Uživatel s deaktivovaným účtem

prestne,,ja tiez by som to musel ist skontrolovat,,ci niaka sliepka neostala vonku,,,aby nezamrzla,,,
- rád bych tě viděl je to v zimě /kdy nejsem na chalupě/ - 5km!
A ráno se tam dostanu někdy až v poledne! Funguje to parádně!!
Neboj, že jsem si to jó neprověřil - počká to na tmu a ještě to má zdržení! Již dávno jsou všechny doma - ze začátku byl problém, aby si zalézaly do svého kurníku, ale teď je to již v pohodě!
- po týdnu se k tomu musím vrátit!
- funguje to
- a hlavně, když se ráno probudím a vylézá , klidně si ještě přetáhnu peřinu přes hlavu a nemám vyčítky, že jsou slepičky zavřené v kurníku!
- takže u mě dobrý!! B,
//- a jen pro zajímavost: - můj syn chová papoušky a dal si tuto výletku do výletu do voliery, ale musel si k tomu přidat ještě spínací hodiny, aby to po ránu o 1-2 hod opozdil, aby mu venku neřvali papoušci již v 8 hod, ale večer jak se setmí mažou opět dovnitř//!
Dobrý den,
mám podobný problém jako Vy. Je mi patnáct let, bydlím ve městě, slepice mám asi 12 km od domova a ke slepicím musím buď já, nebo někdo z rodiny či známých, každý den zajet, obsloužit je, a hlavně zavřít. Je to velmi náročné, navíc teď, když se blíží zima, moc by se mi takovéto zařízení hodilo. Na stránkách pana Drimla jsem něco podobného našel, ale když mám pět kurníků, tak to cenově naprosto nedostupné. Proto bych se chtěl zeptat, jestli nemáte nějaký podrobný návod na výrobu těchto dvířek. Pokud ano, moc bych prosil o jeho zaslání na e-mail slepice@atlas.cz. Mohl bych se zeptat, jak byla výroba finančně náročná? Moc děkuji za odpověď.
Matyáš
m.t.
napsal(a):
Dobrý den,
mám podobný problém jako Vy. Je mi patnáct let, bydlím ve městě, slepice mám asi 12 km od domova a ke slepicím musím buď já, nebo někdo z rodiny či známých, každý den zajet, obsloužit je, a hlavně zavřít. Je to velmi náročné, navíc teď, když se blíží zima, moc by se mi takovéto zařízení hodilo. Na stránkách pana Drimla jsem něco podobného našel, ale když mám pět kurníků, tak to cenově naprosto nedostupné. Proto bych se chtěl zeptat, jestli nemáte nějaký podrobný návod na výrobu těchto dvířek. Pokud ano, moc bych prosil o jeho zaslání na e-mail slepice@atlas.cz. Mohl bych se zeptat, jak byla výroba finančně náročná? Moc děkuji za odpověď.
Matyáš
Matyáši, chce se mně říci jdi již spát a ráno budeš mít odpověď na svém e-mailu!
Udělám co budu moci, abych ti pomohl! Zatím jsi potěšil ty mě, snad ti to budu moci vrátit! Nebude to lehké a asi budeme muset především snížiit ten počet kurníků.
Ale to vše až ráno ... tak dobrou! Beda
Taky dojíždím 8km a otvírám pět kmenových výletů do voliér najednou,přes servopohon Belimo Nm20(slabší ne!!) na lanka a bowden.
Mám to přes analogové spínací hodiny,které jsem si všude moc oblíbil a funguje to bez problému.Takto silné Belimo je docela raketa cca +/-1600kč a spínačky jsem sehnal 80 kč..Lanko a bowden je v metráži za pár korun... tak za dvojku všechno na pět výletů.Na servopohon jsem dal páku s protizávažím pro odlehčení,přeci jen 5x dvířka na výletu něco váží.
Tady to mám když jsem to upozorňuji zkoušel při výstavbě vše provizorní bez stříšky nad výlety a provizorního závaží a s kompletním bordelem co ke stavbě patří....pátý výlet je vzadu na dalším kurníku(není natočeno)
http://www.youtube.com/watch?v=jNl_4eXGU_Y
Je perfektní jak si drůbež vsugeruje čas zavírání a přesně vědí kdy mají být na hřadech..Funguje to cca rok bez problémů a obavy už dávno nemám.Pokud se jedná o nějaké vychytávky za lidovky tak tady je na autorce machr pod nickém ,,majo" ten toho měl spousta
Nápříklad otvírání na trubkový motor z venkovních žaluzií,el.dávkovač krmení z motorku stěračů ,naklápění lísek v líhni atd.
m.t.
napsal(a):
Dobrý den,
moc Vám děkuji za odpověď na e-mail! Moc mi pomohla, zatím alespoň orientačně. Odpoledne Vám odepíšu. Ještě jednou moc díky!
Matyáš
Zdravím Matyáši. Teď co budu psát tak to není o dvířkách ke kurníkům, ale je to o Tobě a Tvém příkladném počínání co všechno děláš a o co se zajímáš. Je to o Tvých zálibách, o Tvém hudebním umění a hlavně o tvém názoru na život a na svět. Ty ukázky Tvého hudebního umění by měli vidět všichni, co šmahem odsuzují mladou generaci a hlavně by si měli přečíst ten rozhovor s Tvými názory na život. Jsi supr kluk a moc Tě fandím. St. Toman
chov.
napsal(a):
- pro "dorm"
- jasně naprostá paráda, ale při stavbě nových kurníků !!
- u našich starých /které nejsou vedle sebe/ , jak u mě, tak i asi u Matyáše problém!
- ale každopádně jsme zase chytřejší! B.
už jsem to předělal na bowden a klidně do 20m všelijak od sebe.Teď přemýšlím ještě nad silnějším trubkovým pohonem cca 900kč(levnější než belimo) 40Nm krouťák,abych nemusel mít to protizávaží ...jde také štelovat počet otáček trub.pohonu
http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0&string=trubkov%C3%BD+pohon
Navíjí a odvíjí se jen lanko jak na roletu ...zítra piju...pozítří taky.....v neděli.....jo v neděli vyfotím uchycení konce bowdenu..Ty spínací hodiny jsem myslel tyto na obrázku,jedině přes ně jde pravý a levý chod.na obyč.spínačky se zásuvkou by muselo být polohovací relé,nebo jak se tomu říká
Ještě k těm bowdenům:
je tam menší odpor díky vnitřnímu teflonu než přes nějaké kladky a lanko je kryté a když se ještě před zasunutím promázne konkorem,tak i povětrnostní podmínky tomu neublíží
snažil jsem se vysvětlit jen,že jde na jeden pohon otvírat více výletů na různém místě za relativně málo peněz
troje máme na líhních už několik let na naklápění a zatím dobrý a u výletu z kurníku taky ok..ježiši nestrašte!!
vždyď to bylo v každé domácnosti na denní a noční proud dlouhá léta než ČEZ přešli a namontovali digi
Je pravda,že všechny byly nepoužité a staré 20 let origoš zabalené,jen jsme přeletovali nové nab.baterky a kápli teflon do mechanizmu.
zatím musím zaťukat
Problém je jen s těmi jezdci(zelený,červený) sehnat
- tak to je klika!! Třeba jste chytli dobrou serii!
- hodinky chodily, ale ta mechanika odcházela ! Pokud mrazírna místo aby mrazila, topila-šel jsem najisto po hodinách /museli jsme to jistit TS/.
- no kolíčky byl vždycky problém, u nových hodin nebyly žádné rezervní! Kolíčky se neopotřebovávaly, ale když jich bylo třeba více, nebo když se ztratil - byl problém!
- stále nevím, nevím s tím bovdenem /přeci jen máme staré kurníky různě rozházené?
- no uvidíme! Zatím čau
B.
