Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2014 18:03
terka.c

XXX.XXX.4.235

prosím o radu, houser má v jednom oku místo černé panenky bílý zákal. Žádné zarudnutí ani mu z oka neteče, jen má tu panenku bílou. Řekla bych, že na oko vidí. Není to akutní, už to tak má asi měsíc, ale co to může být a jak to vyléčit?

14.1.2014 18:28
ovecka

XXX.XXX.31.130

Foto není nic moc a není tedy jasné jestli je to zákal uvnitř oka nebo na rohovce. Trochu mi to připomíná zánět rohovky, který jsem měla před lety u psa BSP. Vypadalo to jako aft na rohovce.A na to mi vet dal jakýsi jodový roztok, kterým jsem psovi vatovou štětičkou tu tečku ,,vypalovala" a následně dávala do oka mast( asi ATB) už nevím. Bylo to docela na dlouho - asi 20 dní. Dana

14.1.2014 18:56
terka.c

XXX.XXX.4.235

já vím, fotka je mizerná, ale trochu to tam vidět je. Je to jakoby uvnitř v oku. Oko povrchu je hladké. Trochu se obávám parazitů, viděla jsem sousedovic kocoura při ee-fujka, ale zase jsem četla, že na vrubozobí tyhle potvory nejdou. Myslím konkrétně cystu v oku od tasemnic či škrkavek. Tak nevím

14.1.2014 20:37
ovecka

XXX.XXX.31.130

Tasemnice jsou úzce specializované, od psa by ji nechytla. Navíc mají mezihostitele a tím je např. králík (myslím). Boubele tasemnic se vyskytují spíše na vnitřnostech a nebo ve svalech. Škrkavky se vyvíjí přímo v jedinci a přenáší se spíše mezi savci. Ptačí,, škrkavky" jsou drobnější, už si nepamatuji jejich název, ale měla jsem je jednou v létě u slepic. Poptejte veta, popřípadě odčervěte Chemisole. Tím toho v tomto období moc nezkazíte. Může jít také o úraz nebo o nějaké vnitřní onemocnění. Oko má spojitost s ledvinami a vylučováním. Ale to už jsou jen dohady. Doporučuji veta. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík