dorm
napsal(a):
jaké myslíš?
německé červené,české červené,nebo měděné červené
žádný rozdíl v chovu není ,stejné jako u bronzovek nebo jiných(brojlerové nevím,nechovám)
špičkové měděné chová přítel Nedělka ml.u Žďáru nad sázavou
Moc děkuji za odpověď, je jedno jaké, ale hlavně červené, uchvátila mně ta barva ![]()
Tak Žďár je pro mne dost z ruky....takže si budu muset nechat zajít chuť.
jarda36
napsal(a):
Moc děkuji za odpověď, je jedno jaké, ale hlavně červené, uchvátila mně ta barva ![]()
Tak Žďár je pro mne dost z ruky....takže si budu muset nechat zajít chuť.
Tam je ale špička v Čr (poslední časopis chovatel)
Mám je od něj také
Foto z loňska ještě nedospělé
jarda36
napsal(a):
Myslím, že nevzdal, stále pátrám, musím, ale taky koukat trochu své možnosti :)
http://www.kchkp.estranky.cz/clanky/seznam-clenu.html
Zkusil jste zavolat nebo napsat do klubu chovatelů krůt a perliček?
Nejsem si jistá jestli ještě funguje, ale třeba by Vám někdo z nich poradil.
Touto dobou už nejspíš žádné loňské odchovy neseženete, ale mohl byste se domluvit na letošní mladé.
U nás byl minulý víkend chovatel od České Lípy pro krocana (jiného zbarvení) a to jsme skoro u hranic s Rakouskem. My zas byli známým pro kohouty na Chomutovsku....
Zkuste třeba naplánovat rodinný výlet.....
lydie
napsal(a):
http://www.kchkp.estranky.cz/clanky/seznam-clenu.html
Zkusil jste zavolat nebo napsat do klubu chovatelů krůt a perliček?
Nejsem si jistá jestli ještě funguje, ale třeba by Vám někdo z nich poradil.
Touto dobou už nejspíš žádné loňské odchovy neseženete, ale mohl byste se domluvit na letošní mladé.
U nás byl minulý víkend chovatel od České Lípy pro krocana (jiného zbarvení) a to jsme skoro u hranic s Rakouskem. My zas byli známým pro kohouty na Chomutovsku....
Zkuste třeba naplánovat rodinný výlet.....
Děkuji za radu, na stránky se podívám........ohledně těch cest za drůbeží :-D, výlet ano dobrý nápad....pokud máte auto :-D jinak je to z mého pohledu dost drahý špás.
terezakl
napsal(a):
Zdravím Dorme,
mimo krásných krůt máte také krásné slípky
. Wyandotky?
taky zdravím
zdr,plymutky novošlechtění.
letos hledáme dalšího blázna
,kdo by je choval s normálními problémy co ke šlechtění patří.
Dva jejich chovatelé odešli ,tam kam všichni musíme
Zbyli jsme jen tři na Královohradecku v běhu na dlouhou trať a asi i v celém chovatelském světě
..ale když něco fakt chci,ale fakt chci....jak píše lydie, a kdyby je ještě někdo choval,tak si pro kohouta dojdu i pěšky na kraj světa![]()
Vždyď je to krásná zábava
pro radost,krásu,užitek
lydie
napsal(a):
Máte pravdu, chov drůbeže je drahý špás. Když si ještě vyhlédnete málo chované plemeno, nebo zbarvení a navíc to chcete dělat pořádně.... je to o to dražší.
Jenže, když něco fakt, ale fakt chcete.....
to máte naprostou pravdu.....vím to dobře, mám v chovu několik druhů slepic, nějaké perličky a křepelky, takže z hlediska financí moc dobře vím jak náročný koníček to dovede být
dorm
napsal(a):
taky zdravím
Zbyli jsme jen tři na Královohradecku v běhu na dlouhou trať a asi i v celém chovatelském světě
..ale když něco fakt chci,ale fakt chci....jak píše lydie, a kdyby je ještě někdo choval,tak si pro kohouta dojdu i pěšky na kraj světa![]()
pro radost,krásu,užitek
Tak to gratuluji, jsou vážně nádherné
Držím palce, ať Vám to šlechtění jde.
Já si asi budu mset ještě počkat a nasbírat zkušenosti, než se do něčeho takového pustím, ale bavilo by mě to...
dorm
napsal(a):
taky zdravím
pro radost,krásu,užitek
Zdravím, a je třeba ocenit Vaši snahu. Z čeho jste vycházel? Tedy stříbrná černě lemovaná vyandotka je zřejmá. Myslím plymutky. Ze stříbrně koroptvích vlnitých?
Držím palec v náročné práci, asi nejvyšším levlu drůbežařiny. ![]()
J. Kafka
mysak
napsal(a):
Zdravím, a je třeba ocenit Vaši snahu. Z čeho jste vycházel? Tedy stříbrná černě lemovaná vyandotka je zřejmá. Myslím plymutky. Ze stříbrně koroptvích vlnitých?
Držím palec v náročné práci, asi nejvyšším levlu drůbežařiny. ![]()
J. Kafka
zdravím
jen plymutka koroptví vlnitá proto ty tmavší ocasy u slepiček,ale wyandotka byla stř.čer.lem
přiléváme jen plym.kvůli typu a krvi na jaře už čím dál víc brakujeme třeba jen na 1-2 nebo 1-3
..no ještě pár let a snad se bude zřídka neco vyštěpovat
a trochu se to ustálí
Není kam spěchat,,Prahu taky nepostavili za týden a dráha na jednom šroubu nestojí