Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2014 15:27
mojzas

XXX.XXX.224.249

Zdravím mám dotaz,

dnes jsem našel první vejce od pižmovky a mám trochu obavy, aby nedošlo k znehodnocení vajec od mrazu. Sice žádné velké mrazy nehlásí, ale ...jakou teplotu vydrží vejce? Mám mladou kachnu a vejce zaházela slámou a předpokládám, že tak i se bude chovat k dalším, ale nechci jí vejce odebírat a nahrazovat atrapami. Přece jenom se jedná o kachnu, co bude hnízdit poprvé, tak abych jí svým zásahem ještě od toho neodradil.

Předem díky za info

2.3.2014 19:59
zntomas

XXX.XXX.216.50

Nechte jí tam jen 1 vajíčko to první.. když se znehodnotí jedno vajíčko až tak to nevadí...smajlík

2.3.2014 21:12
karji

XXX.XXX.41.246

Mě sedí dvě kachny. Každá na 20 vajíčkách. Prosvěcovala jsem. Všechna jsou oplozená. Líhnutí bude 16 března. Také jsem se bála, ale v listopadu vyseděla a odchovala také káčata. Nic jsem neodebírala. Vše nechávám na přírodě. Jitka

3.3.2014 20:19
zbosace

XXX.XXX.11.9

Pri ranných mrazoch do -5, som nikdy vajcia neodoberal. Mám vlhký kurnik pri potoku a tak dávam , ,zimným" pod hniezdo tabuľku polystyrenu a do hniezda hustu vystelku- rezanu slamu poriadne natlacenu do rohov a ku stenam bednicky.

4.3.2014 16:49
mojzas

XXX.XXX.224.249

Tak zatím mrazy nehlásí, tak do toho makat nebudu. Navíc boudka na snášení je uzavřená, jen s malým otvorem, tak i při nízkých mrazech by se mohla teplota udržet nad nulou. Nerad bych kachnu vyplašil a ona si to pak rozmyslela. Zatím snáší každý den jedno vejce, tak uvidíme, kolik jich nakonec bude :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík