Dobrý večer všem příznivcům drůbeže. Tak roky letí a už tu máme další zimní výstavu za sebou. Letošní ročník byl opravdu bohatý na počet i sortiment plemen. Bylo obsazeno 53 volier. Tedy opravdu téměř maximum prostoru, který skýtá naše hala.
Po dlouhé době u nás byly majestátní velké kočinky žluté, (údajně krev ze SR.)
oskar222
napsal(a):
no paráda! rád bych se zeptal na to, kdo vystavoval pomořanské husy a holokrčky, pak kolik byly bodově ohodnoceny minorky, díky
Ještě přidám další fotky, ale později. Husy zjistím čí byly, a holokrčky pŕ. Vrátný.
Minorky slepice docela dobře, kohout hůře. Posuzoval je pan Moravec.
Dobry den, nevedeli by ste pan Kafka povedat ako obstali bodovo kocinky a kto ich vystavoval. Pretoze minuly rok som jednemu panovi predal 2 kmene zltych kociniek, bol si ich prevziat s kamaratom, ktory sluzobne jazdi na SK. Bol to starsi pan, myslim ze to nemal z domu daleko do Prachatic... Lebo neviem, ci ich na SK este niekto chova v zltej farbe. Skoda meno som si nepoznacil, ale bol by som rad ak by sa mu darilo
jovy
napsal(a):
Dobry den, nevedeli by ste pan Kafka povedat ako obstali bodovo kocinky a kto ich vystavoval. Pretoze minuly rok som jednemu panovi predal 2 kmene zltych kociniek, bol si ich prevziat s kamaratom, ktory sluzobne jazdi na SK. Bol to starsi pan, myslim ze to nemal z domu daleko do Prachatic... Lebo neviem, ci ich na SK este niekto chova v zltej farbe. Skoda meno som si nepoznacil, ale bol by som rad ak by sa mu darilo
Charypar.
Měly VD.
slíbené pokračování
modře porcelánové milflerky, taky jsem slintal nad nimi. Ale nejde to.
z. plymutka žíhaná.. kohout výluka nevyvinuté rýdováky. Rýdováky tam po podrobném zkoumání mnou byly, ale všechny juvenilní - špičaté. Netuším proč je nevyměnil za adultní.
Posuzovatel Dvořák mladší. Musím říct na jeho obranu, že průběh jeho práce byl naprosto v pořádku, nijak se nezdržoval a v pohodě stíhal svému staršímu kolegovi panu Moravcovi. Jeho vystupování bylo naprosto normální, slušné, takže nevím, co kdo má s jeho arogancí, možná že jsou právě ti kritici arogance sama. Protože hned jak vešel pan Holeček st. hned ve dveřích mu začal hrozi prstem. Trapné. A další byl mladý pan Loukota loňský adept na posuzovatele, který okmažitě prohlásil ke své partě, aniž by se pořádně podíval, "...tak tohle je na vrácení průkazu, podívejte...". Pán kounul na kohoutka z. sumatránky černé, který měl výlukovou vadu červené peří v závěsech, a na lístku nebyla výluka uvedena. Pana Loukotu ml. jsem tedy upozornil, jestli špatně vidí, ať si lístky pořádně prohlédne a pak ať soudí. Na prvním oceňováku totiž byla slepička. Když pak viděl, že se spletl a na oceňováku kohoutka výluka byla, chtěl vzít svá slova zpět. Tak jsem si řekl pro sebe, vidíš jen je tam razítko Dvořák, už tam hledáš chybu jenom, aby sis kopnul a sám uděláš botu. To je kolegialita.
Jednu velkou chybu možná pan Dvořák udělal, a to, že někomu zřejmě posoudil drůbež podle pravidel a né podle známosti. Tak možná proto se choval arogantně ...ono na hrubý pytel hrubá záplata. Pokud si myslíte, že moje zvířata posoudil skvěle, tedy vysoko, a že tím pádem mám povinnost jej chválit, tak to tedy ne. Pěkně vyjádřil všechny vady i přednosti. Loni u nás adeptoval, myslel jsem si o něm své, ale za ten rok na sobě zapracoval, a je tam vidět ten pokrok. Takže za mě a za Blatnou posuzovatel Dvořák dobrý, pač na to, že je čerstvý, vedl si bezvadně.
Pokud se nenechá otrávit, bude to Pan Posuzovatel.
Jsou dnes mezi jejich řadami bohužel ještě také jináč arogantní lidé. Z jakého důvodu, to netuším. Čest těm, kteří takoví nejsou.
Juraj Kafka