Posílám pravidelně a mohu potvrdit. Pokud jsou vejce v platíčkách po 10, každé zvlášť obalené ubrouskem aby se nemohla dotýkat při pohybu a platíčka v bedně oddělenaod sebe a od stěn vrstvami slámy nebo jiného pružného materiálu, tak dojdou bez větší újmy. Po zabalení se v balíku nesmí nic hýbat.
Letos budu posílat na Slovensko 70 vajec a pro tento účel mi manžel zhotovil sololitovou přepravku. Přesto vkládám dovnitř ,,dodací list", kde uvedu, že se jedná o vejce z čistokrevného chovu a cenu na vejce rozpočítám i s poštovným. Je pak podklad pro případnou reklamaci. Dana
Vkládám obrazový seriál o balení vajec. Je možno si tipnout, v jakém stavu vejce dojdou. Posílám na Slovensko, celkem 80 kusů. Snad jsem nenechala nic náhodě. Dana
1. obrázek - jak zabalit vejce do krabičky, aby se nehýbala a neťukala o sebe
7. V bedně jsou 3 vrstvy krabiček oddělené 5cm vrstvou bublinek mezi sebou i od stěn
8. Celá bedna je důkladně zašroubována. Jestli to pošta rozbije, tak už nevím. Dana
Dano, super fotoreportáž. Tak ať to dobře dojde.
Příjemcům zaslaných vajec chci poradit - před nasazením do líhně
je nechte třeba několik hodin při pokojové teplotě.
Stalo se mi, že vejce vložená hned do líhně začala praskat.
Myslím, že je jedno, jestli posíláte poštou nebo jinou firmou.
Vše je jen o konkrétních lidech i náhodě.
honzapm
napsal(a):
Dano, super fotoreportáž. Tak ať to dobře dojde.
Příjemcům zaslaných vajec chci poradit - před nasazením do líhně
je nechte třeba několik hodin při pokojové teplotě.
Stalo se mi, že vejce vložená hned do líhně začala praskat.
Myslím, že je jedno, jestli posíláte poštou nebo jinou firmou.
Vše je jen o konkrétních lidech i náhodě.
Nemohlo se stát, že vejce měla mikroprasklinky, které běžným pohledem nezjistíte. Po zahřátí začaly prosakovat a zdálo se, že vejce praskají. Já vejce před vložením do líhně prosvěcuji a tyto prasklinky přelepím izolepou - zabrání vstupu mikrobů. Pokud jsou takováto vejce oplozena, většina se jich i vylíhne. Izolepu odstraním,když se kuře klube.
Docela jsem se divila, když jsem poslaná vejce prosvítila, kolik jich tyto prasklinky mělo. Od té doby prosvěcuji i vejce, která posílám. Ze 30 jich i u sebe najdu tak 2-3. A na první pohled nic, řekla bych jsou v pořádku. Dana
Pred pár rokmi som si nechal poslat nás. vajíčka Landenských husý na zmenu krvi zo Zlína do Hodonína.Nemal som čas pre ne ísť do Zlína a v Hodoníne mám rodinu,tak si hovorím v pohode Z 10 kusov 7 rozbitých i keď boli pomerne dobre izolované a nápis krehké zboží. Z 3 zostávajúcich sa vyliahli 3 húsatá,avšak krížené Landenky s Labudími.Po odchovaní išli do krmníka.Od tej doby si pre násadu chodím i pár sto km,nebanujem vidím chov a poznám nových ľudí.Všetko zlé je na niečo dobré,aspoň ponaučenie.Spozdravom M.H.