st.toman
napsal(a):
Zdravím Matyáši. Teď co budu psát tak to není o dvířkách ke kurníkům, ale je to o Tobě a Tvém příkladném počínání co všechno děláš a o co se zajímáš. Je to o Tvých zálibách, o Tvém hudebním umění a hlavně o tvém názoru na život a na svět. Ty ukázky Tvého hudebního umění by měli vidět všichni, co šmahem odsuzují mladou generaci a hlavně by si měli přečíst ten rozhovor s Tvými názory na život. Jsi supr kluk a moc Tě fandím. St. Toman
Dobrý den,
moc děkuji za Vaši reakci, moc si toho od Vás vážím, zvlášť když vím, jaký jste chovatelský mág a jak tady ještě s panem Kafkou stmelujete ifaunu, do které se, zdá se mi, v poslední době nabourávají jedinci, kteří by tady vůbec neměli co dělat. Na mé slepičí "farmě" mně jde pouze o zavírání. V otvírání není problém. (Pán, kterému tento pozemek patří, mně slepice ráno otvírá.) Tak jsem pohledal na internetu a našel jsem toto: http://www.telereceptar.cz/1-2-4-receptar-prima-napadu-onli-s577CZ
Zařízení bych místo na otvírání konstruoval na zavírání. Mně to přijde skvělé, pan Béda mě však před tímto zařízením varuje, tak nevím. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Matyáš
- ale Matyaši - nevaruji!! Já jen že jsme již přeci jenom někde jinde, vždyť dnes létají na měsíc i číňani!
- nic ti nebrání - kup 5 budíků a soused bude tedy natahovat /nezapomeň na letní a zimní čas/!
- no a s tím zvoněním si hlavu nelam, odštípni ty zvonečky /bez nich to také chodí /
- tak se měj a pozdravuj slepičky! Beda
Tak to jste mě uklidnil. Samozřejmě že též snad v budoucnu nahradím budíky (pokud se pro ně nakonec rozhodnu) něčím lepším - to znamená těmi dvířky, která mi doporučujete - musím však postupně, 2000 Kč za jedny dvířka, když mám pět kurníků, to není žádná sranda. Moc děkuji za odpověď.
Matyáš
Tak to jste mě uklidnil. Samozřejmě že též snad v budoucnu nahradím budíky (pokud se pro ně nakonec rozhodnu) něčím lepším - to znamená těmi dvířky, která mi doporučujete - musím však postupně, 2000 Kč za jedny dvířka, když mám pět kurníků, to není žádná sranda. Moc děkuji za odpověď.
Matyáš
Dobrý večer,
dovolím si také přispět se svým nápadem který používám už asi 10 let. Použil jsem pro zvedání dvířek kurníku bežnou CD nebo DVD mechaniku která se používá v běžném PC. Jako zdroj pro napájení motorku slouží nabíječka ze starého mobilního telefonu a ta je zastrčena v digitální časové zásuvce. Na zásuvce je nastaven čas otevírání jako krátký interval (1 minuta- méně ani nelze nastavit) - v této době se zapne nabíječka a tím se dvířka zvednou.
Spouštění je manuálně tlačítkem - po jeho stisknutí se na motorek mechaniky připojí baterie a dvířka sjedou dolů.
Jediné omezení tohoto řešení je to, že zdvih dvířek (a tím i jejich výška) je omezen délkou výsuvného šuplíku mechaniky.
To znamená že je to vhodné předvším pro zdrobnělá plemena (proleze tím i běžná "hybridka" ale musí se trochu snažit ).
Zdraví Martin
- hele Matyáši - pokud to chceš opravdu pouze na otvírání - potom si řekni kamarádovi, který si trochu hraje s elektrikou a budou ti stačit 1 spínací hodiny /145,-/ od nich povedeš 5 x dvojlinku k elektr, magnetům nebo šoupátkám /také nic drahého/ a ty ti ty dvířka spustí dolů a otevřou /jako těch 5 budíků/, ale zavřít to potom musíš sám!
To já jen tak na rychlo /asi být tebou napíši tomu /dorm/ co tu již psal a on ti s tím poradí!
Pouze dvířka /5x/ otevřít a potom je zavřít sám - není problém!# B..
dorm
napsal(a):
troje máme na líhních už několik let na naklápění a zatím dobrý a u výletu z kurníku taky ok..ježiši nestrašte!!
vždyď to bylo v každé domácnosti na denní a noční proud dlouhá léta než ČEZ přešli a namontovali digi
Je pravda,že všechny byly nepoužité a staré 20 let origoš zabalené,jen jsme přeletovali nové nab.baterky a kápli teflon do mechanizmu.
zatím musím zaťukat
Problém je jen s těmi jezdci(zelený,červený) sehnat
B.
provázek tam je na jiný účel...lankovod by měl mít pozvolný oblouk obr.1
Takto to má udělané uživatel ,,majo"
ta kovová trubka je obal na trubkovém pohonu(nepřizeň počasí),
pohon příložím na dalším obrázku
Trubkový pohon o síle 40Nm,který utáhne žaluzii o váze 80kg,takže několik desítek metru lanka spojený do jednoho plus váha dvířek na pěti kurnících je hračka.Trub.pohon se nechá seštelovat na vámi potřebné otočení válce
dorm
napsal(a):
tady dávám slíbené foto na jednoduché zakončení bowdenu
- jo OK!
- čekal jsem, že možná použiješ staré páčky nebo čelisti od brzd kola
chov.
napsal(a):
http://www.bergland24.cz/dilna-a-naradi/trubkovy-pohon-pro-rolety-a-markyzy-brm45-20
jj..to je ono,jen doporučuji 50kč přidat a koupit o něco silnější jak doporučuji, ať je jistota kdyby ještě v budoucnu nějaký ten kmen a další kurníček,otvírání krmítek atd.
.....toto je na 45kg a 20Nm,
ty digi hodiny na lištu jsou super něž analog
nechci být unavný že sem zase píšu,ale dnes bylo krásně tak jsem se pustil do výměny zavírání 5x výletů a něco jsem pro Vás nafotil a cca spočítal
tady je cenová relace
trubkový pohon 40Nm navijí váhu až 80kg s poštovným 900kč
umělá řemenice 81kč v Baumarktu
bowden 20m 315kč
lanko 30m m po 1,50kč=45kč
ostatní režie úhelníky,vruty,kladky atd.do 100kč
spínací hodiny a elektroinstaci mám stávající, ale kdybych kupoval tak připočítám 550kč s poštovným
celkem 1991 kč : 5 = 398.20 kč na výlet
Na dílenské zpracování se moc nekoukejte,dělám to na koleně a co nápad hned provádím
uchycení pohonu u řemenice
druhá strana pohonu a celé to pak přijde přišroubovat na stěnu tak,že musí být přístupné štelovací šrouby doběhu
tady je konečné ukončení všech 5 lanek,jelikož se každý výlet otvírá více či méně protože nejsou stejné ,tak se jednotlivá dvířka budou napojovat v jedno lanko v různých polohách.
kovovým vnitřkem se šroubky elektrik.čokolády
Ještě bych dodal,že budu přidávat i otvírání dvířek z voliér do jednotlivých travnatých výběhůn
(na jaře) a to 4x
Prostě jsem se rozhodl tu sílu pohonu využít
Na foto stávající elektr.otvírání s relátky na které to bude zase napojeno(já to neďělal to švagr,já se el.bojím bojim)
Tak jsem to narychlo zadělal,jen jsem nedokoupil plechový osmihran na celou trubku.
Provizorně jsem proto ohnul dva měděné plechy proti sobě,aby to mohlo otáčet vypínačem který je na druhém konci(označené šipkou) je to silonový osmihran kterým se štulují doběhy
jednotlivá dvířka(celkem 5x) jsou napojena na jedno lanko svorkovnicí z el.čokolády.
Nejdelší zavírání dvířek je vzdálené 8m od pohonu
tady se zbíhají lanka s bowdenem do kladky a pak už dále z kladky na navíjecí řemenici.Mám to asi 3 neděle a zatím to běhá spolehlivě
dvířka na jednotlivá lanka jsou zapojena klasicky..už někde nahoře je stejný obrázek
Tak já vám předvedu otvírání nebo zavírání drůbeže pro sociálně slabší jako jsem já .
Vyrobeno z motorek ke stěračům z vraku auta cca 50 kč. časovací hodiny cca 120 kč , koncák cenu neví jsem měl od kámoša a nějaké trafo v mém případě stará nabíječka co jsem chtěl vyhodit protože funguje jenom 5 min a pak vypadne tepelná ochrana ,ale dobrá cca 300 kč. To máme 470 kč + ten koncák = 500 kč. Podmínka je elektrika . Používám to na otvírání protože ráno v 5 hod když odjíždím do práce jsem radši když husy a kohout nechají sousedy dospat a pak v zimě to mám načasovaný až tak na 11 hod když už není takovej mráz.Zavírání by šlo také vyřešit ,ale zavírání mi nevadí a stejně musím kontrolovat jestli tam je všechno protože kačeny si někdy rády pobudou na rybníčku .
zde video
http://www.youtube.com/watch?v=9OqlZR765Tk&feature=youtu.be