Opet a naposledy vlhkost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2014 23:51
matthew

XXX.XXX.232.133

Dobrý deň. Síce sa to tu už riešilo ale, stále nemám nejakú jasnú predstavu akú vlhkosť mám udržiavať v liahni s núteným obehom na 200 vajec. Pekne vás prosím hlavne skúsený chovatelia skúste mi napísať akú vlhkosť používate vy, lebo všade sa píše inak. Najlepšie by boli presné hodnoty, lebo rozsah vlhkostí mi nejak extra nepomôže. Ďakujem

3.3.2014 10:43
katka83

XXX.XXX.91.141

nie som skúsený chovateľ ale v návode od mojej liahne píšu do 18 dňa inkubácie 60% a posledné dni sa zvyšuje na 80%, vlhkosť sa v tejto liahni reguluje prilievaním vody do kanálikov na spodku liahne, ale niekde som sa dočítala aj to že niekto má aj prvé 3dni vlhkosť 80% , ale neviem prečo
smajlík

3.3.2014 12:37
matthew

XXX.XXX.232.133

Katka ďakujem ti. Bodaj by to dobre napísali smajlík. Neviete niekto Katke poradiť prečo tých 80% na začiatku? Ja som sa zas dočítal niečo v takom zmysle že udržiavať vlhkosť tak okolo 50%, pred preložením do doliahne vlhkosť znížiť aby sa odparili tekutiny ktorými by sa mohlo kuriatko zadusiť, a zas v doliahni zvýšiť vlhkosť na 80% aby sa kuriatko bezpečne vyliahlo. Neviete niekto čo je na tom pravdy?

3.3.2014 13:25
katka83

XXX.XXX.91.141

malo by to byť dobre lebo som takto liahla minulí rok a kuriatka sa vyliahli, tento rok mám aj vlhkomer ale to len preto že som sa minulí rok pozabudla a doliala som vodu neskoro a kanálik bol už prázdny a nevedela som odkedy takže to teraz sledujem vlhkomerom a ak začne vlhkosť klesať dolejem vodu ktorá sa mi hreje na vrchu liahne takže má teplotu tak 37°C

Přidejte reakci

Přidat smajlík