Rada při líhnutí-začátečník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2014 22:06
klawdie

XXX.XXX.10.21

Dobrý den, snažila jsem se pročítat at se neptám zbytečně, ale né vše jsem našla. Sedla mi slepice,a tak jsem si řekla, že bych jí mohla zkusit,sedí tam už dobrých pět dní, ale své vejce nejspíš nebude mít od kohouta oplodněné,ona je maranska a kohoutka mám vlašáka a k němu 10 vlašek. Tak jsem si říkala, že bych pod ní vejce vyměnila za ty od vlašek. ale jak to správně provést? mohu vzít vejce dnešní již sebrané, které jsou ted zhruba v teplotě 15 stupňů v předsíni? nebo raději posbírat vejce zítra a udržet je v teple a vyměnit je pak? Slepice si zalézala do starého chlíva kde mám uskladněné piliny, takže jí tam nemá kdo rušit, jídlo a vodu jí samozřejěm dodám...máte pro mě další rady? předem moc děkuji.

18.5.2014 22:12
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

klawdie napsal(a):
Dobrý den, snažila jsem se pročítat at se neptám zbytečně, ale né vše jsem našla. Sedla mi slepice,a tak jsem si řekla, že bych jí mohla zkusit,sedí tam už dobrých pět dní, ale své vejce nejspíš nebude mít od kohouta oplodněné,ona je maranska a kohoutka mám vlašáka a k němu 10 vlašek. Tak jsem si říkala, že bych pod ní vejce vyměnila za ty od vlašek. ale jak to správně provést? mohu vzít vejce dnešní již sebrané, které jsou ted zhruba v teplotě 15 stupňů v předsíni? nebo raději posbírat vejce zítra a udržet je v teple a vyměnit je pak? Slepice si zalézala do starého chlíva kde mám uskladněné piliny, takže jí tam nemá kdo rušit, jídlo a vodu jí samozřejěm dodám...máte pro mě další rady? předem moc děkuji.

Dobrý večer, kohout vlašák obskočí bez problému slepici maranska, ale záleží na vás co jí chcete dát za vejce smajlík vejce jí tam můžete dát i ty dnešní a teplotu máte taky ok, takže šup z vejcy pod slepici jen tam, kde sedí je tam udělané dobré kulaté hnízdo, aby se vejce náhodou nerozoskutálela !?smajlík

18.5.2014 22:24
klawdie

XXX.XXX.10.21

Ano ano má to v rohu, udělali si tamhnízdo už dávno, a tahle tam chodila pravidelně zanášet. Má to i z boku blokované korytem, takže v podstatě ze tří stran, hnízdo ze sena.
Aha no já jsem to brala z toho pohledu, že ho vidím skákat jen na vlašky, a slepic mám víc než by jeden asi stihl uskákat(9 vlašek, 8 maransek, 4 leghnorky), tak jsem si říkala, že upřednostním raději ty vlašky.

19.5.2014 11:32
rybka

XXX.XXX.143.32

Zdravím, já bych podložila vejce od Vlašek. Budete mít alespoň čistokrevné slepičky a pod kvočnu jich dejte klidně 17. Je to velká slepice a vpohodě tento počet vysedí. Já mám Wyandotky což je velikostně stejná slepice a kvočny všechna kuřátka vyseděly. Zrovna mi vyvádí malé už v pořadí čtvrtá smajlík

19.5.2014 14:00
ivetaš

XXX.XXX.65.111

rybka napsal(a):
Zdravím, já bych podložila vejce od Vlašek. Budete mít alespoň čistokrevné slepičky a pod kvočnu jich dejte klidně 17. Je to velká slepice a vpohodě tento počet vysedí. Já mám Wyandotky což je velikostně stejná slepice a kvočny všechna kuřátka vyseděly. Zrovna mi vyvádí malé už v pořadí čtvrtá smajlík

no tak tie kuriatka v dobrom závidím smajlík mne to nevyšlo,ale ako čítam vyššie,tak chyba mohla byť v tom,že tie moje nemali hniezdo.Sedeli dve vedľa seba,ale keď som im aj urobila hniezdo ja smajlík zo slamy a dala tam vajcia,oni ich vykotúľali a mali ich len na dreve....každý deň,keď vyšli na chvíľu som doplnila slamu,ale oni vajcia presunuli na drevo smajlík

19.5.2014 14:34
klawdie

XXX.XXX.10.21

Děkuji moc za milé rady, slepičce jsem vajíčka vyměnila za ty od vlašek, dala jsem ten doporučovaný počet 11, spořádaně se na nich uvelebila a za 20 dní vám dám vedět.Líhnutí zdar.

19.5.2014 17:22
ladd

XXX.XXX.34.41

Doporučovaný počet byl 17. Pokud se jedná o klasicky velkou slepici, tak 11 je zbytečně málo. Ještě nějaká vajíčka dodejte, aspoň 4. Pokud dnes již žádná k nasazení nemáte, tak můžete ještě doplnit zítřejší. Má se sice nasazovat vždy plný počet vajec najednou, den rozdílu se ale dá tolerovat. První vylíhnutá kuřátka budete muset dát pod lampu a kvočnu necháte dosedět zbytek pak jí dáte všechna kuřátka zpět. Dodatečně podložená vajíčka si obyčejnou tužkou označte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík