Poruchy rovnováhy u kohúta

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2014 20:23
ivetaš

XXX.XXX.68.103

chcem Vás poprosiť o radu ,mám kohúta milflérky narodeného v lete 2013,ktorý spočiatku kríval na jednu nohu,neskôr ho začalo prevaľovať na jeden bok.Veterinár radil pridať vápnik.Kohút bol slabší,prekonal aj infekčnú chrípku,bol odčervený Helmigalom a preliečený Doxygalom.Chodil už dobre,ale dosť posedával.Po antibiotikách dostal multivitamíny pg obohatené o B vitamíny .Asi po mesiaci mal zase plávajúce pohyby a vytočenú hlavu.Veterinár nevie,čo to môže byť,tak som sa bola radiť na burze zvierat s chovateľmi.Žerie ,pije a trus má normálny,žiadna hnačka ani voľným okom som nevidela nič v truse .Občas trasie hlavou.Dostala som radu zase odčerviť a preliečiť oxyparmom,že môže byť začervený.Dala som mu 3dni po sebe dve tablety Helmigalu,aj trochu cesnaku,ale nepomohlo.Dávam mu Amivit,vitaplastin striedam s propoulom a na krmivo mu občas nasypem humac natur.Ráno je to lepšie,to aj odušu kikiríka,ale zle chodí. Zatiaľ som oxyparm nedala,lebo po Helmigale neviem,či by to nebolo už zle.Budem rada ,keď mi napíšete Vaše skúsenosti.Vopred ďakujem.Iveta

15.1.2014 20:36
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

ivetaš napsal(a):
chcem Vás poprosiť o radu ,mám kohúta milflérky narodeného v lete 2013,ktorý spočiatku kríval na jednu nohu,neskôr ho začalo prevaľovať na jeden bok.Veterinár radil pridať vápnik.Kohút bol slabší,prekonal aj infekčnú chrípku,bol odčervený Helmigalom a preliečený Doxygalom.Chodil už dobre,ale dosť posedával.Po antibiotikách dostal multivitamíny pg obohatené o B vitamíny .Asi po mesiaci mal zase plávajúce pohyby a vytočenú hlavu.Veterinár nevie,čo to môže byť,tak som sa bola radiť na burze zvierat s chovateľmi.Žerie ,pije a trus má normálny,žiadna hnačka ani voľným okom som nevidela nič v truse .Občas trasie hlavou.Dostala som radu zase odčerviť a preliečiť oxyparmom,že môže byť začervený.Dala som mu 3dni po sebe dve tablety Helmigalu,aj trochu cesnaku,ale nepomohlo.Dávam mu Amivit,vitaplastin striedam s propoulom a na krmivo mu občas nasypem humac natur.Ráno je to lepšie,to aj odušu kikiríka,ale zle chodí. Zatiaľ som oxyparm nedala,lebo po Helmigale neviem,či by to nebolo už zle.Budem rada ,keď mi napíšete Vaše skúsenosti.Vopred ďakujem.Iveta

Prosím můžete napsat kolik Vás už stála léčba,dík smajlík

15.1.2014 20:41
mysak

XXX.XXX.54.5

ivetaš napsal(a):

Já si myslím, ale to je pouze domněnka ne fakt, že je to překonaný pseudomor, a nervové příznaky zůstaly chronické. Kohouta raději utraťte, k chovu to opravdu není. Kupte si raději nového zdravého. Rousných je všude dost. Tento nejspíš ani neobskočí slepici. Sama vidíte, že jste do něj nacpala všechno možné i nemožné a výsledek je kde? Spočťete si vydané peníze za léky a premixy a potom se zajímejte kolik stojí nový kohout. Podobné věci léčím sekyrkou. Je to furt jen hospodářské zvíře, tak je třeba k nim i přistupovat.
Šťastnou ruku při výběru.
Juraj Kafka

15.1.2014 20:59
ivetaš

XXX.XXX.68.103

ja viem,ale ja to mám ako hobby,nie na chov a zabiť ho nedokážem smajlík takže myslíte,že už nie je šanca,že antibiotiká by pomohli? Idem niečo naštudovať o tej chorobe.Mala som ho spolu s tromi sliepočkami ,teraz je oddelený,takže to by mohli dostať aj oni.Ja som začiatočník,v lete som si kúpila tri kuriatka a neskôr som vymenila jedného kohúta za sliepku z iného chovu.Sliepky sú v pohode,zatiaľ smajlík Každý začiatok je ťažký smajlík)

