Občas si od nás známí kupují chlazeného nebo zmrazeného králíka a kohoutka, ale vůbec nevím jakou dobu spotřeby jim mám říkat.
Čerstvá vejce = vejce snesená před méně než deseti dny, minimální trvanlivost při teplotě 5-8°C je 28 dní po snášce.
Čerstvé drůbeží maso = ??????? věděl by někdo?
Čerstvé králičí maso = ??????? věděl by někdo?
Když zamrazím čerstvé maso je zmrazené maso považováno také za čerstvé? Jak dlouho?
Nedaří se mi na googlu najít odpověď, pomůžete?
Králíka už mám v mrazáku -20°C dva měsíce, dokdy by se měl sníst?
Všem předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, je to asi trochu z jiného soudku, ale hajnej je na dovolený a dny utíkaj...je to otázka spíše pro myslivce...
Jak dlouho vydrží neoškubaný a nevykuchaný bažanti? Vím, že je myslivci docela dlouho nechávají vyzrát zavěšený a též neoškubany...ale nevim za jakých tepelných podmínek?
Známí nám jen přivezli jako tombolu ale měli je dlouho venku totálně zmrzlí, ale včera povolilo a tak je mám zpracovat...
Jaká je maximální doba? děkuji.
lupus4
napsal(a):
Jak dlouho vydrží neoškubaný a nevykuchaný bažanti?
"zrající " bažanti u nás byli VŽDY vyháčkovaní
doporučuje se max 8 dnů (při 1-4 °C).
A když byli zmrzlí?dočetla jsem se že se nechávají i tři týdny...za dobrých podmínek..
No vlastně jsem ještě ani nekoukla jestli náhodou nejsou vyháčkovaný.
Jamarov
napsal(a):
Dobrý den, je to asi trochu z jiného soudku, ale hajnej je na dovolený a dny utíkaj...je to otázka spíše pro myslivce...
Jak dlouho vydrží neoškubaný a nevykuchaný bažanti? Vím, že je myslivci docela dlouho nechávají vyzrát zavěšený a též neoškubany...ale nevim za jakých tepelných podmínek?
Známí nám jen přivezli jako tombolu ale měli je dlouho venku totálně zmrzlí, ale včera povolilo a tak je mám zpracovat...
Jaká je maximální doba? děkuji.
Http://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3211462/pes-zakousl-slepici-jak-ji-zpracovat
Jamarov
napsal(a):
Jo a ještě není nad super výhry v tombole!?
škoda spousty zmařených životů...měli jsme i dvě kozy z tomboly -během měsíce ze dvou okresů, ale živý...co maj dělat lidi z paneláku s živu kozou?
Ach ty výhry...
1. Nemaj si kupovat lístky do tomboly.
2. Pod panelákovou peřinkou pěstovat štěstí v lásce, nikoliv ve hře.
honzapm
napsal(a):
1. Nemaj si kupovat lístky do tomboly.
2. Pod panelákovou peřinkou pěstovat štěstí v lásce, nikoliv ve hře.
No to jo ...ale když chtěj tu mikrovlnku..nebo štěně(soudek )
a najednou to jsou z toho"mrtvoly" nebo živočichové...
za 2. ale to se musí i na horách a na vsi