Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li někdo z Vás chová bíelefeldky?
Já je mám, ale pošel mi kohout a v ČR, hlavně na severu, je nemožné ho sehnat a když tak je to naprosto nevhodné k chovu.
A v Německu ho kupovat za 40 až 50 eur tak to se mi zdá hodně.
Jaké zkušenosti máte Vy se sháněním chovných zvířat?
jarda36
napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li někdo z Vás chová bíelefeldky?
Já je mám, ale pošel mi kohout a v ČR, hlavně na severu, je nemožné ho sehnat a když tak je to naprosto nevhodné k chovu.
A v Německu ho kupovat za 40 až 50 eur tak to se mi zdá hodně.
Jaké zkušenosti máte Vy se sháněním chovných zvířat?
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2168204/bilefeldka-rodobarva/
Jiří Herynek
napsal(a):
Když potřebuji, a není jinde k sehnání......, nebo třeba má někoho, kdo jede atd. Vím, že jste rýpal z dalších diskuzí, takže nohy v teple a klid. Já jezdím za drůbeží i 400 km a nekoupím nic, když není, nebo se mi nelíbí.
No, nevím, proč bych měl být rýpal z diskuzí ????
Je pravda, že chci-li něco tak pro to dělám co je potřeba.
Zase na druhou stranu v dnešní době je potřeba trochu myslet i ekonomicky, takže pokud kohout stojí 300 a cesta tam mě vyjde na 800, tak si nemyslím, že je to právě nějak moc ekonomicky přijatelné.
A proto, že jsem vázán na rodinný rozpočet, jsou jisté meze za které nepůjdu.
jarda36
napsal(a):
No, nevím, proč bych měl být rýpal z diskuzí ????
Je pravda, že chci-li něco tak pro to dělám co je potřeba.
Zase na druhou stranu v dnešní době je potřeba trochu myslet i ekonomicky, takže pokud kohout stojí 300 a cesta tam mě vyjde na 800, tak si nemyslím, že je to právě nějak moc ekonomicky přijatelné.
A proto, že jsem vázán na rodinný rozpočet, jsou jisté meze za které nepůjdu.
To nebylo na Vas. Jak vidite v citaci vlakna.
Nevím proč pořát všichni spekulují nad tím jestli je to drahé nebo není pro nějaké zvíře někam zajet. Pokud si toto plemeno někdo pořizuje a ví, že je to málo rozšířené plemeno, tak zákonitě musí počítat s tím, že asi bude mít problém s tím sehnat kohouta. Navíc u tohohle plemene sehnat kohouta není problém, ale aby byl nepříbuzný a zároveň kvalitní tak to může být jedině import, těch je hodně málo a proto je cena prostě jiná... Před několika lety mi posílali 2 chovatelé násadová vejce z Německa nechtěli ani nic za vejce, stačilo jim když jim zaplatím dopravu a i tak mě jedno vejce přišlo na 70 Kč.
Pokud se vám zdají náklady na toto plemeno moc vysoké tak chovejte více rozšířené plemeno a nebo si kupujte kuřata od líhňařů. Do 30 korun za kuře je nabízí dle inzerátů několik lidí.
Myslím, že to bylo loni. Jel jsem do Bratislavy pro kohouta. Cesta přes 400km + cena kohouta a od kohouta jsem neodchoval ani kuře, protože jsem ho musel vyřadit bo mu narostlo mezi prsty peří. Abych zabránil v rozšiřování této nepřípustné vady prostě skončil na pekáči ač byl za tolik.
Velice se mi líbí nadpis tohoto článku ač je trochu z jiné odbornosti:
http://www.ararauna.cz/2014/04/karl-hansal-chovatelstvi-nesmi-byt-o-vydelku-jak-zacnete-pocitat-je-to-spatne/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Velice pěkně napsáno

taká menej kvalitná a neumelecká, z r. 2021, zo dňa, keď som ich kúpila, nimi som začínala po dlhej prestávke chov sliepok

boli 2 kohútikovia a 5 sliepočiek, tu to asi lepšie vidieť, tí prví dvaja najnižšie sú kohútikovia (dopĺńam, že teraz, keď si obr. prezerám, už si nie som celkom istá, či jeden z tých kohútikov nie je vzadu, mali bledšiu farbu hlavy a celkovo boli bledší a menej vyfarbení ako sliepky, tie boli viditeľne tmavšie)
Momentálne mám už len 4 sliepky, jednu som predala, niekto veľmi zháňal, jeden kohút prišiel o život a jeden má dokonca aj ocenených potomkov
napsal(a):
boli 2 kohútikovia a 5 sliepočiek, tu to asi lepšie vidieť, tí prví dvaja najnižšie sú kohútikovia (dopĺńam, že teraz, keď si obr. prezerám, už si nie som celkom istá, či jeden z tých kohútikov nie je vzadu, mali bledšiu farbu hlavy a celkovo boli bledší a menej vyfarbení ako sliepky, tie boli viditeľne tmavšie)
Momentálne mám už len 4 sliepky, jednu som predala, niekto veľmi zháňal, jeden kohút prišiel o život a jeden má dokonca aj ocenených potomkov
A odkud jste? Třeba bych v budoucnu od Vás vzala kohouta.

reznade
napsal(a):
A odkud jste? Třeba bych v budoucnu od Vás vzala kohouta.
Ja nemám kohúta, predala som ho, pretože to bol brat ostatných sliepok.
Nový chovateľ predaného kohúta má tých ocenených potomkov a ak by ste mali záujem, kontakt Vám viem dať, je z mestečka Pezinok.
napsal(a):
Ja nemám kohúta, predala som ho, pretože to bol brat ostatných sliepok.
Nový chovateľ predaného kohúta má tých ocenených potomkov a ak by ste mali záujem, kontakt Vám viem dať, je z mestečka Pezinok.
Myslela jsem, že je chováte vy. Tak mi ten kontakt na toho chovatele prosim napište i se jménem prosím. Není to od Uh.Hradišťě ani blízko ale ani vyloženě daleko.
Děkuji.

Poslala som do správy.