v týchto dňoch je veľa červov a malých slimakov. Tie moje sa idú zblázniť keď ich vypustim na vodu. Dokonca prišiel do toku aj bernešak a začali znášať bežci.

25.11.2014 07:38
majenko3

XXX.XXX.12.67

Ďakujem za info. No tak to s tým dostatkom bielkovín som to v tomto prípade ja ešte zaduploval. Lebo na záhrade kde sa kačky bežne pohybujú mám postavené hnojisko a teraz ako sa rýlovala zeleninová záhrada a zároveň hnojila sa hnojisko z jednej strany otvorilo a kačky mali prístup k neskutočnému množstvu červíkov a keď som mal čas vidlami som hrabal v hnoji a ešte ich nimi kŕmil. Takže uvidíme čo z toho bude. Dúfam, že do marca sadnú len tieto dve lebo všetkých sedem nemám kde ,,upratať,,. Mám murované chlievy, takže budem musieť vybaviť svetlom a teplomsmajlík

27.11.2014 07:31
bara001

XXX.XXX.40.135

Určitě je to bláznivým rokem, tenhle týden se mi vylíhla kachňata u pižmovky, krůta nese jako zběsilá, veškerá drůbež se pojímá jako o život, jen králíci ne a ne. Už aby se víc ochladilo. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík