Hudánky,ale nevim jestli se jich nezbavim,2 měsíce se přepeřuji a ani jedno vajíčko.Mám 1,4 ,ale jsou hezké,tak jim ještě měsíc dám.Pak velsumky 1,2oranžově zbarvené tak pro sebe.Araukany1,3 divoce zbarvené.Brahmany 1,1 černé taky pro sebe,ale zatim nenese líhnuté 6.5.2013.Maransky 1,6.a snad stihnu i vlašky porcelánové,ale ty ponesou tak v dubnu.pozdě líhnuté 10.2013.No mám biosky na 30 a 90 vajíček tak ,aby měli co dělat.
teraz nemá zmysel aby si chcel od sliepok násadové vajcia. Vydrž ešte 2 mesiace a potom sa to začne... Bola by škoda, aby si sa teraz pred liaharenskou sezonou zbavoval chovneho hejna a ešte tak zriedkaveho plemena, ako su Hudánky. Začne sa predlžovať deň a pridaj ku pšenici aj zmesku pre nosnice a roznesú sa.
Ja teraz práve krmim "chudobne" a malo svietim, aby ešte neniesli.
všetko chce svoj čas.
začátek
napsal(a):
Hudánky,ale nevim jestli se jich nezbavim,2 měsíce se přepeřuji a ani jedno vajíčko.Mám 1,4 ,ale jsou hezké,tak jim ještě měsíc dám.Pak velsumky 1,2oranžově zbarvené tak pro sebe.Araukany1,3 divoce zbarvené.Brahmany 1,1 černé taky pro sebe,ale zatim nenese líhnuté 6.5.2013.Maransky 1,6.a snad stihnu i vlašky porcelánové,ale ty ponesou tak v dubnu.pozdě líhnuté 10.2013.No mám biosky na 30 a 90 vajíček tak ,aby měli co dělat.
Dobrý den,
včera jsme spolu mluvili po telefonu. Jestli plánujete zbavit se hudánek, já je od Vás koupím.
Když se bude vše dařit tak budu líhnout hudánky (mám kmen 1,9), perličky bílé a žlutě plavé s perlením, husy africké, pižmovky hnědě divoce zbarvené, krůty žluté (okrové) a krůty české šedě divoce zbarvené bíle lemované.
peter z bratislavy
napsal(a):
teraz nemá zmysel aby si chcel od sliepok násadové vajcia. Vydrž ešte 2 mesiace a potom sa to začne... Bola by škoda, aby si sa teraz pred liaharenskou sezonou zbavoval chovneho hejna a ešte tak zriedkaveho plemena, ako su Hudánky. Začne sa predlžovať deň a pridaj ku pšenici aj zmesku pre nosnice a roznesú sa.
Ja teraz práve krmim "chudobne" a malo svietim, aby ešte neniesli.
všetko chce svoj čas.
Moje řeč! Škrtím"chudobne" a polovička si musí na třenou pro vejce k dědovi
Přes den mám na talíři,,můžeš mě říct na co máme vlastně ty slepice?"
,,Jinak budu líhnout velké wyandoty ve třech barvách,zdr.plymutky ve dvou ,ale až opravdu příjde čas a podle doby dospívání
Zatím pořád pohledem sestavuji kmeny a jaké kusy vyřadit a naopak.(barva,typ,atd)
Jo jsem na tom stejně.Teď jim začnu přilepšovat a v půlce února bych chtěl začít líhnout tak vejce stejně nebudou až do května.
Jinak budu líhnout landeský husy kachny orpingtonský letos jsem dovezl kačera z Lipska 95 bodů,
kampbelky khaki tam je kačer loňskej evropský šampion 97 bodů
araukany div.zbarvené tam mám dva kohouty od kamaráda co je dovez jako kuřata a zdrobnělý velsumky stříbrně koroptví stříbroprsé tam mám taky kohouta zLipska 95 bodů.
Možná ještě kouknu v němcích po nějakých krůtách.
Tak ať se nám to všem líhne
Tak se taky přidám - v příštím roce zopakujeme líhnutí australek černých velkých po kohoutovi od pana Rejfka - letos 98 SEL a šampion okresu Znojmo + několik 95, 95,5, 96 na výstavách na znojemsku a jsou šampioni krajské v Břeclavi.
Zopakujeme líhnutí po kohoutovi z výstavy ve Welsu,( říkáme mu Helmut) byl to druhý nejlepší australák výstavy. První putoval na Slovensko
.
Mladí po něm letos na krajské v Břeclavi 98 a 98,5 , nejlepší voliéra .
Dál budeme líhnout rýnské modré s lemy a černé - několikrát- 95 - 96,5 a taky jsou šampioni jihomoravského kraje.
A potom už se asi půjdeme oběsit .
dorm
napsal(a):
Moje řeč! Škrtím"chudobne" a polovička si musí na třenou pro vejce k dědovi
Přes den mám na talíři,,můžeš mě říct na co máme vlastně ty slepice?"
,,Jinak budu líhnout velké wyandoty ve třech barvách,zdr.plymutky ve dvou ,ale až opravdu příjde čas a podle doby dospívání
Zatím pořád pohledem sestavuji kmeny a jaké kusy vyřadit a naopak.(barva,typ,atd)
dobrý den, co takhle dát ty adepty na vyřazení na vlákno s vadami naší drůbeže? Ať víme co je u wyandot špatně?
mysak
napsal(a):
dobrý den, co takhle dát ty adepty na vyřazení na vlákno s vadami naší drůbeže? Ať víme co je u wyandot špatně?
Zdravím Juraji podobné jako u ,,luvit" na tom vlákně se stříbrně vlnit.špatná kresba v prsou a u zdr. plymutek stř.černě lem.pořád nejsou v typu!
Po 9 letech šlechtění jsou pořád vidět znaky zdr.wyandotky a nejsou ustálený..dám tam později foto
lydie
napsal(a):
Děláme co můžem, selektujem a selektujem do zblbnutí.
Asi je to náplast na loňskou sezonu, kdy nám odchovy odnesla liška s rodinou a nám zbyli dva kohouti australáci a pár slepic.
Jo to známe asi všichni..
Že si ty kurwy predátorský vždycky vezmou ty nadějný nebo nejlepší kusy
Jestli ty ostatní jsou hořký či co
dorm
napsal(a):
hezkýýý Lidie barák plný šampionů,ale takhle by to mělo být ! V tom s Marianem L. souhlasím
Vypadá to,že němci porazíte jejich zbraněma
Tak na Helmuta
Taky s tím souhlasím, při chovu psů taky nové majitele štěňat zajímají rodiče, jejich výstavní nebo i pracovní úspěchy(pro nás jsou důležitější ty druhé).
U drůbeže je ta výhoda, že když se něco nepovede, má člověk pro změnu plný mrazák a to není k zahození.
A proto se nadále budeme věnovat už jen chovu drůbeže.
lydie
napsal(a):
Ještě jsem zapomněla na krůty české šedě divoké bíle lemované , letošní odchovy několikrát ČC 93 bodů, jsou ještě ve vývinu .
A pižmovky divoce zbarvené a modře divoké , několik ČC a jednou 95 bodů.
Stačí to takhle pane Lipowski ?
Ano, ano stačí. Ve Vašem případě jde opravdu o CHOVATELSTVÍ na té nejvyšší úrovní. Blahopřejí a zdravě závidím.
Dobrý den já budu líhnout leghornky, sasexky,hempšírky, kachny pižmové
Na podzim a začátkem zimy budu prodávat kohouty hempšírek,leghornek, sasexek a oboje pohlaví kachny pižmové ted prodávám bílé,černovílé,černé a kropenaté pižmovky ve stáří 4 měsíců
hempšírka měděněčervená - 94,93,92b.
wyandotky velké stříbrné černě lemovné - 93,92b. (spíše později, zatím nenesou, jsou z května)
wyandotky zdrobnělé žluté kolumbijské - 93,92b.
wyandotky zdrobnělé stříbrné černě lemovné - 93,92b.
kachny čárkvané - 93,92b.
husy české - 95,94b.
pižmovky lila, bílé - bez ocenění
západní Čechy - Tachovsko
Dana Fecková
marysh
napsal(a):
Ano, ano stačí. Ve Vašem případě jde opravdu o CHOVATELSTVÍ na té nejvyšší úrovní. Blahopřejí a zdravě závidím.
Děkujeme, kdyby tak dobře vyšla i příští sezóna......
ovecka
napsal(a):
hempšírka měděněčervená - 94,93,92b.
wyandotky velké stříbrné černě lemovné - 93,92b. (spíše později, zatím nenesou, jsou z května)
wyandotky zdrobnělé žluté kolumbijské - 93,92b.
wyandotky zdrobnělé stříbrné černě lemovné - 93,92b.
kachny čárkvané - 93,92b.
husy české - 95,94b.
pižmovky lila, bílé - bez ocenění
západní Čechy - Tachovsko
Dana Fecková
Tak já se taky přidám, letos to budou kachny saský a indický běžec divoce zbarvený. A pak už jen vlašky a zdrobnělý vlašky. Velký koroptví, červený, žlutý, bílý černě kolumbijský, zlatý černě lemovaný, zlatý modře lemovaný, zlatý bíle lemovaný a v došlechťování žluté černě kolumbijské. A zdrobnělé žluté, červené, modré zlatě zbarvené, oranžově zbarvené, perlově šedé oranžově zbarvené a v došlechťování modré oranžově zbarvené. tak uvidím jak to půjde Kukla.
Dobrý deň.Ak bude zdravie funkčné ,chystám rozmnožovať:Australorpky,Amroxy,Sasexky svetlé,Hempšíre,Vyjandotky strieborné čierno lemované,zlaté modro lemované, Leghorny,Šumavánky veľké,kalimera na mäso.Husy Pomoránské,Landenské,Tulúzské.Káčera Barbarie na kačky Saské,pre velké potomstvo.Váha s tohto spojenia u jedincov je cez 5 kg,čistej bez vnútorností.Morky bronzové a žlté na mäso,nie na výstavy,perličky,holuby Gigant homer a ak zoženiem jalovíčku Jersey tak i tú.Týmto spôsobom by som si dovolil zaželať všetkým prispievatelom do fora pevné zdravie,nadhľad,slušné vystupovanie na anomymnej diskusii,trpezlivosť,ktorá mnohým chýba.Chovatelstvo je beh na dlhú trať,tak dýchajte z hlboka.M.H.
Uživatel s deaktivovaným účtem

První letošní hedvábky. Z 8 nasazených 8 plných, 7 vyklubaných, 1 uhyn cca 18.den líhnutí.
arlen
napsal(a):
Pochlubte se co budete v novém roce líhnout.
Já chystám následující:
husa pomořanská
kachna selská
kachna saská
australka velká
wyandotka stříbrná černě lemovaná zdrobnělá
Tak ať se nám vše vydaří.Jarda
Přidám se i já, tak už mám vylíhnuto 21 kuřat ze 60ti vajíček: sumatránky a vránohlávky stříbrokrké.
V úterí se mi mají líhnout ze 65 vajec minorky, sumatránky, vránohlávky stříbrokrké a zlatokrké.
Co se nepovedlo jsou zdrobnělé sumatránky - z patnácti vajec všechno čisté.
Všem ať se daří, brzké jaro nahrává vyspělým zvířatům na podzimních výstavách.
Juraj Kafka