nezateplovat
,jen ji obehnat kašírovanou folií co se používá na foliovníky a dobře upevnit,aby neměla zvířata průvan..budou vděčnější než v zateplené celkově
folie se nechá sešít na šicím stroji na potřebnou výšku či šířku,jen se musí máznout pod patku stroje mastným hadříkem,ať dobře klouže (kdo maže ten jede)
bichirek

XXX.XXX.111.24
Len výbeh, alebo aj kurník?
bichirek
napsal(a):
Len výbeh, alebo aj kurník?
- pokud jde o kurník - přijde na to, jaké chováte slepičky!
- já třeba u japonek nesmím pustit teplotu pod - st / dokonce jim tam musím i topit a hlavně mazat hřebínky/
- pokud jde o isolaci - hlavně né polystyren - jinak postavíte pro myšky sídliště!! B.
bichirek

XXX.XXX.111.24
chov.
napsal(a):
- pokud jde o kurník - přijde na to, jaké chováte slepičky!
- já třeba u japonek nesmím pustit teplotu pod - st / dokonce jim tam musím i topit a hlavně mazat hřebínky/
- pokud jde o isolaci - hlavně né polystyren - jinak postavíte pro myšky sídliště!! B.
ja mam zateplene polystirenom, zalezi na tom ako to spravite. po obdove celeho kurnika na spodok nalejem betonovy zaklad do ktoreho nabijem do kazdeho rohu nalakovane drevene stlpy( medzera medzi stlpami a stenami kurnika ma stacit na hrubku polystirenu a 1 cm z kazdej strany)
Ked sú stlpiky zpevnene a beton je tvrdy vyschnuty, po stenach kurniku, z vonku po obvode, natrieme nejake lacne lepidlo(cokolvek co je mazlave a rychlo schne), hned na to roztrusime slamu, dbame, aby bola slama rozmiestnena rovnobezne bez kopcov, na to naukladame polystiren, na polystiren spravime to iste, na lepkavy povrch rozmiestnime zasa slamu, sem ju dame tolko, aby bola natesto s drevenymi stlpikmi. Na zaver po obvode vlozime drevene dosky medzi polystiren a drevene stlpy, ktore sme si nechali v betone vyschnut. musi to vojst na tesno, tym padom sa tam nedostane ziaden hlodavec. Ak sa nam nedari davam dosky vedla seba bez malych skar amedzier, tie lahko vyplnime skarovacou hmotou, penou ... Ak su dvere drevene, bez skla, to iste urobime s dverami a ak su s oknom, tak vyrezeme do polystirenu otvor mensi ako je okno, aby, co prefuka cez sklo, polystiren zachytil. Ak su nejake medzierky medzi dverami a zarubnou, staci pripevnit po obdove dveri z vnutra nejaky material, handry, rozne vlnene veci, NIE PENU ANI POLYSTIREN. Takto Vám nic nevyjde von, ani dnu, mraz sa vam do kurnika nedostane, hlodavce do polystirenu nevojdu a v kurniku bez topenia budete mat cca 10°C aj napriekl silnym mrazom, takto to mam ja a som maximalne spokojny a sliepky hadam tiez (nekritizujte, kazdy je iny kutil
)
bichirek

XXX.XXX.111.24
chov.
napsal(a):
- řeknu vám stačí minidirka a máte malé myšky v polystyrenu a udělají si tam sídliště!! Ze své profese znám, když se izolovali mrazáky a lednice polystyrénem a bylo to na těsno na plech, tak se tam dostaly a bylo po izolaci a mrazák šel do šrotu!!
Do lakovaného dreva vam mys hrizat nebude jednak je to az prilis tvrde a jednak jej to nechuti a bolia ju z toho hlodaky :) neviem ja som zatial ziadnu mysku nevidel, a to by clovek videl ze sa trusi polystiren, ide o zrucnost a ako serizone k praci pristupujete....
bichirek
četl jsem několikrát članek nahoře,ale nejsem s toho moudrý,možná neznám spousta slov po slovensky,ale jedno vím jistě
tohle do kurníku nepatří i když by bylo -30,teda do mého by nepatřilo
,,staci pripevnit po obdove dveri z vnutra nejaky material, handry, rozne vlnene veci"
To už není o zručnosti
možná se pletu a neviděl jsem foto jak to popisuješ a může to být třeba ok,
u mě na žádnou repre s hadrama by to určitě nebylo
možná se pletu,tak se omlouvám předem
bichirek
napsal(a):
Do lakovaného dreva vam mys hrizat nebude jednak je to az prilis tvrde a jednak jej to nechuti a bolia ju z toho hlodaky :) neviem ja som zatial ziadnu mysku nevidel, a to by clovek videl ze sa trusi polystiren, ide o zrucnost a ako serizone k praci pristupujete....
- mě bolí zuby také / o hlodákách ani nemluvě/ a přesto jíst musím!!
- jen se podívejte dovnitř co je tam cestiček - trousit se asi nemá kudy asi dole dirka není?
- jinak beru OK !! /třeba jste opravdu zručnější než ty myšky/ to já jen aby to ti co chtějí izolovat polyst.- to nepodcenili - jinak polystren je izolace dobrá /trochu pozor na parotěsnou vrstvu, aby nezvlhnul, pak izolační vlastnost prudce klesá/!
bichirek

XXX.XXX.46.207
chov.
napsal(a):
- mě bolí zuby také / o hlodákách ani nemluvě/ a přesto jíst musím!!
- jen se podívejte dovnitř co je tam cestiček - trousit se asi nemá kudy asi dole dirka není?
- jinak beru OK !! /třeba jste opravdu zručnější než ty myšky/ to já jen aby to ti co chtějí izolovat polyst.- to nepodcenili - jinak polystren je izolace dobrá /trochu pozor na parotěsnou vrstvu, aby nezvlhnul, pak izolační vlastnost prudce klesá/!
nema zmysel to rozoberat ked nevidim ziadne znamky poskodenia a vniknuti ahlodavca do zateplenia :) ono je to tak na tesno ze som nemusel pouzit ani skrutky, iba na posledne dosky aby to bolo tip top :) Inak cokoolvek co date zle a mysy sa tam dsotanu, im umozni dobre podmienky na mnozenie, takze to neni len polystirenom, mame aj kocura ktory si robi s mysami poriadky takze ... mam doma aj plan B :D plan C su psy ktore sa s myskami hraju, ironia... mysy psy nezjedia ale potkana, to uz chytia :D