Bíelefeldky rodobarvé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2013 11:59
jarda36

XXX.XXX.215.91

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li někdo z Vás chová bíelefeldky?

Já je mám, ale pošel mi kohout a v ČR, hlavně na severu, je nemožné ho sehnat a když tak je to naprosto nevhodné k chovu.

A v Německu ho kupovat za 40 až 50 eur tak to se mi zdá hodně.

Jaké zkušenosti máte Vy se sháněním chovných zvířat?smajlík

29.12.2013 14:23
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Tak pokud nemůžete sehnat tady a potřebujete je na kuřata tak asi nic jiného nezbýva než koupit v Německu, tata je má, ale kouhouta jen jednoho.

29.12.2013 14:59
jarda36

XXX.XXX.215.91

Jiří Herynek napsal(a):
Tak pokud nemůžete sehnat tady a potřebujete je na kuřata tak asi nic jiného nezbýva než koupit v Německu, tata je má, ale kouhouta jen jednoho.

No asi mi nic jiného nezbude.....škoda, že tady nejsou tak rozšířené.
Přitom jsou to nádherná zvířata.

29.12.2013 15:21
danielbratislava

XXX.XXX.160.6

Mám volného kohúta. Nebude Bratislava pre Vás ďaleko ?

29.12.2013 15:25
jarda36

XXX.XXX.215.91

danielbratislava napsal(a):
Mám volného kohúta. Nebude Bratislava pre Vás ďaleko ?

Tak to opravdu je hodně z ruky, jsem z Liberecka. Kdybych počítal náklady na dopravu a podobně tak v tom Německu by mě to přišlo na hubičku, ale děkuji Vám.smajlík bydlet někde poblíž bral bych ho okamžitě.

13.1.2014 08:31
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

jarda36 napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li někdo z Vás chová bíelefeldky?

Já je mám, ale pošel mi kohout a v ČR, hlavně na severu, je nemožné ho sehnat a když tak je to naprosto nevhodné k chovu.

A v Německu ho kupovat za 40 až 50 eur tak to se mi zdá hodně.

Jaké zkušenosti máte Vy se sháněním chovných zvířat?smajlík

https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2168204/bilefeldka-rodobarva/

13.1.2014 10:43
dorm

XXX.XXX.202.18

Jiří Herynek napsal(a):
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2168204/bilefeldka-rodobarva/

co by kamenem lib-plzsmajlík

15.1.2014 13:37
lala4

XXX.XXX.164.186

Dobrý den,
já mám volného kohouta biefeldky k dispozici.Jsem z karlovarského kraje.Cena 200kč.
Je loňský kroužkovaný.

16.1.2014 08:16
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

dorm napsal(a):
co by kamenem lib-plzsmajlík

Když potřebuji, a není jinde k sehnání......, nebo třeba má někoho, kdo jede atd. Vím, že jste rýpal z dalších diskuzí, takže nohy v teple a klid. Já jezdím za drůbeží i 400 km a nekoupím nic, když není, nebo se mi nelíbí.

16.1.2014 11:48
jarda36

XXX.XXX.215.91

Jiří Herynek napsal(a):
Když potřebuji, a není jinde k sehnání......, nebo třeba má někoho, kdo jede atd. Vím, že jste rýpal z dalších diskuzí, takže nohy v teple a klid. Já jezdím za drůbeží i 400 km a nekoupím nic, když není, nebo se mi nelíbí.

No, nevím, proč bych měl být rýpal z diskuzí ????

Je pravda, že chci-li něco tak pro to dělám co je potřeba.

Zase na druhou stranu v dnešní době je potřeba trochu myslet i ekonomicky, takže pokud kohout stojí 300 a cesta tam mě vyjde na 800, tak si nemyslím, že je to právě nějak moc ekonomicky přijatelné.

A proto, že jsem vázán na rodinný rozpočet, jsou jisté meze za které nepůjdu.

16.1.2014 19:08
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

jarda36 napsal(a):
No, nevím, proč bych měl být rýpal z diskuzí ????

Je pravda, že chci-li něco tak pro to dělám co je potřeba.

Zase na druhou stranu v dnešní době je potřeba trochu myslet i ekonomicky, takže pokud kohout stojí 300 a cesta tam mě vyjde na 800, tak si nemyslím, že je to právě nějak moc ekonomicky přijatelné.

A proto, že jsem vázán na rodinný rozpočet, jsou jisté meze za které nepůjdu.

To nebylo na Vas. Jak vidite v citaci vlakna.

16.1.2014 21:28
jarda36

XXX.XXX.215.91

Jiří Herynek napsal(a):
To nebylo na Vas. Jak vidite v citaci vlakna.

Omlouvám se, nepodíval jsem se, moje chyba. Promiňte smajlík

17.1.2014 14:19
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

jarda36 napsal(a):
Omlouvám se, nepodíval jsem se, moje chyba. Promiňte smajlík

Uplně v pohodě, dal jsem to tam proto, že třeba někdo od vás jede tím směrem a může pomoci s dopravou, nebo se domluvíte, třeba jede chovatel a pod.

17.1.2014 17:58
jarda36

XXX.XXX.215.91

Jiří Herynek napsal(a):
Uplně v pohodě, dal jsem to tam proto, že třeba někdo od vás jede tím směrem a může pomoci s dopravou, nebo se domluvíte, třeba jede chovatel a pod.

Dík, to už jsem zkoušel, ale všichni jako na potvoru jedou opačným směrem smajlík

14.4.2014 20:59
petrzmerina

XXX.XXX.177.152

Nevím proč pořát všichni spekulují nad tím jestli je to drahé nebo není pro nějaké zvíře někam zajet. Pokud si toto plemeno někdo pořizuje a ví, že je to málo rozšířené plemeno, tak zákonitě musí počítat s tím, že asi bude mít problém s tím sehnat kohouta. Navíc u tohohle plemene sehnat kohouta není problém, ale aby byl nepříbuzný a zároveň kvalitní tak to může být jedině import, těch je hodně málo a proto je cena prostě jiná... Před několika lety mi posílali 2 chovatelé násadová vejce z Německa nechtěli ani nic za vejce, stačilo jim když jim zaplatím dopravu a i tak mě jedno vejce přišlo na 70 Kč.
Pokud se vám zdají náklady na toto plemeno moc vysoké tak chovejte více rozšířené plemeno a nebo si kupujte kuřata od líhňařů. Do 30 korun za kuře je nabízí dle inzerátů několik lidí.
Myslím, že to bylo loni. Jel jsem do Bratislavy pro kohouta. Cesta přes 400km + cena kohouta a od kohouta jsem neodchoval ani kuře, protože jsem ho musel vyřadit bo mu narostlo mezi prsty peří. Abych zabránil v rozšiřování této nepřípustné vady prostě skončil na pekáči ač byl za tolik.
Velice se mi líbí nadpis tohoto článku ač je trochu z jiné odbornosti:
http://www.ararauna.cz/2014/04/karl-hansal-chovatelstvi-nesmi-byt-o-vydelku-jak-zacnete-pocitat-je-to-spatne/

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2014 00:54

Velice pěkně napsáno

19.1.2023 22:36
reznade

XXX.XXX.216.38

Nemáte prosím někdo fotku kuřátek Bielefeldky?

20.1.2023 07:55

taká menej kvalitná a neumelecká, z r. 2021, zo dňa, keď som ich kúpila, nimi som začínala po dlhej prestávke chov sliepok

20.1.2023 09:57
reznade

XXX.XXX.216.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
taká menej kvalitná a neumelecká, z r. 2021, zo dňa, keď som ich kúpila, nimi som začínala po dlhej prestávke chov sliepok

To je 6 slepiček a 1 kohoutek?

20.1.2023 13:05

boli 2 kohútikovia a 5 sliepočiek, tu to asi lepšie vidieť, tí prví dvaja najnižšie sú kohútikovia (dopĺńam, že teraz, keď si obr. prezerám, už si nie som celkom istá, či jeden z tých kohútikov nie je vzadu, mali bledšiu farbu hlavy a celkovo boli bledší a menej vyfarbení ako sliepky, tie boli viditeľne tmavšie)

Momentálne mám už len 4 sliepky, jednu som predala, niekto veľmi zháňal, jeden kohút prišiel o život a jeden má dokonca aj ocenených potomkov

20.1.2023 14:28
reznade

XXX.XXX.216.38

boli 2 kohútikovia a 5 sliepočiek, tu to asi lepšie vidieť, tí prví dvaja najnižšie sú kohútikovia (dopĺńam, že teraz, keď si obr. prezerám, už si nie som celkom istá, či jeden z tých kohútikov nie je vzadu, mali bledšiu farbu hlavy a celkovo boli bledší a menej vyfarbení ako sliepky, tie boli viditeľne tmavšie)

Momentálne mám už len 4 sliepky, jednu som predala, niekto veľmi zháňal, jeden kohút prišiel o život a jeden má dokonca aj ocenených potomkov

A odkud jste? Třeba bych v budoucnu od Vás vzala kohouta.

20.1.2023 15:58

reznade napsal(a):
A odkud jste? Třeba bych v budoucnu od Vás vzala kohouta.

Ja nemám kohúta, predala som ho, pretože to bol brat ostatných sliepok.

Nový chovateľ predaného kohúta má tých ocenených potomkov a ak by ste mali záujem, kontakt Vám viem dať, je z mestečka Pezinok.

20.1.2023 16:31
reznade

XXX.XXX.216.38

Ja nemám kohúta, predala som ho, pretože to bol brat ostatných sliepok.

Nový chovateľ predaného kohúta má tých ocenených potomkov a ak by ste mali záujem, kontakt Vám viem dať, je z mestečka Pezinok.

Myslela jsem, že je chováte vy. Tak mi ten kontakt na toho chovatele prosim napište i se jménem prosím. Není to od Uh.Hradišťě ani blízko ale ani vyloženě daleko.
Děkuji.

20.1.2023 17:04

Poslala som do správy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík