Jaké zvolit plemeno slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2014 14:22
renata205

XXX.XXX.130.69

Dobrý den, chtěla bych si pořídit nějaké slepice na snážku. Mám možnost pořídit Dominant, Horal, nebo Leghorn. Jelikož nemám žádné zkušenosti, tak jsem chtěla poprosit o rady a vaše zkušenosti. Pak by mě zajímalo čím je krmit. Nevím jestli krmné směsi, nebo něco jiného? Moc děkuji za rady.

6.3.2014 14:54
reddriver

XXX.XXX.32.181

Samozřejmě, že směs je lepší, ale také se to prodraží. Já krmím pšenice, skořápky, trochu kukuřičného šrotu, nutrimix a zbytky od jídla. Problém nemám.

6.3.2014 15:17
renata205

XXX.XXX.130.69

a od jakého týdne je takhle krmíte?

6.3.2014 15:19
reddriver

XXX.XXX.84.88

To Vám přesně neřeknu, ale pro nastartování kuřat se směsím vyhnout téměř nelze. Můj příklad platí pro nosnice. Pokud je budete mít od kuřat, určitě směs K1 a poté K2.

6.3.2014 15:31
hobby

XXX.XXX.66.22

Ja zostanem verný vlajkami. Ale to kazdy podľa svojho gusta

6.3.2014 15:33
reddriver

XXX.XXX.84.88

Myslíš vlaškám? Nebo jsem to nepochopilsmajlík

6.3.2014 17:42
beginner

XXX.XXX.244.10

renata205 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych si pořídit nějaké slepice na snážku. Mám možnost pořídit Dominant, Horal, nebo Leghorn. Jelikož nemám žádné zkušenosti, tak jsem chtěla poprosit o rady a vaše zkušenosti. Pak by mě zajímalo čím je krmit. Nevím jestli krmné směsi, nebo něco jiného? Moc děkuji za rady.

Dobrý den, název jste dala "jaké plemeno zvolit", ale vámi jmenované slepice jsou hybridi (kříženci), ne plemena slepic. Až na tu Leghornku, ale to asi myslíte taky hybrida. Pro začátek si kupte směs, ať se vyhnete špatnému krmení a pak postupně můžete přecházet na jiné kmení, podle toho co seženete někde poblíž vašeho bydliště (pšenice, kukuřice, zbytky aj.) Já jsem spokojená s Maranskama a Vlaškama.

7.3.2014 17:43
mysak

XXX.XXX.226.194

renata205 napsal(a):

Zdravím, ano ano, z plemen je tam možná jen leghornka, ale jestli to není spíš shaver starcros, nebo hisex bílý, nebo medulienka snehulienka a podobné vynálezy.
K možnosti k zakoupení totiž máte hybridní drůbež určenou jen k užitku.
Teď je blbá doba na pořizování plemenných kuřic, teď je doba nasazování vajec a líhnutí kuřat. to jen velkopodniky a jejich velkoodběratelé se chovají tržně a mají hotovou drůbež stále k dispozici jako markety jablka v kterouko-li roční dobu.
Takže pro začátek prosím, kupte horaly, kupte dominantky, snad Vás to začne bavit a později přejdete o level výš.
Já jsem vychován na vlaškách koroptvích a hempšírkách. Naši nic jiného nechovali až později nastoupily hybridní slepice. No, po té co jsem převzal žezlo v hospodaření já, tak jsou u nás na dvoře zase plemena čistokrevná - minorky, sumatránky, vránohlávky aj.
Juraj Kafka

7.3.2014 23:19
merfi

XXX.XXX.184.77

Myslim si to iste.V tomto case sa da kupit iba hybrid.Cistokrvne iba nasadove vajicka,alebo kuriatka.Pripadne starsie sliepky,ktore uz tak dobre nenesu
Mlade cistokrvne sliepky teraz nikto,alebo takmer nikto nepreda.Tym skor,ze predajom 10-15 ks nasadovych vajec je sliepka zaplatena a teda naozaj nieje dovod predavat.
Tiez mam dost ks pred znaskou a aby som to dosiahol,nebolo to lacne.Hlavne kupou vajec z Nemecka,Rakuska a Francuzka,dalej krmenim iba kvalitnym krmivom koli vyvazenosti a urcite aj cenou el.energie koli kureniu.
Ale musim sa priznat,ze moje prve sliepky boli tiez hybridy.Az kym som neuvidel a neochutnal prve vajicka Marans,Aracanov,Laflesiek....

Přidejte reakci

Přidat smajlík