15.1.2014 21:05
ivetaš

XXX.XXX.68.103

maximus.jan napsal(a):
Prosím můžete napsat kolik Vás už stála léčba,dík smajlík

no dosť,ale ja to nepočítam smajlík pre istotu....Ja chovám tri mačky,rhodézskeho ridgebacka,čivavu,troch zakrslých zajov a tieto milflérky,takže mesačne ide dosť z môjho príjmu na zvieratká,ale je to môj relax a hobby,únik z tohto materiálneho sveta k prírode ,takže asi tak smajlík

15.1.2014 21:22
mysak

XXX.XXX.54.5

ivetaš napsal(a):
no dosť,ale ja to nepočítam smajlík pre istotu....Ja chovám tri mačky,rhodézskeho ridgebacka,čivavu,troch zakrslých zajov a tieto milflérky,takže mesačne ide dosť z môjho príjmu na zvieratká,ale je to môj relax a hobby,únik z tohto materiálneho sveta k prírode ,takže asi tak smajlík

To je všechno v pořádku, ale vždy je lepší relax (aspoň u mě), když je zvíře zdravé. Protože to je veselo samo od sebe. Nemoci dělají jen vrásky.
A k tomu počítání ani já raději nepočítám, kdybych nechoval, měl bych už dnes vilu. Ale mám zkušenost, že se léčit nevyplatí. Jestliže se motá, není to k ničemu. To není jako kokcidioza, nebo všenky. To vyřešíte a zvíře jde dál. Je dobře, že jste si to zkusila, ale teď je na místě být trochu uznalý a pokud to chcete chovat dál, tak prostě kohouta vyměňte. Jestliže chovám zvířata, musím to umět i oželet. Slepice není mazel. Mazel je kočka a pes, ty to dokonce vyžadujou. A jestli si na to netroufáte, tak holt zanesete kohouta vetovi. Jak říkám krásných rousňáků je habaděj a udělá Vám to radost, jedině když to bude klapat. Fakt.
Juraj Kafka

15.1.2014 23:27
ivetaš

XXX.XXX.68.103

Ďakujem za radu,ja viem,už som aj dohodnutá s veterinárom,že keď sa rozhodnem,tak ho dám utratiť,lepšie ako by sa mal trápiť,ale každé ráno kikiríka odušu,niekedy aj poobede,domotká sa k miske a je,aj pije.Chcela som len vedieť,či to nie je niečo,čo by sa dalo vyliečiť.Naštudovala som toho veľa,ale tie príznaky sú niekedy rovnaké.Beriem to tak,že chcem urobiť maximum a utratenie je tá posledná možnosť,ale asi bude nevyhnutná....Majte sa pekne a ďakujem.

3.3.2014 23:28
ivetaš

XXX.XXX.10.178

mysak napsal(a):
Já si myslím, ale to je pouze domněnka ne fakt, že je to překonaný pseudomor, a nervové příznaky zůstaly chronické. Kohouta raději utraťte, k chovu to opravdu není. Kupte si raději nového zdravého. Rousných je všude dost. Tento nejspíš ani neobskočí slepici. Sama vidíte, že jste do něj nacpala všechno možné i nemožné a výsledek je kde? Spočťete si vydané peníze za léky a premixy a potom se zajímejte kolik stojí nový kohout. Podobné věci léčím sekyrkou. Je to furt jen hospodářské zvíře, tak je třeba k nim i přistupovat.
Šťastnou ruku při výběru.
Juraj Kafka

Dobrý deň,idem sa pochváliť fotkami sliepočiek a kohúta,toho maroda.Pozrite ako sa zotavuje,kikiríka,dokonca skáče po sliepkach a sliepočky znášajú vajíčka už mesiac.Púšťam ich aj navoľno z výbehu,len ešte musím nejak navyknúť mačky a psov,aby ich nenaháňali.Majte sa pekne.Iveta

Přidejte reakci

Přidat smajlík